Zobacz pełną wersję : codzienne cwiczenie
adrian5810
17-02-07, 18:18
dlaczego nie mozna codzinnie cwiczyc ?
Bo miesnie musza miec czas na regeneracje. Cwiczac codziennie nie osiagniesz zadnych dobrych efektow
Tak jak ci napisał bocion !!
pzdr.
adrian5810, Pamiętam te czasy jak ćwiczyłem z 5 razy w tygodni ta samą partię mięśniową. Myślałem że dorobie się więcej mięcha a tu zonnk. Zaczęły mnie bolec mięśnie tak bardzo że musiałem odłożyć ćwiczenia. Po odpoczynku zmieniłem plan i wprowadziłem jeden z sugerowanych na tym forum i rozbudowałem go troche dla własnych potrzeb. Ćwicze obecnie 4 razy w tygodniu plus piąty aerobowy i jakieś tam ćwiczenia co czuje że musze zrobić(intuicja) i teraz mam genialne efekty i dopiero widzę swoje postępy które niegdyś były powolniejsze i nie tak widoczne. Ćwiczę max 2 razy w tygodniu daną partię ale to do bolu tak aby była wykończona. Gdy ćwiczyłem codziennie orgagnizm mój był mocno przesilony i mięśnie nie miały czasu na regeneracje. Raz jak ostro dawałem to zdawało mi się że podczas treningu mam ogromna spuchlizne a po ćwiczeniach tak ze 3 godziny zupełnie wszystko zanikało. Obecnie mięśnie mam jak kamienie i niewiele spada mi po treningu. ZALECAM NORMALNY ZESTAW TRENINGOWY BEZ PRZESADNEJ ILOŚCI DNI ĆWICZĄCYCH.!! POZDRAWIAM!!
JAK POMOGŁEM PLISKA O SOGA:) :smile:
Dexter1900
18-02-07, 19:01
Ja cwicze tez 4dni wtygodni
Pon: klata tric
wto: Plecy bic
sro: wolne
czwartek: barki kaptury
piatek: klata tric
Extra jest :mrgreen:
adrian5810
18-02-07, 19:12
a zakladajac ze bede cwiczyl 4 razy w tygodniu [pon wt sr czw] to po jakim okresie mozna spodziewac sie jakis efektow ?
adrian5810, tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie :razz:
Aby osiągnąć maksymalne tempo rozrostu mięsni, trzeba dać organizmowi czas na regenerację pomiędzy kolejnymi treningami. Najlepszym na to sposobem jest zapewnienie odpowiedniej ilości snu i czasu na wypoczynek.Gdy Codzinnie cwiczysz ,dochodzi do punktu, w którym dalszy wysoko intensywny trening prowadzi do przetrenowania z uwagi na całkowite wyczerpanie potencjału energii.robisz sie słaby, po długim codziennym treningu dochodzi do tego ze zamiast zwiekszac ciezar, to bedziesz zmniejszal bo nie bedziesz mial sil
No właśnie. Będziesz miał za mało testosteronu i będziesz chodził padnięty rano, treningi nie będą efektywne itp :roll:
Prezydent_1c
18-02-07, 22:26
Ja ćwicze 5 razy w tygodniu ... (3 razy siłka i 2 razy trening k1) Ale wystarczy ze dobrze sie odżywiam i spie i dla mojego organizmu jest ok ... Nie chode przemęczony itp. Moim zdaniem mozna codziennie ćwiczyć ale z głową ....
grzesiek k
19-02-07, 16:46
No mówicie że nie mozna ćwiczyć co dziennie a Arnold ćwiczył 2 razy dziennie i patrzcie do czego doszedł
no to zrób se 2 razy dziennie porządny trening to sie dowiesz do czego dojdziesz :lol:
grzesiek k, kuwa ale on nic poza treninigiem i regeneracją nie robił, poza tym jak już zaczął ćwiczyć dwa razy w tyg. to miał na łapie 50 cm. !!
pzdr.
nie wiem czy bys znalazl czas na dwa treningi dziennie, a po drugie to ile bys wydal kasy na te wszystkie odzywki, bo watpie zeby siedzenie i nic nie robienie pomoglo by ci odzyskac sily na drugi trening