PDA

Zobacz pełną wersję : codzienne cwiczenie

adrian5810
17-02-07, 18:18
dlaczego nie mozna codzinnie cwiczyc ?

bocion
17-02-07, 18:19
Bo miesnie musza miec czas na regeneracje. Cwiczac codziennie nie osiagniesz zadnych dobrych efektow

jonasz7
17-02-07, 20:43
Tak jak ci napisał bocion !!
pzdr.

FANATOR:)
17-02-07, 20:51
adrian5810, Pamiętam te czasy jak ćwiczyłem z 5 razy w tygodni ta samą partię mięśniową. Myślałem że dorobie się więcej mięcha a tu zonnk. Zaczęły mnie bolec mięśnie tak bardzo że musiałem odłożyć ćwiczenia. Po odpoczynku zmieniłem plan i wprowadziłem jeden z sugerowanych na tym forum i rozbudowałem go troche dla własnych potrzeb. Ćwicze obecnie 4 razy w tygodniu plus piąty aerobowy i jakieś tam ćwiczenia co czuje że musze zrobić(intuicja) i teraz mam genialne efekty i dopiero widzę swoje postępy które niegdyś były powolniejsze i nie tak widoczne. Ćwiczę max 2 razy w tygodniu daną partię ale to do bolu tak aby była wykończona. Gdy ćwiczyłem codziennie orgagnizm mój był mocno przesilony i mięśnie nie miały czasu na regeneracje. Raz jak ostro dawałem to zdawało mi się że podczas treningu mam ogromna spuchlizne a po ćwiczeniach tak ze 3 godziny zupełnie wszystko zanikało. Obecnie mięśnie mam jak kamienie i niewiele spada mi po treningu. ZALECAM NORMALNY ZESTAW TRENINGOWY BEZ PRZESADNEJ ILOŚCI DNI ĆWICZĄCYCH.!! POZDRAWIAM!!

JAK POMOGŁEM PLISKA O SOGA:) :smile:

Dexter1900
18-02-07, 19:01
Ja cwicze tez 4dni wtygodni
Pon: klata tric
wto: Plecy bic
sro: wolne
czwartek: barki kaptury
piatek: klata tric

Extra jest :mrgreen:

adrian5810
18-02-07, 19:12
a zakladajac ze bede cwiczyl 4 razy w tygodniu [pon wt sr czw] to po jakim okresie mozna spodziewac sie jakis efektow ?

sławo
18-02-07, 19:29
adrian5810, tego nie wiedzą nawet najstarsi indianie :razz:

daniels51
18-02-07, 21:12
Aby osiągnąć maksymalne tempo rozrostu mięsni, trzeba dać organizmowi czas na regenerację pomiędzy kolejnymi treningami. Najlepszym na to sposobem jest zapewnienie odpowiedniej ilości snu i czasu na wypoczynek.Gdy Codzinnie cwiczysz ,dochodzi do punktu, w którym dalszy wysoko intensywny trening prowadzi do przetrenowania z uwagi na całkowite wyczerpanie potencjału energii.robisz sie słaby, po długim codziennym treningu dochodzi do tego ze zamiast zwiekszac ciezar, to bedziesz zmniejszal bo nie bedziesz mial sil

Punisher
18-02-07, 22:21
No właśnie. Będziesz miał za mało testosteronu i będziesz chodził padnięty rano, treningi nie będą efektywne itp :roll:

Prezydent_1c
18-02-07, 22:26
Ja ćwicze 5 razy w tygodniu ... (3 razy siłka i 2 razy trening k1) Ale wystarczy ze dobrze sie odżywiam i spie i dla mojego organizmu jest ok ... Nie chode przemęczony itp. Moim zdaniem mozna codziennie ćwiczyć ale z głową ....

grzesiek k
19-02-07, 16:46
No mówicie że nie mozna ćwiczyć co dziennie a Arnold ćwiczył 2 razy dziennie i patrzcie do czego doszedł

kociolcyk
19-02-07, 17:01
no to zrób se 2 razy dziennie porządny trening to sie dowiesz do czego dojdziesz :lol:

jonasz7
19-02-07, 17:04
grzesiek k, kuwa ale on nic poza treninigiem i regeneracją nie robił, poza tym jak już zaczął ćwiczyć dwa razy w tyg. to miał na łapie 50 cm. !!
pzdr.

daniels51
19-02-07, 17:25
nie wiem czy bys znalazl czas na dwa treningi dziennie, a po drugie to ile bys wydal kasy na te wszystkie odzywki, bo watpie zeby siedzenie i nic nie robienie pomoglo by ci odzyskac sily na drugi trening