Zobacz pełną wersję : Chude mięso vs chudy nabiał
Siema!
Moglibyście napisać, dlaczego 'na redukcji' powinno się jeść np. pierś z kury, a nie np. chudy twaróg?
Czemu lepiej jest jeść chude mięso, niż chudy nabiał?
Pozdrawiam!
mięso to białko pełnowartościowe, szybko wchłanialne do organizmu
natomiast nabiał to białko niepełnowartościowe , długo wchłanialne
i to nie tylko na redukcji lepiej jeść mięso, ale i na masie również wszystko zależy od pory w które spożywasz dany produkt
slim shady
05-06-10, 10:38
nabiał dodatkowo zatrzymuje wodę w organizmie
Mam kolegę który cały rok jadał twaróg ale wiadomo 200-300g dziennie a zamieniał twaróg na rybę tylko 4 tygodnie przed każdymi zawodami i formę miał bardzo dobrą.
Sam na masie jem sporo twarogu ale nie oszukujmy się bo mięso to mięso i na nim sie głównie moja dieta opiera a twaróg świetny na noc.Długo się wchłania i w kostce 200g ma około 5g glutaminy.
mięso to białko pełnowartościowe, szybko wchłanialne do organizmu
natomiast nabiał to białko niepełnowartościowe ,
Chyba nie do końca tak jak piszesz...
Siema!
dlaczego 'na redukcji' powinno się jeść np. pierś z kury, a nie np. chudy twaróg?
Czemu lepiej jest jeść chude mięso, niż chudy nabiał?
Obie rzeczy są ok, i nie ma co się skupiać na jednej.
natomiast nabiał to białko niepełnowartościowe
Twoja ignorancja aż zabolała mnie w oczy. skąd się wziąłeś ? co miałeś z biologii ? tak się składa, że "są nabiały" bardziej wartościowe od mięs.
ja wychodze z zalozenia zeby robic mieso trzeba jesc mieso. widzieliscie kiedys dopakowanego kolesia wegetarianina co nie tyka miesa. bo ja jeszcze nie mialem okazji:)
widzieliscie kiedys dopakowanego kolesia wegetarianina co nie tyka miesa. bo ja jeszcze nie mialem okazji:)
christian bale. choć nie aż taki byk. dyskusja już przerabiana. czy aby srać gównem trza jeść gówno ?
slim shady
06-06-10, 17:10
widzieliscie kiedys dopakowanego kolesia wegetarianina co nie tyka miesa. bo ja jeszcze nie mialem okazji:)
http://www.veganathlete.com/vegan_vegetarian_athletes.php
są kulturyści, ciężarowcy co są wegetarianami i wyglądają dobrze
jeśli chodzi o wartość aminokwasów to uznaje się, że mięso jest pełnowartościowe, a rośliny nie, ale można tak sprytnie komponować posiłki że te wegetariańskie będą również pełnowartościowe, a nawet czasami bardziej