Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie na temat gainera

juraski
05-06-10, 00:23
Witam, miałem roczną przerwe przez chorobe ale od jakiegoś pół roku zacząłem ponownie ćwiczyć. Wprowadziłem równiez diete i przez jakieś już 8 mies przytyłem ok 8kg. Niestety ostatnio ciężko mi o każdy kg . Oglądałem ostatnio gainerki olimpu i pytałem nawet o gain bolica który cieszy się niezłą opinią ale niestety kuracja miesięczna ok 100zł, przeglądalem allegro i znalazłem megabol 737 za ok 50zł za 3kg. Tu mam pytanie do tych co stosowali Olimp Gain bolic i megabol 737 jak z efektami czy warto wogóle kupowac ten drugi
? na opakowaniu jest napisane że zawiera 30% białka

KowalX
05-06-10, 00:46
Jeśli masz trochę więcej kasy to celuj w gainery z węglami typu owsiane,gryczane.
Albo kup białko i osobno węgle(z posiłków lub odżywki) będziesz miał swobodniejsze dawkowanie.
Możesz też dodawać zdrowe tłuszcze.

juraski
05-06-10, 09:59
przemyśle to, tłuszczu też u mnie praktycznie nie ma bo regularnie ćwicze i łapie siłe masy niewiele i zauważyłem że się troche podrzeźbiłem a na razie kierunek masa. Dlatego pytałem o te wyżej wymienione suple

AKRO
05-06-10, 10:35
niestety kuracja miesięczna ok 100zł
nie ma sie co dziwic jak zyjesz samym gainerem.

juraski
05-06-10, 11:07
nie żyje samym gainerem bo go nawet nie zakupiłem jeszcze wyliczyłem ilosc posiłków potrzebnych, nie każdy ma czas na idealną diete skoro studiuje dziennie, w tygodniu robi ok 800km na dojazdy przy tym ćwiczy itd

AKRO
05-06-10, 11:10
nie żyje samym gainerem bo go nawet nie zakupiłem jeszcze wyliczyłem ilosc posiłków potrzebnych, nie każdy ma czas na idealną diete skoro studiuje dziennie, w tygodniu robi ok 800km na dojazdy przy tym ćwiczy itd
Nie tylko ty tak mowisz.
Nie lepiej wyciągnac pudelko z ryżem na wykłądach zamiast spać na łąwce? No tylko nie mów ze sie tam nie nudzicie.
Na wszystko jest czas tylko trzeba chciec isie nie wstydzic ze jesz co 2 godziny i ciągle jakieś ryże.

juraski
05-06-10, 11:23
no to żaden wstyd ale nie zawssze jest apetyt na ryż:D

arga
05-06-10, 12:33
Ja wcinam ryż w pracy kilometr pod ziemią w przerwie między taszczeniem żelastwa wiec sie da jakoś to pogodzić a też nie zawsze mam ochote.

AKRO
05-06-10, 12:50
To lepiej zrobić zupke np. z przecieru pomidorowego i lepiej wchodzi. Ja wlewam zupke po starym pudełku po kreatynie :D

KowalX
05-06-10, 14:14
Nie tylko ty tak mowisz.
Nie lepiej wyciągnac pudelko z ryżem na wykłądach zamiast spać na łąwce? No tylko nie mów ze sie tam nie nudzicie.
Na wszystko jest czas tylko trzeba chciec isie nie wstydzic ze jesz co 2 godziny i ciągle jakieś ryże.

Jak zaczniesz studiować to wtedy się wypowiedz o wyciąganiu posiłku na wykładach,bo u mnie to nie przejdzie ;)
Z wyciąganiem w autobusie jedzenia też nie zawsze przechodzi.

@juraski
Inwestuj w odżywkę jeśli potrzebna.

juraski
05-06-10, 14:47
dokładnie studiuje na polibudzie i tak się składa że wykłady to raczej olewam a na ćwiczeniach nie wyjme szamy bo to głównie zajęcia typu matematyka statystyka i rysunki tech. a co do autobusu to jeżdże autem bo to daje mi więcej czasu na zarobienie na własne potrzeby i tak jak mówie mój tryb życia jest dość napięty dorzuciłem siłke i potrzebuje dużo kcal zrobił się off topic a ja pytałem o konkretne 2 pozycje megabol 737 i gain bolic

KowalX
05-06-10, 14:52
Jeśli masz dłuższe przerwy między posiłkami szukaj w składzie również białka kazeiny.

AKRO
05-06-10, 17:06
Jatam studiuje jem i nikt mi nic nia zarzuca.

fallenursus
05-06-10, 18:38
.......lub mozesz sam sobie zrobic gejnerka..
mielisz owsiane mlynkiem do kawy lub maszyna do miesa,kupujesz tylko bialko najlepiej mix,dodajesz do szejka zmielone platki,maslo orzechowe naturalne(mozesz je rowniez sam zrobic masz przepis http://www.e-gym.pl/showthread.php?20885-Nie-wiesz-jak-dostarczyc-zdrowe-t%B3uszcze-Mas%B3o-orzechowe-zrob-to-sam-! ) lub jakis olej z pestek winogron najlepiej bo w smaku jest slaby i masz zdrowy gejnerek.
http://imgcash3.imageshack.us/img52/2416/41800155.gif

MAXIMUS 2
05-06-10, 19:35
.......lub mozesz sam sobie zrobic gejnerka..
mielisz owsiane mlynkiem do kawy lub maszyna do miesa,kupujesz tylko bialko najlepiej mix,dodajesz do szejka zmielone platki,maslo orzechowe naturalne(mozesz je rowniez sam zrobic masz przepis http://www.e-gym.pl/showthread.php?20885-Nie-wiesz-jak-dostarczyc-zdrowe-t%B3uszcze-Mas%B3o-orzechowe-zrob-to-sam-! ) lub jakis olej z pestek winogron najlepiej bo w smaku jest slaby i masz zdrowy gejnerek.
http://imgcash3.imageshack.us/img52/2416/41800155.gif

Falen ty mnie zadziwiasz jeszcze trochę i zaczniesz sam suple se robić kur...a nawet by mi to do głowy nie przyszło.