Zobacz pełną wersję : Obnizenie metabolizmu po mleku
Codziennie wypijam ponad litr mleka (sniadanie + odzywki) i dzieki temu moj metabolizm bardzo sie obniza i dzieki temu udalo mi sie sporo nabrac na masie. W momencie kiedy przez tydzien przestalem pic mleko od razu schudlem 3 kg.
Czy ktos z was tez zauwazyl zeby duze ilosci mleka az tak obnizaly metabolizm?
grzesiek k
17-02-07, 22:43
3kg w tydzień ?? ja pierdziele nie wiedziałem o tym ja od dzis pije po 4 szklanki mleka dziś juz tak zrobiłem :razz:
AŻ tak nie obniza to metabolizmu przynajmniej u mnie ale jaest troszke róznicy niz przedtem kiedy nie trenowałem i piłem mniej mleka...
A jakie znacie jeszcze sposoby na obnizenie metabolizmu?
Prezydent_1c
19-02-07, 22:16
Kurde metabolizm nie moze sie obniżyć ... To się zmienia z wiekiem i jest zalezne od organizmu w danej chwili ... Zacząłes po prostu sie odzywiac lepiej i przybierać na masie ... To normalne przy ćwiczeniu i diecie ... Wkońcu po to się w to bawi człowiek ... I moim zdaniem w tydzień 3 kg nie da sie schudnąć ... Musiałes sie ważyć jak byłes najedzony a tydzień pozniej pusty żołądek jak miałeś (np. rano) ... 3 kg w tydzień nie ma takiej opcji ...
[ Dodano: 19-02-2007, 22:16 ]
Oczywiści jeśli w gre nie chodza narkotyki i głodówka ... Bo wtedy to jest wszytko możliwe ...
Mleko jest zalecane jedynie u małych dzieci. U dorosłych powoduje znaczne spowolnienie metabolizmu i jest to udowodnione naukowo. Należe do grupy ektomorfików lecz udało mi się zdobyć dosyć pokaźną mase heh i teraz niewiele brakuje żeby były momentalne spadki.
Prezydent_1c
20-02-07, 16:04
Chyba ze tak ... Zapomniałem dodać do narkotyków i głodówki ektomorfika ... :P A z mlekiem to podtrzymuje zdanie ... Mam tate lekarza i powiedział ze az w takim stopniu to sie przyczynić nie może ...
No coz w moim sie przyczynilo. Przypominam ci ze jestem ektomorfikiem lecz duzo waze i jest mi bardzo ciezko utrzymac ta mase. Wystarczy maly bodziec i juz sa spadki.