zk
04-06-10, 19:01
witam
tak sie sklada ze dopiero od dwoch tygodni jestem na diecie kulturystycznej
korzystam z jednej z podwieszonych diet w tym dziale
ostatnio pojawilo mi sie pytanie czy te ilosci roznych produktow podane w gramach np:100 g filetu z kuraka odnosza sie do produktów surowych PRZED obróbka czy juz PO obrobce np.termicznej ..osobiscie wydaje mi sie ze ilosci te odnosza sie do surowych produktów (bo wzgledem takich ukladane sa tabele kaloryczne )trzeba tylko uwazac zeby nie bylo zbytnich strat podczas obrobki czyli mozna stosowac gotowanie na parze przez co wartosci ilosci skladnikow BWT beda najbardziej mozliwie zblizone do tych w tabelach
mam racje?
pomozcie bo byc moze zle mam ustawione ilosci
dzieki
tak sie sklada ze dopiero od dwoch tygodni jestem na diecie kulturystycznej
korzystam z jednej z podwieszonych diet w tym dziale
ostatnio pojawilo mi sie pytanie czy te ilosci roznych produktow podane w gramach np:100 g filetu z kuraka odnosza sie do produktów surowych PRZED obróbka czy juz PO obrobce np.termicznej ..osobiscie wydaje mi sie ze ilosci te odnosza sie do surowych produktów (bo wzgledem takich ukladane sa tabele kaloryczne )trzeba tylko uwazac zeby nie bylo zbytnich strat podczas obrobki czyli mozna stosowac gotowanie na parze przez co wartosci ilosci skladnikow BWT beda najbardziej mozliwie zblizone do tych w tabelach
mam racje?
pomozcie bo byc moze zle mam ustawione ilosci
dzieki