Zobacz pełną wersję : problem z nadgarstkiem
grzegorzg112
06-06-10, 12:14
Jakiś czas temu ćwiczyłem biceps sztangą stojąc a potem ćwiczyłem na worku bokserskim. Gdy skonczyłem ćwiczenia poczułem ból w nadgarstku a dokładniej w miejscu zgięcia nadgarstka . Od tej pory czuje dyskomfort w tej ręce a jak ćwicze wyciskanie na ławce to czuje lekki ból. Na początku użyłem rękawic z usztywnieniem nadgarstka. Nic nie pomogło to na dwa tygodnie przestałem cwiczyc i nic to nie dało. Boli już jakies 3 miesiące.Znacie może jakąś dobrą maść.
Możesz zastosowac jakąś maść przeciwbólową i przeciwzapalną np KETONAL żel , ale ja nie sądze aby przyniosło to pożądany efeky. Trzy miesiące to kawał czasu i nie wiemy czy było to zwichnięcie kości półksięzycowatej, jakies nadciągnięcie czy zerwanie jakiegos więzadła. Niestety zazwyczj w przypadkach jakiegoś urazu stawu zawsze należy ten staw odciązyc na jakiś czas a nawet go unieruchomić. Ja bym Ci radził abys poszedł do lekarza rodzinnego i opisał dolegliwość. Nie daj sie zbyć lecz popros go o jakiś zastrzyk kortykosteroidowy najlepiej DEPO MEDROL. Zastrzyk ten przyniesie natychmiastową ulge i nie obawiaj sie szkodliwości jego tzn skutków ubocznych. Skutki uboczne moga wystąpic przy częstych iniekcjach w ten sam staw, Ponadto powinienes pamiętac że urazy nadgarstka sa trudno wyleczalne właśnie ze względu ciągłą ruchomość stawu. Dlatego gdy ustąpi ból ćwicz nadgarstek często, stosuj te opaski usztywniające i na razie unikaj ćwiczeń które przeciążałyby ten staw, jeżeli chodzisz na siłownie ćwicz narazie na maszynach, nie rób pompek itp chyba sam juz wiesz o co chodzi i solidnie rozgrzewaj ręke. I nie lej narazie tego worka.
grzegorzg112
07-06-10, 16:45
a jakie ćwiczenia na nadgarstek?
CIASTECZKOWY POTWOR
07-06-10, 22:55
a jakie ćwiczenia na nadgarstek?
bicie konia
no jak jakie normalne na przedramiona tylko z glowa
A rekawice z usztywnieniem nie usztywniaja
musisz miec takie opaski usztywniajace jak trojboisci