PDA

Zobacz pełną wersję : Hormon wzrostu? Regeneracja.

Majki111
02-06-10, 11:28
Witam. Chciałbym się zapytać czy znacie i czy w ogolę są jakieś odzywki powodujące produkcje hormonu wzrostu przez co zwiększenie swojego wzrostu [cm]. Czy są one skuteczne i w jakiej cenie i czy mogę je brać? Mam 17 lat. 168cm. Chciałbym jeszcze podrosnąć ale na razie mój wzrostu stoi w miejscu. z góry dziękuje za pomoc.

I chciałbym się spytać, co polecacie przed, w czasie i po treningu, po którym jestem strasznie zmęczony i nie mam już siły, nawet do tego stopnia ze kreci mi się w głowie, co pic, albo brać żeby uzupełnić braki i żeby takiego stanu nie było?

///M
02-06-10, 11:45
Nie bój się jeszcze urosniesz,kości rosną do 21 roku życia więc spokojnie.

fallenursus
02-06-10, 11:54
Bolesna operacjaw mexyku
20000$

KowalX
02-06-10, 13:34
Witam. Chciałbym się zapytać czy znacie i czy w ogolę są jakieś odzywki powodujące produkcje hormonu wzrostu przez co zwiększenie swojego wzrostu [cm]. Czy są one skuteczne i w jakiej cenie i czy mogę je brać? Mam 17 lat. 168cm. Chciałbym jeszcze podrosnąć ale na razie mój wzrostu stoi w miejscu. z góry dziękuje za pomoc.

I chciałbym się spytać, co polecacie przed, w czasie i po treningu, po którym jestem strasznie zmęczony i nie mam już siły, nawet do tego stopnia ze kreci mi się w głowie, co pic, albo brać żeby uzupełnić braki i żeby takiego stanu nie było?
W tym wieku przyjęty hormon wzrostu nic Ci nie da.Nie urośniesz od niego.Jedyne co Ci pozostaje to zdrowe żywienie ,wysypianie i ogólny zdrowy tryb życia ,który ma jako taki wpływ na rozwój.Masz jeszcze czas by urosnąć,bo w sumie to dopiero zaczynasz.
Jeśli nie masz siły po treningu uzupełniaj białka z węglowodanami,witaminami.Możesz to zrobić odżywkami/suplementami lub zwykłym posiłkiem.
Może się przetrenowujesz,źle żywisz,nie odpoczywasz wystarczająco między treningami,nie wiem.Przeanalizuj wszystko.

Hermann
02-06-10, 13:42
Jezeli masz takie złe samopoczucie po treningu to cos jest nie tak. Powinieneś zrobić podstawowe badania, może masz anemie albo po prostu sie żle odzywiasz. Jeżeli chodzi o wzrost to jest on zaprogramowany genetycznie i tak jak mówi Fallen tylko operacja może pomóc. Masz jeszcze czas . W zależności od tempa rozwoju ogólnego chłopcy moga rosnąc nawet do 24 roku zycia. Moze sie zdarzyć że nagle podskoczysz te pare centymetrów.Człowiek jest tak zaprogramowany że wzrost może sobie zahamowac przez zła diete , brak witamin czy zaburzenia chorobowe , natomiast wydłużyć sie sztucznie przez witaminy i suplementy nie mozna. A poza tym 168 cm to przecież nie kurdupel , może poprostu dojrzewasz wolniej. Bardziej bym sie martwił tym zmęczeniem i zawrotami głowy. Zrób badania, opisz lekarzowi dokładnie co Cie trapi i więcej optymizmu kolego.

hans1237
02-06-10, 13:49
na zmęczenie pijemy kawe i przepijamy redbull-em

KowalX
02-06-10, 13:52
Jeżeli chodzi o wzrost to jest on zaprogramowany genetycznie i tak jak mówi
No nie do końca mamy spory na niego wpływ :)

Patriot
02-06-10, 14:59
znam kilka osób co pamiętam np jak miał 15lat, wtedy zwykły kurdupel może ze 165cm na oko, spotkałem po paru latach, wyższy odemnie (182cm), więc nie przejmuj się tym ;)
zajmij się ta drugą sprawą, tym złym samopoczuciem po treningach, bo z tego co opisujesz to jest to dosyć niebezpieczne jeśli ci się robi słabo/kręci w głowie. Najlepiej idź do lekarza rodzinnego on ci już przepisze odpowiednie badania, pobierani krwi itp. Tylko najpierw się zastanów czy to nie z twojej winy trochę czy może nie przesadzasz na tych treningach, czy jesteś wypoczęty, czy masz odpowiednią ilość snu itp, co nie zmienia faktu, że okresowe badania jeszcze nikomu nie zaszkodzą ;) sam niedługo się wybieram ;)

Majki111
02-06-10, 15:00
Z badaniami wszystko w porządku. Tylko po prostu, chodzę na siłownie i na MMA. Raz mi się zdarzyło, że po siłowni poszedłem na trening MMA. I ze zmęczenia się tak czułem. Bo 1,5h na siłowni + 2h stójki i parteru to za dużo, stad te zawroty głowy. Ale chce brać coś, przed albo po treningu, żeby organizm nadrabiał to co stracił. Coś co będzie uzupełniać moje braki.

Patriot
02-06-10, 15:08
to chyba, że tak
To jak chcesz uzupełniać braki i trenujesz MMA i siłownie, to nie hormon wzrostu, możesz sobie kupić BCAA i oczywiście odpowiednia dieta i jako jej uzupełnienie możesz dać jakieś dobre białko i będzie ok :) i regeneracja, musisz o to zadbać jak ćwiczysz załóżmy 3x mma i 3x siłka w tyg.

KowalX
02-06-10, 15:39
Z badaniami wszystko w porządku. Tylko po prostu, chodzę na siłownie i na MMA. Raz mi się zdarzyło, że po siłowni poszedłem na trening MMA. I ze zmęczenia się tak czułem. Bo 1,5h na siłowni + 2h stójki i parteru to za dużo, stad te zawroty głowy. Ale chce brać coś, przed albo po treningu, żeby organizm nadrabiał to co stracił. Coś co będzie uzupełniać moje braki.

Więc wszystko jasne przetrenowanie ;).Dział dieta poczytaj ,bo przy takim treningu trzeba pochłaniać jak odkurzacz.4000kcal to dla malca :).Sam podobnie trenuje z tym,że siłkę skróciłem sobie do 40min - 1h ok.Przed mma koniecznie dużo węgli ,ale lekkie u mnie dobrze sprawdza się dżem i suszone owoce.Do tego jakieś źródło białka i trochę tłuszczy.
Po siłowni koniecznie węglowodany z białkiem.Biały ryż/kasza kuskus z kurakiem styknie jeśli siłka pierwsza.

Majki111
02-06-10, 20:53
a mógłby ktoś rozpisać jak stosować i w jakie dni? Wtedy gdy mam trening i wtedy gdy go nie mam? I jakie to bcaa bo widziałem parę rodzajów.

Majki111
06-06-10, 11:30
?????????????????