PDA

Zobacz pełną wersję : Fight News

KowalX
01-06-10, 00:12
Można tu wrzucać wszelakie krótkie newsy ze świata sportów walki.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

28 letni bokser Edwin "Dynamit" Valero,aktualny mistrz lekkiej WBC zabił swoją małżonkę.
Znaleziona z ranami kłutymi od noża.

http://img.interia.pl/sport/nimg/h/m/Edwin_Valero_obronil_WBC_3751715.jpg

Valero na 27walk wszystkie skończył przed czasem i tym sposobem zakończył karierę.
Został aresztowany.Dzień później znaleziony martwy,powiesił się w celi.Zmarł w czasie reanimacji.

mtm
01-06-10, 00:27
Jarrod Wyatt (1-0), po wypiciu herbaty z grzybami halucynogennymi zamordował swojego kolegę Taylora Powella.
http://assets.nydailynews.com/img/2010/06/01/amd_mug_jarrod-wyatt.jpg
Pierwszą osobą, która zobaczyła tą masakrę był Justin Davis, który już rano tamtego feralnego dnia dostrzegł, iż Jarrod zachowuje się dziwnie.
Po wejściu do domu Justin zauważył zakrwawionego Wyatta a obok zmasakrowane ciało jego kolegi, Taylora Powella. Jarrod powiedział Davisowi, że ma zamiar wyciąć serce Powella wtedy Davis postanowił opuścić mieszkanie w poszukiwaniu telefonu by zawiadomić policję.
Po przybyciu funkcjonariusze zastali Wyatta na kanapie z częściami ciała pana Powella. Jego twarz została całkowicie zmiażdżona i pozbawiona oczu, które leżały na środku salonu. Na klatce piersiowej znajdowało się ogromne nacięcie, z którego Wyatt usunął organy Powella, wraz z sercem. Jarrod powiedział policjantom, że serce wrzucił do ognia.
Koroner orzekł, że Powell nie zginął zaraz po usunięciu serca, a męczył się jeszcze przez kilkanaście minut, wykrwawiając się na śmierć. Z sekcji wynikało również, iż Powell został brutalnie pobity, a jego głowa została roztrzaskana o ścianę.
Jarrodowi Wyattowi grozi kara śmierci.

z fight24.pl

BoloYeung
03-06-10, 14:14
Badr Hari podjął decyzję o tymczasowym wstrzymaniu się od startów w kick-boxingu. Wydaje się to bardzo dobrym ruchem ponieważ ewidentnie widać, że musi przemyśleć kilka spraw związanych ze swoją karierą. Marokańczyk jest znakomitym zawodnikiem, walczącym widowiskowo oraz nieustepliwie, jednak w chwilach gdy nie czuje swojej przewagi nad przeciwnikiem, gdy rywal ciagle naciska, Hari się gubi. Udowodnił to już drugi raz swojej karierze. Najpierw w finale K-1 w 2008 roku uderzył leżącego Remyego Bonjaskyego a w sobotę kopnął w twarz próbującego wstać, Hesdyego Gergesa. W obydwu przypadkach oczywiście został zdyskwalifikowany. Oto fragmenty oświadczenia Hariego.

- Podczas walki z Hesdy Gergesem na gali It's Showtime w Amsterdam Arena, drugi raz w swojej karierze popełniłem ten sam błąd. Błąd ten spowodował, że przegrałem walkę, którą chciałem wygrać. Zawiodłem nie tylko siebie ale także fanów.
Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że lepiej będzie dla mnie, jeśli zrobię przerwę w startach na bliżej nieokreślony czas.
Chciałbym przeprosić kibiców zgromadzonych w Amsterdam Arena oraz Hesdyego Gergesa za swój wystepek.

źrudło: sporty-walki.org

KowalX
03-06-10, 18:05
No najlepsze ,że wygrywał walkę.I pewnie to nawet nie jego decyzja,ale czekam aż wróci z większym spokojem,bo mu się przyda.

BoloYeung
03-06-10, 21:43
2 letnie zawieszenie dobrze by mu zrobiło i wielka kara finansowa , niech sie chłopak pokory uczy

grochos
04-06-10, 08:33
Dość walki na słowa, Saleta i Najman w ringu

http://m.onet.pl/_m/1201773fd2b2bbf4c2097a4684f08a52,46,1.jpg (http://m.onet.pl/_m/1201773fd2b2bbf4c2097a4684f08a52,10,1.jpg)
Na najbliższej, wrześniowej gali KSW Przemysław Saleta zmierzy się z Marcinem Najmanem w formule MMA - czytamy w "Super Expressie". Panowie byli kiedyś przyjaciółmi teraz podobno się nienawidzą.
- Mam dość walki na słowa, dlatego wyzywam Najmana na pojedynek. Jeśli ma honor, niech wyjdzie do ringu. - mówi Przemysła Saleta.
Były mistrz świata w kick-boxingu i Europy w boksie w pojedynku obawia się tylko tego, żeby sobie nie uszkodzić stopy, gdyż zamierza po tej walce wystartować w maratonie, a później w dwa miesiące objechać Australię na motocyklu.

- Ja pomogłem Najmanowi zacząć jego śmieszną karierę sportową, więc teraz do mnie należy obowiązek zakończenia jej. Nie mogę się już doczekać. - kończy swoja wypowiedź Saleta.
Zapowiada się więc bardzo ciekawa gala, w której w bezpośrednim starciu spotka się nie tylko Saleta z Najmanem, ale również Mariusz Pudzianowski z Pawłem Nastulą.

BoloYeung
04-06-10, 11:32
nie no jak tacy ludzie jak Saleta będą zapraszani do KSW to porażka , z maretingowego punktu widzenia jest na co popatrzec tak jak na taniec z gwiazdami ale dla konesera MMA to żenada

burn
04-06-10, 11:40
Nie od dzisiaj wiadomo, że Kawulski i Lewandowski chcą Kompromitacją Sztuk Walk (KSW) dukaty zbijać na MMA, a nie promować ten sport.
Nie obejrzę więcej tego padła, nie będę koniunktury im nakręcał ;/

KowalX
04-06-10, 13:47
Ja bym prosił o nie przytaczanie źródeł typu super express czy fakt ,bo się bajzel zrobi :)

fvs
04-06-10, 15:37
Badr Hari podjął decyzję o tymczasowym wstrzymaniu się od startów w kick-boxingu. Wydaje się to bardzo dobrym ruchem ponieważ ewidentnie widać, że musi przemyśleć kilka spraw związanych ze swoją karierą. Marokańczyk jest znakomitym zawodnikiem, walczącym widowiskowo oraz nieustepliwie, jednak w chwilach gdy nie czuje swojej przewagi nad przeciwnikiem, gdy rywal ciagle naciska, Hari się gubi. Udowodnił to już drugi raz swojej karierze. Najpierw w finale K-1 w 2008 roku uderzył leżącego Remyego Bonjaskyego a w sobotę kopnął w twarz próbującego wstać, Hesdyego Gergesa. W obydwu przypadkach oczywiście został zdyskwalifikowany. Oto fragmenty oświadczenia Hariego.

- Podczas walki z Hesdy Gergesem na gali It's Showtime w Amsterdam Arena, drugi raz w swojej karierze popełniłem ten sam błąd. Błąd ten spowodował, że przegrałem walkę, którą chciałem wygrać. Zawiodłem nie tylko siebie ale także fanów.
Przemyślałem sprawę i doszedłem do wniosku, że lepiej będzie dla mnie, jeśli zrobię przerwę w startach na bliżej nieokreślony czas.
Chciałbym przeprosić kibiców zgromadzonych w Amsterdam Arena oraz Hesdyego Gergesa za swój wystepek.

źrudło: sporty-walki.org

Nie wiem czy Moderatorowi wypada takie byki robić :D:D ( bez urazy;) )

co do KSW to wiadomo kasa :) dzięki ściągnięciu gwiazd "Tańca na lodzie" przyciągnął normalnego widza niezainteresowanego SW, przy okazji zobaczy taki człowiek inne walki, może się zainteresuje ma to jakiś sens :) jednocześnie sporo grosza zgarnął, a o to przecież chodzi w dzisiejszym świecie ;)

mtm
04-06-10, 18:32
Najbliższa gala w polsce ,

12 czerwca do Gdyni wraca holenderska organizacja Beast of the East z drugą już galą organizowaną na terenie naszego kraju. Dzięki uprzejmości organizatorów poznaliśmy wstępną rozpiskę tej imprezy. W skrócie: będzie się działo!
Oprócz walki o krajowy prymat w wadze ciężkiej pomiędzy Damianem Grabowskim (11-0) a Michałem Kitą (10-3) na gali w Gdyni zawalczą także niepokonany Michał Fijałka (6-0) którego rywalem będzie solidny Hans Stringer (14-4-1), znajdujący się na podium wagi lekkiej w Polsce Maciej Jewtuszko (5-0), który zawalczy z Holendrem Vincentem Latoelem (13-14-2), a także trójka Robert Jocz (18-5), Rafał Dąbrowski (5-1) i Dawid Baziak (7-1) – zawodnicy, których rywale nie są jeszcze znani.
Rozpiska obejmuje także sześć walk na zasadach K-1. Były mistrz K-1 MAX, Albert Kraus, który będzie zarazem największą zagraniczną gwiazdą imprezy zmierzy się z Muhammedem Gurem. Między linami zobaczymy także Faldira Chahbari, którego rywalem będzie Tevik Sucu oraz czterech Polaków: Łukasza Rambalskiego, Łukasza Szulca, Piotra Kobylańskiego, Łukasza Rajewskiego.
Aktualna rozpiska Best of the East 2 w rozwinięciu.

MMA:
Damian Grabowski (11-0) vs. Michał Kita (10-3)
Robert Jocz (18-5) vs. TBA
Michał Fijałka (6-0) vs. Hans Stringer (14-4-1)
Maciej Jewtuszko (5-0) vs. Vincent Latoel (13-14-2)
Rafał Dąbrowski (5-1) vs. TBA
Dawid Baziak (7-1) vs. TBA
K-1:
Albert Kraus vs. Muhammed Gur
Faldir Chahbari vs. Tevik Sucu
Łukasz Rambalski vs. Aalviar Lima
Łukasz Szulc vs. Tahir Menxhiqi
Piotr Kobylański vs. Łukasz Rajewski
Shemsi Beqiri vs. TBA

http://www.beastoftheeast.pl/index_images/baner2.jpg

BoloYeung
04-06-10, 18:47
fvs nie wytykaj mi błędów dobra . Jesli chodzi ci ze na tym polega sport zeby na nim zarabiac takimi pseudogwiazdkami jak Saleta to jestes w błedzie w polsce moze i jest znany ale w swiecie jest nikim , mozna by zaprosic lepszych wojowników bo z polaków nawet jest w czym wybierac zorganizowac gale na duzo lepszym poziomie , galą jak i zawodnikami zainteresują sie inne federacje i timy i w ten sposób mozna duzo lepiej nakrecic i zblizyc ten sport do przecietnego odbiorcy , i jesli zainteresowanie swiatowe wzrasta to i reklam przybywa i kasa się kreci ale kasa tu nie jest najwazniejsza

hubi1910
06-06-10, 09:44
Przyszłość Cro Copa zależna od wyniku na UFC 115
http://mmavalor.com/wp-content/uploads/2010/02/crocop.jpg
Zbliża się ważna walka w życiu Mirka “Cro Copa” Filipovica (26-7). 12 czerwca będzie datą, która rozwieje wszelkie wątpliwości na temat dalszej kariery Chorwata. Dodatkowo odpowie na pytanie, które nurtuje wiele osób po ostatnich występach Mirka. Czy Cro Cop jeszcze ma to coś?

Pojedynek z Patem Barrym (5-1) jest ostatnią walką w aktualnie trwającym kontrakcie Filipovica.

“To ostatnia walka w tym kontrakcie. Po walce zobaczymy co dalej.”, mówi Cro Cop

Po ostatnich pojedynkach w Oktagonie statystyki Mirka są raczej przeciętne, 3 wygrane i 3 przegrane. Plan jest prosty. Zmierzyć się z Patem, a następnie porozmawiać z Daną o ewentualnym przedłużeniu kontraktu.

“Będę musiał porozmawiać z Lorenzo i Daną i zobaczyć czy uda się przedłużyć aktualną umowę, ale teraz skupiam się na walce i nie chce wybiegać daleko w przyszłość”

Jeśli Cro Cop zdoła pokonać Barrego, to szanse na przedłużenie kontraktu z UFC wzrosną drastycznie. Nie wolno zapominać także o Japonii, w której Mirko walczył przez wiele lat. Tam też zainteresowanie osobą Mirka jest ogromne. Nie zmienia to jednak faktu, iż najlepszym miejscem dla Cro Copa jest UFC.

Wszystko sprowadza się do kondycji fizycznej i psychicznej Chorwata. Walka z Patem pokaże czy legendarny Cro Cop jest jeszcze w stanie zagrozić w wadze ciężkiej UFC, czy raczej powinien przejść na zasłużoną emeryturę.

Jestem całym sercem z Mirkiem i życzę mu powodzenia. WAR CRO COP!

Fight24

hubi1910
07-06-10, 11:12
Niesamowity plan Mariusza Pudzianowskiego! Chce robić...
"Pudzian" poświęci się karierze naukowej?
Był najsilniejszym człowiekiem świata, aktualnie próbuje swoich sił w MMA, a także śpiewa i tańczy w telewizyjnych programach rozrywkowych. Mariusz Pudzianowski myśli o kolejnym wyzwaniu - chce się poświęcić karierze naukowej. Marzy o tytule doktora.
W programie "Dzień Dobry TVN" Pudzianowski opowiedział o wyzwaniach, która zamierza podjąć w przyszłości. Już w środę czeka go ważny dzień - obrona pracy magisterskiej w Wyższej Szkole Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi.

Zawodnik MMA pisał na temat "Zastosowanie marketingu w sporcie". "Pudzian" zdradził, że pisanie pracy zajęło mu dwa lata.

W programie telewizyjnym przyznał, że to dopiero początek jego przygody naukowej. Pudzianowski zamierza zostać doktorem.

- Niektórzy pomyślą, że to zwariowane, ale chciałbym iść krok dalej i poważnie o tym myślę - zdradził.

Wp.pl

KowalX
07-06-10, 13:40
"Pudzian" zdradził, że pisanie pracy zajęło mu dwa lata.

Ło shit przecież to w miesiąc można spokojnie napisać albo szybciej http://www.otofotki.pl/img13/obrazki/dr6029_%282%29.gif

hubi1910
08-06-10, 11:00
Portal bostonherald.com podał zarobki z ostatniej gali Moosin, na której walczyło dwóch polskich zawodników Łukasz Jurkowski (MMA 15-9, #4 w rankingu PL) i Mariusz Pudzianowski (MMA 2-1, #6 w rankingu PL).
Widzowie: 7000 (zapłaconych biletów 3919)
Wpływy z bramki: ?
Zarobki łącznie: 237 tys. 100 $
Walka wieczoru:
Open.: Tim Sylvia (50 tys. $) pok. Mariusza Pudzianowskiego (110 tys. $)
Główna karta:
265 lbs.: Travis Wiuff (10 tys. $) pok. Josha Barnesa (3,4 tys. $)
185 lbs.: Rafael Natal (7 + 7 tys. $) pok. Travisa Luttera (4 tys. $)
155 lbs.: Mike Campbell (6 + 6 tys. $) pok. Yves’a Edwardsa (3 tys. $)
130 lbs.: Roxanne Modafferi (3 + 3 tys. $) pok. Tarę Larosę (2,5 tys. $)
230 lbs.: Łukasz Jurkowski (3,5 tys. $) pok. Ho Jin Kima (3 tys. $)
Pozostałe:
170 lbs.: Forrest Petz (2 + 2 tys. $) pok. Ralpha Johnsona (1,2 tys. $)
175 lbs.: Matt Lee (1 + 1 tys. $) pok. Bretta Oteri (1 tys. $)
185 lbs.: Anthony Lapsley (1 + 1 tys. $) pok. Frederica Belletona (2 tys. $)
265 lbs.: Stipe Miocic (1 + 1 tys. $) pok. Paula Barry`ego (1,5 tys. $)

hubi1910
12-06-10, 10:20
Jak informuje program Orange Sport Info, od 4 lipca na kanale Orange Sport będą transmitowane gale UFC. Pierwszą galą największej organizacji, która polscy kibice będą mogli obejrzeć na żywo jest UFC 116 z walką wieczoru pomiędzy Brockiem Lesnarem i Shane’em Carwinem.

hubi1910
14-06-10, 09:20
http://assets.sbnation.com/assets/376734/cro_cop_barry_medium.jpg

Mirko Cro Cop jeszcze nie jest (za) stary

“Chciałem udowodnić wszystkim, że nie jestem stary. Chyba jeszcze nigdy w życiu nie przygotowywałem się tak ciężko do walki. Miałem lepszą formę niż na grand prix Pride w 2006… Cały się temu poświęciłem. Jeszcze nigdy w karierze nie czułem się tak komfortowo w klatce. Pat uderzył mnie dobrze dwa razy, ale ustałem te ciosy. Jedyne, co poczułem, to ból oka. Nie byłem skołowany, przez parę sekund tylko widziałem podwójnie. Później wszystko wróciło do normy. Po prostu robiłem swoje, chciałem złapać go do klinczu, żeby go zmęczyć, w końcu skończyłem go w parterze. Czuję się dobrze.”
Mirko Cro Cop chciał udowodnić wszystkim – włącznie z sobą samym – że wciąż może rywalizować na najwyższym poziomie mma, kiedy pokonał Pata Barry na UFC 115. Odkąd dołączył do UFc kilka lat temu, nie prezentował się dobrze, pozostawiając wrażenie, że jego lata świetności minęły. Jednak poddanie Barry’ego pozwala wierzyć, że to jeszcze nie koniec kariery Mirko w mma.
FIGHT24

hubi1910
15-06-10, 21:18
Jak się okazuje w poniższej informacji od Orange Sport, poza galami UFC, dostaniemy również Fight Nighty, Countdowny oraz program Wired:

Wszyscy polscy sympatycy mieszanych sztuk walki będą więc mogli zobaczyć to porywające, trzygodzinne widowisko, a w przyszłości także inne zawody: UFC Fight Night oraz galę UFC.
Oglądając cykliczny program Countdown kibice zajrzą też za kulisy rywalizacji oraz do szatni zawodników, a także trafią do sal treningowych, gdzie bohaterowie UFC wykuwają formę przed kolejnymi pojedynkami. Oprócz tego Orange sport – w programie Wired - przypomni najlepsze walki w historii.
- Jestem bardzo zadowolony, że we współpracy z Orange sport, pokażemy polskim fanom jeden z najbardziej efektownych sportów na świecie – mówi Dana White, prezydent UFC. – Trudno wyobrazić sobie lepszy moment na rozpoczęcie kooperacji, jak relacja z gali UFC 116.
W najbliższych miesiącach Orange sport pokaże także innych, znakomitych wojowników, w tym Andersona Silvę, mistrza świata UFC wagi średniej, który 7 sierpnia będzie bronił tytułu w starciu z pretendentem nr 1 do tytułu, Chaelem Sonnenem.

Orange sport to kanał telewizyjny tworzony przez Telekomunikację Polską. Transmituje na żywo aż 6 meczów w każdej kolejce rozgrywek piłkarskiej Ekstraklasy, pozostałe dwa są retransmitowane.
W Orange sport zobaczysz również gale kick-boxingu organizacji It’s Showtime, a także najlepsze walki bokserskie ESPN Friday Night Fights. Ponadto w programie znajdują się m.in. transmisje spotkań portugalskiej Liga Sagres, Bundesligi piłki ręcznej, szwedzka liga żużlowa Elitserien, mecze NBA oraz WNBA.
Orange sport – jest dostępny w ofercie telewizyjnej Telekomunikacji Polskiej na kanale 6. oraz w ofercie Cyfry + na kanale 106.

hubi1910
16-06-10, 10:01
Rich Franklin uniknie operacji ręki (?)

http://cdn2.sbnation.com/imported_assets/479880/rich_franklin_broken-arm_medium.jpg
Za wszystko co dobre, kiedyś trzeba zapłacić. Dla Richa Franklina, dobre było znokautowanie Chucka Liddella na UFC 115. Ceną jest złamana ręka. Ale wbrew początkowym diagnozom, operacji może uda się uniknąć, co wydatnie skróci czas powrotu Franklina do zdrowia. Na swoim twitterze napisał:

“Przez następne 3 tygodnie będę nosił gips, potem zrobię RTG. Wygląda na to, że kość się zrośnie bez pomocy chirurga.”

Całkiem możliwe zatem, że “Ace” wróci do octagonu późną jesienią. Widzicie już dla niego przeciwnika?

Pojedynek James Toney vs. Randy Couture gotowy na UFC 118 w Bostonie

http://img697.imageshack.us/img697/8832/couturetoney.jpg
Dana White rozwiał wszelkie plotki i wątpliwości na temat walki James Toney vs. Randy Couture. Mówiło się, że James jeszcze nie podpisał umowy co okazało się nieprawdą. Walka jest już oficjalnie ustalona na UFC 118, które odbędzie się w sierpniu w Bostonie.

http://www.youtube.com/watch?v=BMiJZhIxKDM&feature=player_embedded
Kolejny wywiad i kolejne mądrości ze strony Jamesa Toneya. Tym razem na temat Fedora Emelianenko. Otóż James uważa, że najlepszy fighter pound-for-pound, Fedor, jest fighterem jednowymiarowym, mało wszechstronnym.

“To samo co Brock Lesnar. Obaj są jednowymiarowi. Fedor uważa się za strikera, ale kiedy dostanie w szczękę, to nie padnie ot tak, tylko rozpadnie się na kawałki(?!). Najwięksi macho mają najsłabsze serca. Najlepszy przykład to Mike Tyson.”

FIGHT24

hubi1910
17-06-10, 19:52
Trener sugeruje Icemanowi zakończenie kariery

“Nie ma o czym mówić. Chyba wiemy, co on zrobi. Nie będę mówił za niego, jak Dana. Powiem tylko, że wolałbym, żeby już nie walczył… Jeśli nie przestanie, to ja tu cały czas będę, ale teraz chyba jest w dobrym miejscu. Jest gościem z sukcesami i co miał do zrobienia, to już zrobił. Moim zdaniem nie musi już nic udowadniać… To, co sprawiło, że stał się popularny, bogaty i znany, może wrócić i go prześladować… Całe misterne planowanie taktyki wzięło w łeb, a kontrolę nad nim przejął drzemiący w nim wojownik. Opuścił ręce, podniósł głowę i zaczął walczyć. Tak zaczął, i tak kończy. Taki po prostu jest. A patrzenie na niego w obecnym stanie, łamie mi serce.”
Powiedział wieloletni trener Chucka Liddela, John Hackleman, sugerując “Icemanowi” odwieszenie rękawic na kołek. Liddell, doznał piątej porażki w sześciu walkach, padając po nokaucie Richa Franklina na UFC 115.

FIGHT24

BoloYeung
17-06-10, 20:01
czytałem jedną z wypowiedzi Icemana mówił ze po przegranej walce raczej zakonczy kariere , myśle ze to właśnie ten odpowiedni moment chociaz w ostatniej walce dosc dobrze sie prezętował no ale przegrał

hubi1910
17-06-10, 20:31
Pudzian na czwórkę - został magistrem. Teraz chce doktoratu!
Mariusz Pudzianowski (33 l.) obronił swoją prace dyplomową i tym samym zdobył tytuł magistra. Pudzian zapowiada, że to nie koniec jego edukacji - teraz pora na tytuł doktora!
Pudzian obronił pracę za którą dostał ocenę dobrą. Polski sportowiec tytuł zdobył na kierunku zarządzania zarządzania w Społecznej Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Zarządzania w Łodzi.

- A dyplom postawię w bibliotece, obok innych trofeów - stwierdził Pudzian.

- Chciałem, żeby po moich doświadczeniach coś zostało. Sam zaczynałem od zera i się wypromowałem. Niech inni o tym wiedzą - dodał Pudzianowski.

Jednak to nie wszystko. Jak zapowiada najsilniejszy człowiek świata, że na tytule magistra nie poprzestanie.

- Jeżeli dam radę, będę otwierał przewód doktorski - zakończył Pudzian.

mtm
17-06-10, 23:25
Co jak co ale mnie już chyba nic nie zdziwi ,

„Będzie cios za cios”

Z kilkudniową wizytą do Polski przylatuje Corey Fischer, jeden z dyrektorów Moosin USA, koreańskiej organizacji MMA, odpowiedzialnej za ostatnią walkę Mariusza Pudzianowskiego z Timem Silvią. Wizyta nieprzypadkowa bo według Fischera porażka „Pudziana” wcale nie zmniejszyła entuzjazmu „Moosina” do promowania polskiego Strongmana. „Mariusz będzie jednym z najlepszych zawodników w MMA. Szykujemy już następną walkę z jego udziałem, na początku października. Najprawdopodobniej jego rywalem będzie kontrowersyjny mistrz nokautu Kimbo Slice” –mówi Corey Fischer.

MARIUSZ PUDZIANOWSKI - SERWIS SPECJALNY >>

- Wizyta w Polsce to zapowiedź kolejnej walki Mariusza Pudzianowskiego?
Corey Fischer: Taki jest plan, choć nie tylko. Będę w Polsce rozmawiał z całą grupą polskich zawodników MMA, których będziemy chcieli pokazać podczas naszego następnego, październikowego show w Chicago. Listę mam naprawdę imponującą. Będzie też okazja zobaczenia kilku obiektów w Polsce, bo nie ukrywam, że będziemy chcieli w przyszłości pokazać gale Moosina także nad Wisłą. Taka robocza wizyta w kraju, który wiem, że szybko łapie bakcyla MMA.

- Porażka Mariusza z Silvią nie zmniejszyła waszego zainteresowania pięciokrotnym mistrzem świata Strongmanów...
CF: Absolutnie nie. Wszyscy wiedzieliśmy jaka jest różnica w doświadczeniu, jakie ryzyko niesie dla Pudzianowskiego walka z dwukrotnym mistrzem świata UFC. Mariusz doszedł do wniosku, że nie chce w nieskończoność obijać niewiele znaczących rywali, że chce jak najszybciej dowiedzieć się, ile brakuje mu do czołówki. Dlatego zdecydował się na walkę z bardzo niewygodnym przeciwnikiem i za to należy mu się olbrzymi szacunek. Do tego walczył z kontuzją stopy z którą trudno chodzić, nie mówiąc już o walce. Nie twierdzę, że dlatego przegrał, ale potwierdził, że jest twardzielem, a to się w MMA bardzo liczy. Mariusz będzie jeszcze jednym z najlepszych zawodników w MMA. Szykujemy już następną walkę z jego udziałem, na początku października. Najprawdopodobniej jego rywalem będzie bardzo popularny w Stanach Zjednoczonych, mający prawie kultowy status mistrz nokautu - Kimbo Slice.

- Slice to jedna z najbardziej kontrowersyjnych postaci w MMA. Mistrz internetowych, odbywających się gdzieś w ciemnych alejkach nokautów, pospolity zabijaka, który nie dał sobie rady w renomowanej UFC. Ale wygrał przez nokaut już w pierwszej rundzie z bokserem Rayem Mercerem - tym samym, który przydusił i wygrał też w pierwszej rundzie z Timem Silvią.
CF: Naszym zdaniem Kimbo to idealny rywal dla Pudzianowskiego. Gwarantujący ze względu na styl walki, emocjonujący, pełen ciosów pojedynek. Chcemy zrobić walkę w pierwszych dwóch tygodniach października w Chicago, jednej z dobrze znanych polskim fanom hal – UIC Pavillion lub Allstate Arena, gdzie bił się między innymi Tomasz Adamek. Mariusz będzie na to przygotowany.

- Przed walką z Silvią mówiło się o specjalistycznych treningach MMA dla Pudziana – temat ciągle aktualny?
CF: Jak najbardziej, to będzie między innymi temat naszych rozmów z Mariuszem. Najlepsi trenerzy, bardzo dobrzy sparingpartnerzy czekają już na Pudziana w Stanach. Od niego zależy kiedy przyjedzie, kiedy zacznie przygotowywać się do następnych walk. Nikt ze świata MMA nie ma wątpliwości, jak wielki potencjał ma Mariusz. Trzeba tylko dodać do jego ogromnej siły specjalistyczne przygotowanie i ciężką pracę. Tego Pudzian nigdy się nie bał.

Przemek Garczarczyk

hubi1910
18-06-10, 21:05
Orange Sport w TP – warto? (http://www.mmarocks.pl/2010/06/18/orange-sport-w-tp-warto/)

Temat ma charakter informacyjny (z lekką dozą własnej opinii), dla wszystkich zainteresowanych MMA w polskiej TV.
Szybka piłka:
By mieć możliwość oglądania tv dzięki TP, konieczny jest abonament na telefon stacjonarny na co najmniej 50 zł miesięcznie (koszt instalacji tel to kwota rzędu 10 zł w umowie rocznej) jak i sama Neostrada (koszt instalacji to 49,90 zł w razie umowy rocznej i 19,90 w razie 2/3 letniej).
Pakiet Orange Sport dokupuje się oddzielnie za 10 zł/miesięcznie.
Sam koszt neostrady to dla przykładu łącza 6 mb/s (obecnie standardowego i umożliwiającego szybkie i łatwe ściąganie – oczywiście legalnych – plików drogą p2p czy rapidem, oglądnie video w jakości HD z Youtube’a czy Vimeo, streaming video w wysokiej jakości):
- umowa roczna: pierwsze 3 miesiące to ceny 69,90 zł/mies, a potem 99,90 zł/mies;
- umowa 2/3 letnia:pierwsze 3 miesiące to ceny 59,90 zł/mies, a potem 84,90 zł/mies;
W cenie “Neostrada + tv” dostajemy tylko 30 kanałów tv (z czego większość dostępna bezpłatnie na satelicie czy drogą naziemną), a resztę dokupuje się w pakietach dodatkowych, których cena waha się od 40 do niemal 100 zł miesięcznie i jeszcze kanały HD za 19,90 zł/miesięcznie.
Jak widać, nie trudno o miesięczne opłaty rzędu ponad 200 złotych, a standard usług (i obsługi klientów/abonentów) w TP jest chyba wiadomy dla większości.
Osobiście radzę albo poczekać te 10 miesięcy, gdy kanał OS trafi do szerokiej dystrybucji w sieciach kablowych i platformach satelitarnych albo – jak już ktoś bardzo musi – mieć wybierze Cyfrę +, gdzie dobrze układając umowę można wszytko zmieścić w 50 zł miesięcznie*
* Orange Sport kosztuje od 10 zł (wraz z pakietem Canal +) do 14zł (reszta) miesięcznie.

mateohzp
18-06-10, 22:13
Pudzian vs Kimbo - nie wierze..

Moze Pudzian vs Popek ? :)

hubi1910
19-06-10, 18:16
Fedor – “Nie jestem fanem UFC”

Bez wątpienia, każdy fan MMA chciałby zobaczyć Fedora Emelianenko walczącego w UFC z Brockiem Lesnarem lub z Shanem Carwinem. Niestety zdaje się, że Fedor Emalianenko nie przepada za UFC.
Uważany przez wielu za najlepszego fightera pound-for-pound, Fedor, w rozmowach o nadchodzącej walce z Fabricio Werdumem nie uniknął pytań o UFC. Emelianenko wypowiadał się pozytywnie na temat Lesnara i Carwina i chwalił ich umiejętności, ale nie jest fanem organizacji, w której walczą.
Fedor rozwinął myśl dotyczącą faktu, iż nie przepada za UFC mówiąc, że głównie przeszkadza mu strona reklamowa i sposób w jaki promują swe walki.

“Nie jestem fanem oglądania ich walk. Porównując reklamy i promowanie walk z aktualnym show, które miałem okazję oglądać, wyczułem sporo negatywności w tych przedsięwzięciach, więc nie jestem ich fanem.”, mówi Fedor.
Fedor od długiego czasu jest nieuchwytny dla Dany Whitea, który za wszelką cenę chce sprowadzić najlepszego ciężkiego do UFC.
M-1 Global i Fedor mają przed sobą ostatnią walkę w aktualnie trwającym kontrakcie ze Strikeforce i po tej walce UFC prawdopodobnie znów zacznie negocjację ze stroną niepokonanego Rosjanina.
Pozostaje tylko pytanie, czy Fedor kiedykolwiek zgodzi się na warunki UFC i dołączy do szeregów największej organizacji MMA na świecie, której jak powtarza, nie jest fanem?

FIGHT24

mtm
19-06-10, 19:31
Raczej nie zobaczymy Fedora z Lesnar'em ...

hubi1910
20-06-10, 10:35
Trailer filmu “Hamill”

Już wkrótce w kinach będziemy mogli zobaczyć film o wyjątkowym i jedynym, niesłyszącym fighterze w UFC, Mattcie Hamillu. Film będzie opowiadał o życiu Hamilla i jego zapaśniczej karierze.
W pierwszych fazach postać Matta miała być grana przez Ebena Kostbara, ale w efekcie finalnym Kostbar wycofał się z projektu, a główną rolę przejął Russel Harvard, który jako niesłyszący aktor najlepiej nadaję się do odgrywania postaci Matta Hamilla.

http://www.youtube.com/watch?v=lBmfx8fLcPE&feature=player_embedded

hubi1910
20-06-10, 10:44

Może i zobaczymy ale napewno nie na gali UFC...
Podejrzewam że jak miało by dojść do tej walki to tylko w innej gali (nie UFC) w takiej którą wybierze Fedor a Lasnar lub Carwin powinni się zgodzić bo będą chcieli udowodnić kto jest mistrzem w federacji MMA...

BoloYeung
20-06-10, 12:01
jest duzo lepszych zawodników od Lesnara z którymi Fedor nie walczył a mógłby sie zmierzyc i to nie tylko w UFC jak dlamnie Strikeforce ma lepszą wage ciężką od UFC

hubi1910
20-06-10, 15:04
http://www.youtube.com/watch?v=5RvOw2iT5JQ&feature=player_embedded
“[...]Śmieszy mnie on (Shane Carwin) i jego udawany tytuł. Do tego ta mowa, o najlepszym dniu jego życia. Jeśli to naprawdę był najlepszy dzień w twoim życiu, to żal mi cię… Ludzie mówią, że ja i Shane jesteśmy w pewnym stopniu podobni. To nieprawda, jesteśmy dwoma różnymi unikatami. Powiedziałbym nawet, że jest tylko jeden unikat i jeden sportowiec – ja jestem tym unikatem, a on.. wojownikiem na weekend. Panowie, to jest waga ciężka. Jeśli nie ważycie przynajmniej 265 funtów, to tylko wasza cholerna wina.”
Fight24

KowalX
20-06-10, 15:49
Podejrzewam że jak miało by dojść do tej walki to tylko w innej gali (nie UFC) w takiej którą wybierze Fedor a Lasnar lub Carwin powinni się zgodzić bo będą chcieli udowodnić kto jest mistrzem w federacji MMA...

Nie jest to możliwe ,bo jeśli podpisujesz kontrakt z UFC nie możesz nigdzie indziej startować...

hubi1910
21-06-10, 11:00
Anderson Silva trenuje z Stevenem Seagalem

http://www.youtube.com/watch?v=UlQw9fJ9CKk&feature=player_embedded#!

hubi1910
23-06-10, 09:50
Wanderlei Silva wypada z UFC 116!
Jak poinformował portal mmafighting.com Brazylijczyk Wanderlei Silva (MMA 33-10-1) wypadł z rozpiski zbliżającej się wielkimi krokami gali UFC 116. Powodem absencji jest kontuzja żeber, które The Axe Murderer złamał na treningu. Informację tą potwierdził również prezydent UFC Dana White. Póki co, White i spółka jak najszybciej próbują znaleźć nowego przeciwnika dla Yoshihiro Akiyamy (MMA 13-1), który w drugiej walce wieczoru miał zmierzyć się z Brazylijczykiem.
Update: MMAJunkie.com podaje, że zastępcą Silvy będzie Chris Leben (MMA 20-6), który zgodził się na walkę i w najbliższym czasie ma podpisać kontrakt. Warto zaznaczyć, że Leben walczył w ostatnią sobotę na gali TUF 11 Finale, gdzie pokonał Aarona Simpsona przez TKO w drugiej rundzie.
Update 2
Chris Leben o walce z Akiyama:
Nie wiem nic o Akiyamie. Mój trener trochę go zna, ale nie mieliśmy nawet okazji porozmawiać na temat naszego planu na walkę z nim. Widziałem go w starciu z Alanem Belcherem i wg mnie przegrał z nim. Jest dobrym Judoką, ma świetne Judo, szybkie kopnięcia, może nie są najmocniejsze na świecie ale są szybkie. Jest trochę niższy ode mnie ale jest silny fizycznie. Ale dzięki moim umiejętnościom nie będzie tak ciężko walczyć z nim w stójce i walić go po głowie moim lewym

MMA Rocks

hubi1910
23-06-10, 21:29
Brock Lesnar podczas telekonferencji UFC 116 odniósł się w swoim stylu do kilku osób:
O Fedorze:

Jestem szczęśliwy z powodu Fedora. Mam nadzieję że przejdzie na emeryturę. Jest największym mistrzem świata w historii, w swoim malutkim świecie. Dobrze dla niego że zakończy karierę.
O Davie Batista w MMA:

Ustawcie się w lini, każdy razem ze swoim psem chce wejść w biznes walk. Następne pytanie proszę. Rozmawiamy o mistrzowskiej walce wagi ciężkiej a nie jakiś pozerach.
O Shanie Carwinie:

Wiem co potrafię. Shane wie w czym on jest dobry. Wydaje mi się że moje umiejętności przewyższają jego i to moja ręką będzie uniesiona w górę 3 lipca. On pewnie czuje to samo. Ale to jest piękno sportów walki. Musimy poczekać do 3 lipca żeby zobaczyć co się stanie. Jest wiele podobieństw między nami ale on jest trochę przystojniejszy ode mnie. Muszę mu to przyznać ale nic więcej.

Walka z Najmanem to sprawa osobista (http://www.mmarocks.pl/2010/06/23/walka-z-najmanem-to-sprawa-osobista/)

Wywiad z Przemysławem Saletą publikujemy dzięki uprzejmości federacji KSW:
Przeszedł ciężką operację i już nigdy miał nie pojawić się na zawodowym ringu. Jednak zmienił decyzję. Wraca na jeden pojedynek, by w ten sposób, raz na zawsze rozwiązać prywatny konflikt. Mowa oczywiście o Przemysławie Salecie, który podczas KSW 14 skrzyżuje rękawice z Marcinem Najmanem.
Dziś znalazł chwilę czasu by porozmawiać ze mną o “powrocie” na ring oraz o swoim przeciwniku. Poniżej wywiad z zawodowym mistrzem świata w kickboxingu i byłym mistrzem Europy w boksie. MMA Rocks

sl4by
24-06-10, 18:47
Tomasz Adamek otrzyma nagrodę imienia Muhammada Ali.

wiecej pod linkiem :
http://www.bokser.org/content/2010/06/10/133043/index.jsp

BoloYeung
26-06-10, 18:28
Pęknięte żebra stały się przyczyną absencji Wanderlei'a Silvy (33-10-1) na gali UFC 116, do której dojdzie 3 lipca w Las Vegas. Organizatorzy szybko zaczęli poszukiwania następcy Brazylijczyka. Nie naszukali się długo, bo Chris Leben (20-6) bez wahania przyjął ów propozycję i to on teraz zmierzy się z Yoshihiro Akiyamą (13-1) w pojedynku wagi średniej.

źródło :sporty-walki.org

hubi1910
28-06-10, 20:32
Fedor Emelianenko: “Ta przegrana była konieczna. Nigdy nie chciałem być Bogiem.”
“Dziękuję bardzo za wiarę we mnie i za wspieranie mnie. Przykro mi, że stało się to w taki sposób, ale uważam, że ta przegrana była konieczna. Nigdy nie chciałem być idolem, ani Bogiem, a co chwile otrzymuje listy zatytułowane ‘Fedor jesteś Bogiem.’. Nie chce być uważany za Boga. Wkrótce wrócę i będę znów walczył. Przykro mi jedynie z powodu moich znajomych i rodziny, ponieważ moja przegrana bardzo ich zmartwiła.” – Fedor Emelianenko

To słowa, które Fedor wypowiedział po przegranej z Fabricio Werdumem, która przez wielu uważana jest za pierwszą prawdziwą przegraną legendarnego Rosjanina.

Przegrana, która wstrząsnęła światem MMA i wszystkimi fanami Emelianenka na całym świeci, może okazać się przełomem w karierze Fedora. Możliwe, że presja, która tak długo trawiła Rosjanina ustąpi i przyniesie ukojenie i jeszcze większy spokój na następne walki. W dodatku Fedor jest osobą głęboko wierzącą i może teraz, gdy okazało się, że jest normalnym człowiekiem, możliwym do pokonania, fani odstąpią od nadawania mu statusu Boga.

Nasuwa się pytanie… Czy przegrana rzeczywiście w jakimś stopniu wzmocni Fedora i da mu zastrzyk motywacji na następne walki, czy moze sprawi, że pewność siebie króla MMA mocno ucierpi? Bez wątpienia dowiemy się tego śledząc dalsze walki i poczynania legendarnego Fedora Emelianenko.
FIGHT24

KowalX
28-06-10, 20:57
a co chwile otrzymuje listy zatytułowane ‘Fedor jesteś Bogiem.’.

http://www.otofotki.pl/img14/obrazki/tt2380_ddd.gif

Nasuwa się pytanie… Czy przegrana rzeczywiście w jakimś stopniu wzmocni Fedora i da mu zastrzyk motywacji na następne walki, czy moze sprawi, że pewność siebie króla MMA mocno ucierpi? Bez wątpienia dowiemy się tego śledząc dalsze walki i poczynania legendarnego Fedora Emelianenko.
FIGHT24

Już pytań nie trzeba cytować z innych for ;) w sambo też niedawno przegrał i dał radę ;p

BoloYeung
29-06-10, 16:21
Tragicznie zakończył się debiut na scenie MMA Michaela Kirkhama. Zawodnik po sobotniej porażce trafił do szpitala, ale niestety na skutek obrażeń mózgu zmarł wczoraj w południe. Przed zawodowym debiutem Kirkham zdążył rozegrać wcześniej sześć amatorskich pojedynków. To już drugi przypadek śmiertelny w ostatnich latach w USA. W 2007 roku zmarł Sam Vasquez.
- Nasze myśli i modlitwy są teraz z rodziną Michaela. Nie mam nic więcej do powiedzenia - skomentował sprawę Sam King, promotor sobotniej gali.

źródło : sporty-walki.org

BoloYeung
30-06-10, 18:41
Overeem wystąpi w "Dream 15" -10 lipiec , jego przeciwnikiem będzie Ricco Rodriguez

Bilans w Dream obu zawodników :

- Overeem 3-0-0
- Rodriguez - debiut

Faworytem oczywiscie Holender

KowalX
01-07-10, 01:15
Rodrigez też niezły to może dadzą jakąś dobrą walkę.

burn
01-07-10, 20:47
Ortiz: Jestem następcą Muhammada Ali!

Kibice boksu zawodowego od wielu lat czekają na pięściarza, który stylem walki dorównałby największej z bokserskich legend Muhammedowi Ali (56-5, 37 KO). Mimo, że wszyscy kibice cały czas żyją w przekonaniu, że drugiego Aliego nie będzie, to jak się okazuje od lat żyją oni w błędzie. Były mistrz UFC Tito Ortiz (15-7-1) z rozbrajającą szczerością stwierdził, że sam jest następcą Muhammada Ali, tylko w przeciwieństwie do legendy boksu, on swoją legendę zbudował w formule MMA.
„Jestem Muhammedem Ali mieszanych sztuk walki. Jestem gościem który promuje i stara się żeby fighterom było lepiej w przyszłości. Wszyscy ci zawodnicy tacy jak Wanderlei Silva, Vitor Belfort, Babalu, ci wszyscy fighterzy którzy zarabiają teraz dobre pieniądze mogą podziękować za to mi. Również Chuck Liddell i Randy Couture mogą mi podziękować za to ile zarabiają teraz.” – powiedział Tito Ortiz.
Zawodnik MMA postanowił skrytykować Fedora Emelianenko (31-2) (http://www.sherdog.com/fighter/Fedor-Emelianenko-1500), który w ostatni weekend zaliczył porażkę podczas walki z Fabricio Werdumem (14-4-1). (http://www.sherdog.com/fighter/Fabricio-Werdum-8390)
„Czy ktoś kiedykolwiek przetestował Fedora? Może raz lub dwa. Nie możesz mówić że jesteś najlepszy na świecie jeśli nie walczysz z każdym, a on tego nie robi. A to że nie przychodzi do UFC stawia wielką brudną plamę na jego rekordzie… Zwycięstwa Fedora nad Cro Copem i Nogueirą były bardzo dawno temu. Wtedy był na szczycie. Myślę że możesz powiedzieć że nie walczył z nikim na poziomie zawodników UFC….” – powiedział Ortiz.
Władze federacji UFC zorganizowały lipcu 2000 roku, walkę o wakujący pas mistrzowski i wyznaczył do niej Tito Ortiza oraz najlepszego brazylijskiego zawodnika Wanderleia Silvą. Tito wygrał przez jednogłośną decyzję po pięciu zaciętych rundach. W następnych latach kilkakrotnie bronił pasa mistrzowskiego, pokonując min. Yuki Kondo oraz Kena Shamrocka, przyrodniego brata Franka. W sierpniu 2003 roku stracił tytuł na rzecz byłego mistrza wagi ciężkiej UFC Randy'ego Couture'a, a następnej walce przegrał przez nokaut z Chuckiem Liddellem. W 2004 roku pokonał przez decyzję Patricka Cote oraz Vitora Belforta, po czym wycofał się z UFC na blisko półtora roku. Po powrocie stoczył kilka pojedynków, w tym dwa z Kenem Shamrockiem (27-13-2). Ostatni raz stanął w klatce pod koniec 2009 roku podczas gali UFC 106. Uległ wtedy na punkty w walce z Forrestem Gruffinem.

za : boxingnews.pl

Trochę pieprzy głupoty Tito jak zwykle :)

mateohzp
01-07-10, 23:29
Troche Tito kozaczy jak dla mnie..

BoloYeung
09-07-10, 11:36
OVEREEM w Dream 15 - NIE!!!

Kulisy braku Overeema na gali Dream 15 : Po mojej walce z Brettem Rogersem 15 maja zdecydowałem, że wezmę sobie trochę wolnego i spędzę czas z rodziną. Organizacja Dream chciała mnie na gali 10 lipca, jednak ja nie chciałem znów wracać na salę treningową. Nagle zaoferowali mi pojedynek o mistrzostwo wagi ciężkiej federacji Dream z Andriejem Arlovskim. Jak już wspominałem kilkakrotnie, walka o pas jest czymś więcej, a ja tak bardzo pragnąłem tego tytułu, że zgodziłem się odłożyć plany urlopowe i zgodziłem się. Podczas obozu dowiedziałem się potem, iż Arlovski nie będzie ostatecznie moim przeciwnikiem, a jego następcy zmieniali się jeszcze kilka razy. Słyszałem takie nazwiska jak Tim Silva, Minowa, ale stawką już nie był pas Dream. Z tego właśnie powodu odrzuciłem tę propozycję. Dzień póxniej doszły do mnie plotki o potyczce z Ricco Rodriguezem. Chcę jasno powiedzieć, nigdy nie wyraziłem zgody na walkę z nim i nie podpisałem żadnego kontraktu

BoloYeung
13-07-10, 00:20
http://media.giantbomb.com/uploads/0/9980/478168-228_l_large.jpg
Kolejne zwycięstwo Josha Barnetta na gali Impact FC , Amerykanin pokonał Geronimo dos Santosa w pierwszej rundzie i pierwszej minucie ciosami w parterze . Josh Barnett to jeden z największych zapomnianych gwiazd Pride .

BoloYeung
01-08-10, 10:21
Alexander Emelianenko lub Butterbean któryś tych panów może byc rywalem dla Mariusza Pudzianowskiego taka informacja padła w dzienniku sportowym "PolsatSport" . Tylko czy któryś z tych zawodników będzie chciał startować w tak nie prestizowej federacji MMA jak KSW - zobaczymy , wiemy ze Butterbean zgłaszał juz chęć walki z Pudzianem w swoich wypowiedziach . Rywala poznamy niedługo

grochos
01-08-10, 20:25
smiechu warte!!! Pudzian: "jest za wczesnie na walke z Nastula" bo ma za male umiejestnosci czy cos, ale na walke z Emelianenkiem jest pora? Przeciez Alex rozpiperzyl Nastule... troche nie kumam, a Butterbean to juz wogole, 190kg slon, ktory ma pierdolniecie jak tir w drzewo i do tego szybkosc wagi sredniej, a 190kg spowoduje ze tak latwo w parterze rowniez niebedzie... na moje to KSW to mieszanka popierdolonego i pomieszanego...

KowalX
01-08-10, 20:42
smiechu warte!!! Pudzian: "jest za wczesnie na walke z Nastula" bo ma za male umiejestnosci czy cos, ale na walke z Emelianenkiem jest pora? Przeciez Alex rozpiperzyl Nastule... troche nie kumam, a Butterbean to juz wogole, 190kg slon, ktory ma pierdolniecie jak tir w drzewo i do tego szybkosc wagi sredniej, a 190kg spowoduje ze tak latwo w parterze rowniez niebedzie... na moje to KSW to mieszanka popierdolonego i pomieszanego...
Ponoć będzie to Robert Paczków.

BoloYeung
01-08-10, 21:11
czy Buterbean byłby trudnym rywalem dla Pudziana kiedyś zdecydowanie tak ale teraz zobaczcie jak rzadko on walczy , ostatnio kiedy ?? , ten dawny owszem prawa ręka pierwsza klasa miał w niej moc ale wtedy wazył o 30 kilo mniej i prezętował sie troche lepiej wizualnie obecnie to kula waząca 190kg i z parteru miałby naprawde duze trudnosci aby powstać , z drugiej strony patrząc na walke Pudzianowskiego z równierz skonczonym Timem Silvą , butterbean obecny jest rónierz zbyt wymagającym rywalem dla Mariusza .

KowalX
01-08-10, 21:51
Nie wiem żadnego nie chce mi się oglądać :) w ten sam dzień walczy Nastula :)

grochos
02-08-10, 13:41
czy Buterbean byłby trudnym rywalem dla Pudziana kiedyś zdecydowanie tak ale teraz zobaczcie jak rzadko on walczy ,
przez ostatni rok walczyl 4 razy z czego raz przegral (w MMA), bo trzeba jeszcze dodac pojedynek w kickboxingu, ktory tez wygral. to wiecej niz pudzianowski ma wogole pojedynkow...

BoloYeung
02-08-10, 16:50
co to były za walki z jakimi przeciwnikami , bezimiennicy w stulu Kawaguchego . W MMA Butterbean miał jednego w miare wymagającego rywala J Thompsona ale tą walke a szczególnie werdykt zostawiam bez komentarza

BoloYeung
02-08-10, 16:52
WYWIAD Z PAWŁEM NASTULĄ

http://www.fight24.pl.wrzuta.pl/audio/0GO9Px2ZNkq/pawel_nastula_dla_www.fight24.pl

BoloYeung
18-08-10, 18:42
http://a.espncdn.com/photo/2009/0619/mma_mirko_filipovic1_576.jpg
UFC 119 miało być galą zdominowana przez braci Nogueira. Większy z braci, Big Nog, miał dostać szansę na rewanżowy pojedynek z jedynym fighterem który pokonał Brocka Lesnara - Frankiem Mirem. Niestety Minotauro nie wystąpi na tej gali z powodu kontuzji. Jego miejsce zastąpi Mirko "CroCop" Filipovic. Chorwat postara sie utrzymać swoją dobra postawę, dzieki której przypomniał o sobie na UFC 115 podczas prawie 3 rundowego pojedynku z Patrickiem Barrym. Tym razem jednak, nie będzie mu łatwo zdobyć nagrodę za poddanie wieczoru, bo grappling to zdecydowanie domena Mira.
Większości z was napewno ucieszy w/w fakt , gdyż Mirko jeszcze z czasów Pride był najbardziej popularnym zawodnikiem wśród kibiców MMA , obecnie może liczyc tez na wielkie grono fanów któzy kibicują mu nawet podczas słabszej formy . Ja życze Filipovicowi powodzenia i zwycięstwa w tej trudnej walce

BoloYeung
07-09-10, 11:20
http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2010/09/couture_vs_toney_gnp.jpg
- Nazywam się James Toney, co oznacza, że nigdy się nie poddaję i nigdy nie uciekam. Możliwe, iż w przyszłym roku znów wystąpię w UFC. Pomimo porażki cały czas pozostaję królem wagi ciężkiej. On jest tylko mistrzem MMA. Chcę rewanżu w boksie i zapewniam, że zapłacimy mu więcej niż zarobił w walce ze mną na UFC 118 - powiedział po przegranej z Randy Couture'em (19-10) zawiedziony James Toney, który w sobotę debiutował na zasadach MMA. - Jeśli chce więc rewanżu, zróbmy to w boksie, a wówczas wszystko będzie wyglądać inaczej - zakończył Toney

Gangsta Latino
17-09-10, 18:00
Kłopotów Ricky Hattona (45-2, 32 KO) ciąg dalszy. Jak podaje dziennik "Mirror", były mistrz świata wagi junior półśredniej i półśredniej dostał kolejny nokaut - i tym razem nie był to nokaut w przenośni. Wszystko miało wydarzyć się w jednym z nocnych klubów, kiedy mocno podpity pięściarz awanturował się o zepsuty automat z sokiem.

Ricky wdał się w wymianę zdań z "dwukrotnie większym ochroniarzem", a ten znokautował go bardzo ciężko jednym ciosem. Nieprzytomnego "wojownika" z baru wynieśli przyjaciele.

Przypomnijmy, że dopiero co na światło dzienne wyszła afera z Hattonem w roli głównej, gdy nagrano go zażywającego narkotyki.

Źródło: sport.pl

BoloYeung
22-09-10, 23:12
o tym nokaucie w tym klubie słyszałem a ten bramkarz który znokautował Hattona to był kulturysta , kto by pomyślał kulturysta nokautuje boksera

BoloYeung
26-09-10, 19:42
http://mmablog.pl/wp-content/uploads/2008/12/mma_thompson_580.jpg
znany wszystkim w Polsce Yusuke Kawaguchi pokonał na gali Dream16 Jeamesa Thompsona który jest wymieniany jako jeden z kolejnych rywali z którymi miałby sie mierzyć Mariusz Pudzianowski . James Thompson nigdyś pogromca Dona Fryea , jest najwyraźniej w bardzo słabej formie jest to jego 3 porażka z rzędu z bardzo słabym rywalem

BoloYeung
03-10-10, 19:36
BARNETT O WYŻSZOŚCI STRIKEFORCE NAD UFC W WADZE CIĘŻKIEJ
http://en.susumug.com/sengoku/080518/susumu29.jpg
- Dywizja ciężka w Strikeforce jest teraz fenomenalna. Jeżeli ktoś jest innego zdania, niech spojrzy jacy zawodnicy w ostatnich latach tam występują: ja, Fedor, Alistair, Bigfoot, Arlovski i Werdum. Sprawdźcie nasze rekordy, zobaczcie ile mamy zwycięstw - te dane przewyższają pięciu najlepszych zawodników UFC w tej samej kategorii. To prawda, że nie musisz mieć dużo zwycięstw, aby być wielkim wojownikiem, lecz mimo wszystko uważam, że jesteśmy lepszymi zawodnikami i jesteśmy bardziej znani w świecie MMA.

mtm
14-10-10, 17:31
Tomasz Drwal (17-4, 3-2 UFC) przestał walczyć w UFC. Podobno zadecydowała o tym przegrana walka z Rousimarem Palharesem oraz słabe starcie z Dave Branchem.

fallenursus
20-11-10, 18:30
http://www.youtube.com/watch?v=30v6vbp3cFc&feature=player_embedded

BoloYeung
20-11-10, 21:53
podobno do tej walki ma trenować czy juz trenuje z Le Bannerem narazie ciągle przekładana jest data starcia

mtm
20-11-10, 22:07
Bolo a ty kiedy podbijasz ring coooo ? :)

BoloYeung
20-11-10, 22:32
grudzień wiecej inf na PW

Gangsta Latino
04-02-11, 21:07
http://www.sportfan.pl/artykul/23492/hit-byly-trener-adamka-szkoli-pudziana-nauczy-go-boksu

BoloYeung
05-02-11, 19:22
http://en.susumug.com/ufc/001117/susumu22.jpg
Były mistrz wagi ciężkiej organizacji UFC Kevin "The Monster" Randleman (17-15) czuje, że jego czas powrotu do klatki nadszedł i "ma dość wielu operacji w ciągu pięciu lat". Teraz "The Monster" powrócił do treningów i pomaga w swoim obozie przygotowywać się zawodnikom do walki, powoli wracając do stuprocentowej formy. Kevin wciąż jest głodny pojedynków jednak wie, że walki z kontuzją mogą zakończyć jego karierę na dobre.

Randleman w swoich ostatnich dziesięciu pojedynach zwyciężał tylko dwukrotnie, a ostatnie trzy walki przegrywał z Mikem Whiteheadem na Strikeforce: Lawler vs. Shields, Stanislavem Nedkovem na World Victory Road Presents: Sengoku 11 oraz Rogerem Gracie na Strikeforce: Heavy Artillery. Mistrzostwo w dywizji ciężkiej zdobył na UFC 23: Ultimate Japan 2, pokonując Pete`a Williamsa. Tytuł obronił tylko raz, przeciwko Pedro Rizzo na UFC 26, ostatecznie tracąc go na UFC 28 przeciwko Randy`emu Couture.

Mosin
18-02-11, 16:21
http://www.sport.pl/video/12,112273,9130866,Z_Klatki__Rozalski__czyli__ubic_ lub_zostac_ubitym_.html

Gangsta Latino
18-02-11, 18:20
Portal Heavy.com zaktualizował swój ranking wagi ciężkiej po sobotniej gali Strikeforce, gdzie w walce wieczoru Antonio Silva pokonał Fedora Emelianenko (31-3). Najciekawszymi "ruchami" w Top 10, jest wypadnięcie "Ostatniego Cara", a także awans "Bigfoota" na miejsce piąte! Wiele osób mocno krytykuje ranking, który zamieszczamy poniżej.
1. Cain Velasquez
2. Brock Lesnar
3. Fabricio Werdum
4. Junior dos Santos
5. Antonio Silva
6. Shane Carwin
7. Alistair Overeem
8. Frank Mir
9. Antonio Rodrigo Nogueira
10. Roy Nelson
Źródło: http://www.sporty-walki.org/

Żenada... Lesnar na 2 haha;/

KowalX
18-02-11, 20:04
Żenada... Lesnar na 2 haha;/

Wcale nie. Ranking tworzy się na podstawie stoczonych walk, wygranych, pozycji itd, nie tylko umiejętności :) choć dla mnie wyżej dos Santos od Lesnara.

karolak89
18-02-11, 23:05
Cain przeceniany.

Lesnar za wysoko.

Alistair na 7? to jakis żart? wg mnie najlepszy cieżki.

KowalX
19-02-11, 01:11
Alistair na 7? to jakis żart? wg mnie najlepszy cieżki.

Tylko z kim ,gdzie i kiedy walczył? :)

BoloYeung
19-02-11, 10:46
ten ranking to w ogóle nie porozumienie co tam robi Mir , Carvin , Minotauro , Nelson a mistrz 2 federacji (Strikeforce i DREAM) tylko na 7 pozycji

karolak89
19-02-11, 11:49
Tylko z kim ,gdzie i kiedy walczył? :)

Po turnieju Ci to przypomne :)

KowalX
19-02-11, 11:55
Po turnieju Ci to przypomne :)
Podobny ranking jest na mmarocks. Po turnieju przesunie się w rankingu to Ci gwarantuje ;)

Alistar nie może być wyżej skoro nawet nie walczył, poprzednio więcej czasu spędził w K-1 i ważne też kogo pokonasz :). Werdum pokonał Fedzia więc awansował. Fedzio wypadł,bo stoczył 1walkę w tym roku ,którą przegrał, w poprzednim też jedną i przegrał.

BoloYeung
19-02-11, 13:49
Werdum w zeszłym roku pokonał tylko Fiodora który w rankingu był nr 2 i awansowałjuz na 3 pozycje a np Overeem obronił pas walcząc z Rogersem który o ile dobrze pamiętam był na 7 pozycji zdobył tez pas w walce z Duffem ( obydwie walki ukazały miażdzącą przewage Overeema) i tylko 7 pozycja , Noguiera w zeszłym roku walczył raz i przegrał i co on robi w pierwszej 10 . Nie zgadzam sie z ani jedną pozycją a ze ranking był robiony przez amerykańców więc promują swoją federacje i zawodników tej federacji UFC , 7 zawodników z UFC i dwa pierwsze miejsca dla nich , przeciez Valesquez jest dopiero świeżo upieczonym mistrzem i ani razu nie bronił pasa a tu juz pierwsza pozycja

KowalX
19-02-11, 15:37
Silva też jest nisko,a widziałeś jak było :) Co do Noga też sie nie zgadzam. Valesques jest jak dla mnie bardzo dobry, zdobył tytuł co jak co w najbardziej prestiżowej organizacji, a Over nie zapomnij miał pas wakujący, a drem do ufc daleko. Myślę ,że też to biorą po uwagę. Zobaczysz,że po walce z Werdumem jego pozycja zmieni się znacznie :) Rogers dostał od Fedzia, Fedzio od Werduma ,a Over pokonał Rogersa,który nie był w tym zestawieniu za wysoko. Jeśli chodzi o same umiejętności to dla mnie Over jest w tej chwili w pierwszej trójce na sto,a spokojnie pomiędzy 1,a 3 mogą ze sobą rywalizować. Ale ranking to co innego.

Miskowiec
20-02-11, 00:02
Ja troche tego nie czaje jak można porównywać zawodników z różnych federacji jeśli nie ma możliwości żeby się sprawdzili nawzajem. Skąd wiadomo czy taki Valesquez jest leszpy od Aliego. Nie zgadzam się z tym rankingiem ale nie mam pojęcia jak powinien wyglądać.

KowalX
20-02-11, 11:31
Po umiejętnościach ,przecież widać jak ktoś się prezentuje, jak walczy. Widać,że Ali to czołówka tak jak i zresztą Valesquez. I przecież rankingów nie tworzy się tylko na podstawie umiejętności danego zawodnika,ale i stoczonych walki, przyszłych walkach itd

Miskowiec
20-02-11, 13:03
No masz racje. Ale skąd wiadomo czy Valesquez pokonałby Aliego czy nie. Nie można ocenić zawodników z różnych federacji jeśli nie ma możliwości skonfrontować ich ze sobą. Równie dobrze mogli by porównywać zawodników HW z LHW.

KowalX
20-02-11, 13:13
Nie napisałem ,że pokona tylko,że jest w pierwszej trójce i może spokojnie rywalizować. Lecz też iż Valesquez zasługuję na numer 1 w rankingu,ale to co innego,a Alistar nie, mimo umiejętności i formy, nie pokonał ostatnio nikogo specjalnego tylko Rogersa w obronie pasa (swoją drogą zdobyty jako wakujący), to Rogers dostał wcześniej od Fedzia,którego pokonał Werdum. Więc sam Rogers nie zapewni mu wysokiego miejsca, wcześniej też nie walczył za dużo poza k-1. Dlatego też np. Werdum jest wyżej choć osobiście uważam ,że Alistar go pokona w obecnej formie,ale to oczywiście wyjdzie w praniu. Przynajmniej ja to tak widzę.

mtm
20-02-11, 17:21
Ruskie nie popuści , śmiech .

Trener Fedora: “Wydaje mi się, że to wszystko nie było takie proste. Mogli użyć jakiś technologii, niewidocznych dla oka, które miały wpływ na obu zawodników. Dlatego Fedor nie był sobą w tej walce. Zachowanie Fedora było dla mnie bardzo dziwne, robił dokładnie przeciwne rzeczy do tych, które trenowaliśmy i dyskutowaliśmy przed walką. Wszyscy byliśmy w szoku! Nigdy się tak nie zachowywał. Zaczekamy jeszcze trochę i postaramy się dojść, co się stało. Dodam też, że przegrana nie wpłynęła na jego psychikę i Fedor wróci do klatki. Po tej porażce, będzie gotów na rozszarpywanie przeciwników w klatce, będziemy go trenować trzy razy ciężej.”
Trener Silvy: “Cholera, wydało się! Zatrudniłem Macumbeiro (brazylijski szaman – red.) i zabiliśmy czarną kurę na rozdrożu. Po tym i po paru piwach, pokazałem szamanowi walki Fedora i zmartwił się, że kura może nie wystarczyć, więc zabiliśmy czarną kozę – tak dla pewności! Bardzo skuteczny sposób! Totalnie zakręciło Fedora! Chcieliśmy spróbować wojskowych technologii, ale są za drogie, a my jesteśmy spłukani! Kura i koza były za to tanie. Szaman to nasz znajomy, zrobił to wszystko za parę piw i autograf!”

obrazek wymaita :

http://cdn2.sbnation.com/imported_assets/656438/image0lv_medium.jpg

fight24

KowalX
20-02-11, 17:26
Grunt byle się nie przyznać do porażki :)

BoloYeung
20-02-11, 19:50
http://kneebar.files.wordpress.com/2009/06/knock-out.jpg
Greg Jackson - Myślę, że on powróci jako lepszy zawodnik... On naprawdę świetnie walczył z 'Bigfootem'. Dostał kilka mocnych ciosów i był gotowy przyjąć ten sztorm. Przegrał oczywiście przez decyzję, jednak przyjąć takie ciosy od Antonio to naprawdę świetna sprawa. W tym sporcie wystarczy jeden błąd i może być po walce. Nie sądzę, że Andrei ma słabą szczękę. Raczej Arlovski walczy w takiej dywizji, gdzie wystarczy jeden cios od przeciwnika i każdy mógłby upaść - powiedział Greg Jackson.

KowalX
20-02-11, 20:43
Hehe niezłe foto dałeś, światła zgaszone x)

karolak89
21-02-11, 02:27
Ja Alistaira oceniłem po jego walkach .. nie tylko w mma ale także w K1.. i to jak wygrywał walki składało się na moją ocenę.

Sami wiecie jak padali wszyscy jego przeciwnicy z ostatnich 2 lat.. czy to z mma czy z K1.

Mma ma to do siebie, że jezeli zadownik nie chce isc do parteru to nie pojdzie.. poza tym wiecie jaki Alistair robi roid rage na leżących zawodników.

Miskowiec
21-02-11, 11:43
Cały camp Fedora traci w moich oczach . Dla mnie jest to troche śmieszne... Za nic w świecie nie mogą pogodzić się z porażką. Był słabszy i koniec. A z tym "(...)Po tej porażce, będzie gotów na rozszarpywanie przeciwników w klatce, będziemy go trenować trzy razy ciężej" to podobnie było mówione po walce z Werdumem. Że na chwilkę się zdekoncentrował , że skupił się na czymś innym , że wyciągnie z porażki wnioski i wróci znacznie lepszy. No i znowu zonk , kolejna przegrana z Antonio. NIE. Nie pokonali go "dziwnymi sposobami niewidzialnymi dla oka" i Fedor następną walkę też przegra (jeśli zawalczy z kims z top). Ciekawe co wtedy powiedzą jego trenerzy.

Prawdziwi mistrzowie potrafią się przyznać do porażki. Ciekawy jestem co Fedor ma do powiedzenia , czy też wierzy w tą teorie spiskową.

KowalX
21-02-11, 13:40
@Miskowiec
Dokładnie,chociaż coś mi się zdaje,że Fedor niewiele ma wspólnego z tym wypowiedziami. Tym bardziej po tym co mówił po walce. Jego największym minusem jest jego ekipa. Prawie nie walczył ostatnio. Kontrakt na walki jeszcze ma. Zastanawiam się tylko z kim będzie walczył, z kimś z top czy może nie.

Ja Alistaira oceniłem po jego walkach .. nie tylko w mma ale także w K1.. i to jak wygrywał walki składało się na moją ocenę.

Sami wiecie jak padali wszyscy jego przeciwnicy z ostatnich 2 lat.. czy to z mma czy z K1.

Mma ma to do siebie, że jezeli zadownik nie chce isc do parteru to nie pojdzie.. poza tym wiecie jaki Alistair robi roid rage na leżących zawodników.

Przecież on prawie nie walczył ostatnio w mma, a jest to ranking mma ,a nie k-1. I niby z kim on specjalnym walczył w tym mma. Nikt nie robi zresztą rankingów na podstawie wyłącznie walk.

KowalX
02-03-11, 22:12
Jeśli ktoś nie widział zwiastuna.Widać bardzo dobra choreografia walk. Występują Yodsanklai oraz Buakaw.

http://www.youtube.com/watch?v=vmruawyFWGE

sl4by
04-03-11, 12:00
Wybiera sie ktos na Wojak Boxing Night do Krynicy Zdroj, jutro wieczorem ?

karolak89
05-03-11, 03:11
@Miskowiec
Dokładnie,chociaż coś mi się zdaje,że Fedor niewiele ma wspólnego z tym wypowiedziami. Tym bardziej po tym co mówił po walce. Jego największym minusem jest jego ekipa. Prawie nie walczył ostatnio. Kontrakt na walki jeszcze ma. Zastanawiam się tylko z kim będzie walczył, z kimś z top czy może nie.)

Przecież on prawie nie walczył ostatnio w mma, a jest to ranking mma ,a nie k-1. I niby z kim on specjalnym walczył w tym mma. Nikt nie robi zresztą rankingów na podstawie wyłącznie walk.

Dobra. Opcja jest taka, ze jak Alistair wygra ten turniej to przestaniesz sie udzielać w tym dziale (a jak przegra to ja przestane się udzielać), ok? bo mam cie dość. (wyjdzie kto sie zna a kto nie.

Dodaje do zakładek ten temat i się odezwe po turnieju.

Paka.

BoloYeung
05-03-11, 12:30
albo i wygra albo i przegra może przegrać z każdym może wygrać z każdym jeden błąd może zadecydowac o losie walki szczególnie z zawodnikiem BJJ , nie jestem pewien nikogo jako zwycięscy to co ostatnio działo się w MMA walka Fiodora jego porażka przeciez był mórowanym zwycięscą . W tym turnieju kibicuje Overeemowi ale to bedzie dla niego trudna batalia walka z Werdumem i jeśli przejdzie czego bardzo dla niego sie obawiam to Barnett , dlatego nie jestem pewien żadnego zawodnika jako zwyciescy kazdy moze wygrac i kazdy przegrac taki jest ten sport amen.

mtm
05-03-11, 14:05
Lipa, nie bedzie walki z cipkiem .

Informacja ze strony www.konfrontacja.com
Kilka dni temu informowaliśmy o bardzo przykrej sytuacji, która spotkała Krzysztofa Kułaka. Trener Adrenalina Fight Częstochowa i fighter KSW Team musiał pilnie poddać się operacji kręgosłupa i tym samym jego występ na gali KSW15 stał się niemożliwy.
Dziś pragniemy powiedzieć, że „Model” wczoraj opuścił szpital w Łomży, ma się dobrze i już nie może doczekać się powrotu to treningów i startów na galach organizowanych przez Federację KSW.
Kułak specjalnie dla wszystkich swoich fanów postanowił przesłać kilka słów, które publikujemy poniżej:

Z kontuzja borykałem się od 2008 roku i nigdy nie było czasu zając się tym poważnie. Zawsze podczas intensywnych przygotowań nadwyrężałem plecy w związku z narastającymi obciążeniami. Tym razem podczas lekkiego sparingu z Jurasem coś poszło nie tak, nie mogłem się ruszać, a prawa stopa stała się bezwładna. Stało się to niestety na obozie KSW z którego musiałem udać się prosto do szpitala. Po konsultacji ze specjalistą okazało się, że jest ucisk na rdzeń kręgowy 14mm, co jest niedopuszczalne. Musiałem natychmiastowo poddać się zabiegowi.
Już wyszedłem ze szpitala i mam zakaz trenowania przez półtorej miesiąca. Po tym czasie rozpocznę rehabilitację. Ile ona potrwa nie wiadomo, bo jest to sprawa indywidualna, ale nie krócej niż osiem tygodni. Wiem, że czeka mnie teraz walka z samym sobą i powrót na ring. Niestety, ale starty muszą poczekać. Dziękuję wszystkim za wsparcie. pozdrawiam.

KowalX
10-03-11, 22:51
albo i wygra albo i przegra może przegrać z każdym może wygrać z każdym jeden błąd może zadecydowac o losie walki szczególnie z zawodnikiem BJJ , nie jestem pewien nikogo jako zwycięscy to co ostatnio działo się w MMA walka Fiodora jego porażka przeciez był mórowanym zwycięscą . W tym turnieju kibicuje Overeemowi ale to bedzie dla niego trudna batalia walka z Werdumem i jeśli przejdzie czego bardzo dla niego sie obawiam to Barnett , dlatego nie jestem pewien żadnego zawodnika jako zwyciescy kazdy moze wygrac i kazdy przegrac taki jest ten sport amen.

Osobiście myślę ,że też Werdum poleci,a Ali ma finał jak nic.

Dobra. Opcja jest taka, ze jak Alistair wygra ten turniej to przestaniesz sie udzielać w tym dziale (a jak przegra to ja przestane się udzielać), ok? bo mam cie dość. (wyjdzie kto sie zna a kto nie.

Czyli co? Nie znam się ,bo Ranking mówi kto walczy,kogo pokonuję, a nie tylko kto ma tytuł http://img20.otofotki.pl/obrazki/gs6468_ddd.gif.Jeśli Ali wygra będzie wyżej w rankingu ,proste jak drut.

ok? bo mam cie dość. (wyjdzie kto sie zna a kto nie.

Ty tu jesteś specjalistą. Ja jestem tylko fanem :)

Miskowiec
11-03-11, 23:53

Dodaje do zakładek ten temat i się odezwe po turnieju.

Paka.

Ty albo nie zrozumialeś Kowalxa albo nie masz pojęcia o czym piszesz. Przecież on nie napisał że Ali nie ma szans tylko że nie zasługuje na wyższe miejsce niż te które zajmuje w rankingu - i ma rację bo to ranking MMA a nie K1 gdzie Overeem ostatnio osiągał najwięcej. A przecież pomimo tego że zajmuje słusznie takie miejsce (a powinien nawet dalsze bo nikogo z top nie pokonał) w tym rankingu MMA, nie jest powiedziane że nie wygra tego turnieju i bardzo możliwe że tak się stanie.

BoloYeung
13-03-11, 13:14
http://www.mma.pl/wp-content/uploads/2009/01/manwich2.jpg
Firma Zuffa, do której należy największa organizacja mieszanych sztuk walki UFC, zakupiła swego najgroźniejszego konkurenta, organizację Strikeforce, w której walczy najsłynniejszy zawodnik MMA Fedor Emelianenko. Informację tę ujawnił szef UFC Dana White w wywiadzie z Arielem Helwanim. Przypomnijmy, że na początku 2007 roku Zuffa przejęła kontrolę nad inną dużą organizacją WEC. Szef UFC zapewnia, że zakup nie będzie miał wpływu na obie organizacje, obie będą żyły swoim życiem jak dotychczas. Trudno w to jednak uwierzyć, ponieważ w jednych rękach znalazły się dwie największe organizacje, które praktycznie nie miały konkurentów poza sobą. Komentatorzy rynku MMA na świcie uważają, że transakcja oznacza w najbliższych latach jeszcze większą dominację UFC.
White zapewnił, że wszyscy zawodnicy którzy są na kontraktach w Strikeforce, pozostaną tam co najmniej do wypełnienia kontraktów. Szef UFC zawsze jednak powtarzał, że jego zadaniem jest pokazanie kibicom walk, które chcieliby zobaczyć. Trudno więc wykluczyć, że niebawem zobaczmy pojedynki na szczycie UFC vs Strikeforce, bo przecież właśnie tego życzyliby sobie kibice.
Dla zawodników występujących aktualnie w obu organizacjach, a szczególnie tych w Strikeforce, zjednoczenie w jednych właścicielskich rekach obu grup może być szansą na wielkie pojedynki, które jeszcze bardziej rozniecą zainteresowanie MMA i przyniosą im jeszcze większe pieniądze. Z drugiej jednak strony, często bywało tak, że UFC i Strikeforce konkurując o wolnych agentów, proponowały im coraz lepsze warunki kontraktu. Teraz nowi zawodnicy, którzy są wolnymi agentami, nie będą mieli możliwości wyboru, negocjowania, podbijania stawek, bo nikt poza UFC i Strikeforce nie gwarantuje walk na najwyższym światowym poziomie.
Obie organizacje, mają zupełnie różny model pokazywania swoich walk w telewizji. Walki UFC dostępne są w systemie pey-per-view, natomiast Strikeforce ma jeszcze dwuletni kontakt z telewizja Showtime, dostępną w telewizjach kablowych. Dana White zapowiada, że wszystko zostanie utrzymane dla obu organizacji jak do tej pory, otwiera jednak furtkę do wejścia w przyszłości UFC na kanały telewizji kablowych.
W przeszłości zdarzało się tak, że obie grupy organizowały swoje gale tego samego dnia, skazując kibiców MMA na wybór. W zeszłym roku UFC zorganizowało 24 gale, WEC 8, natomiast Strikeforce 15. Biorąc pod uwagę wszystkie trzy grupy, można sobie wyobrazić łatwo sytuację, że nie byłoby w roku weekendu, w którym nie odbywała by się gala jednej z organizacji należącej do Zuffa. Co w praktyce przyniesie konsolidacja największych firm MMA, pokaże czas.

źródło : sorty-walki.org

KowalX
13-03-11, 16:17
Ciekawe czy nie skończy się tak jak w przypadku Pride i jego końca.

BoloYeung
13-03-11, 21:20
może to tylko taki szum i nic nieznaczący trik ze strony UFC po to aby zrobic troche szumu w Strikeforce które swoim turniejem bije łeb na szyje federacje łysego

KowalX
13-03-11, 23:18
Oby nieprawda, konkurencja potrzebna.

Miskowiec
14-03-11, 10:57
Nie moge patrzeć na tą jego japę. A fryzurka Aliego jest rozbrajająca :D Z tym łączeniem federacji mam nadzieje że to nie prawda. Gdyby nie podstarzałe sławy z Pride , w UFC nadal walczyli by w 90% brodaci kierowcy ciężarówek z brzuchami. Z drugiej jednak strony marzy mi się skonfrontowanie Valasqueza z zwycięzcą turnieju Strikeforce :)

Gangsta Latino
15-03-11, 13:35
Ma 196 cm wzrostu i waży 132 kg. Nazywany "Kolosem" Brytyjczyk James Thompson na 90 procent zmierzy się z Mariuszem Pudzianowskim podczas majowej gali KSW 16. - Potwierdzam, że prowadzimy bardzo zaawansowane rozmowy z Thompsonem - zdradza "Super Expressowi Maciej Kawulski, współwłaściciel KSW.
- Jednak negocjujemy równolegle z trzema zawodnikami, więc nic jeszcze nie jest przesądzone - dodaje. - Wszystko powinno się ostatecznie wyjaśnić w najbliższych dniach.
- Thompson to świetnie wyszkolony, wszechstronny zawodnik, znany z tego, że toczy długie i wyczerpujące walki. A Mariusz, jak wiadomo, nie lubi rywali, których długo trzeba ubijać. Jeżeli do tego starcia dojdzie, to Pudzianowski stanie przed bardzo trudnym wyzwaniem - uważa Kawulski.

źródło: www.sporty-walki.org

BoloYeung
15-03-11, 15:29
z ostatnich 10 walk wygrał tylko jedną przegrywajac ze wczesniejszymi rywalami Pudziana , czy Pudzianowski w koncu stanie do walki z kimś chociaz klasy średniej , jak ma dostawać takich przeciwników to lepiej niech w ogóle nie walczy

KowalX
15-03-11, 16:53
KSW nie zabiję kury ,która znosi złote jajka. Widać ,że jest traktowany marketingowo. Przyjdzie wielki kolos i zrobi wrażenie.

Miskowiec
15-03-11, 19:09
i właśnie dlatego nie oglądam KSW. Żenada i nic więcej

BoloYeung
20-03-11, 19:50
http://mixed-ma.pl/sylwetki/cro-cop.jpgDziś w nocy Mirko Filipovic (27-9-2) zanotował drugą porażkę przez nokaut z rzędu, kiedy nie sprostał Brendanowi Schaubowi (8-1) - obaj na zdjęciu. Na konferencji prasowej zaraz po gali UFC 128 prezydent największej światowej organizacji, Dana White wyznał, że nie widzi już raczej miejsca w oktagonie dla popularnego "Cro Copa".
- Wątpię by on mógłby coś jeszcze zaoferować. Mam dla niego wiele szacunku za to, co robił w przeszłości, ale chyba widzieliśmy dziś "Cro Copa" walczącego po raz ostatni. Jest prawdziwym twardzielem, lecz w jego wieku i po tylu wojnach, nie ma szans z młodszymi i większymi rywalami. W swoich najlepszych czasach był jednak wspaniały - powiedział White.

KowalX
21-03-11, 23:46
Dos Santos w akcji :)

http://www.youtube.com/watch?v=6cjonKYWZmA&feature=player_embedded#at=14

Miskowiec
23-03-11, 20:43
świerczewski o najmanie : "Wiadome, że on dostał tyle razy w głowę, że mówi już byle co. Na ogół jest, że pies, który dużo szczeka nie gryzie. On tak wszystkim się już odgrażał. Odgrażał się Pudzianowi, odgrażał się Salecie. Praktycznie od każdego z nich dostał łomot. Ja mu się nie odgrażam, bo ja nie jestem żadnym bokserem, tylko dziwi mnie to, że on nie szanuje innych sportowców i próbuje wyzywać jakby na pojedynek, a wszyscy go mają, jako śmiesznego jakiegoś zawodnika mma, czy śmiesznego boksera. Nie wiem jak go nazwać. My nie porównujmy gówna do czekolady, przecież on jest bokserem klasy żadnej. Jedyny pas, jaki ma, to jest chyba pas „Big Brothera”, który zdobył i odebrał Jolancie Rutowicz."

Także Panowie szykujmy się na kolejną "galę" ... pewnie się pobluzgają , zrobi się wokół nich więcej szumu po czym może wyjdą oba pajace do ringu a potem "promotorzy" ksw będą ***dolić jakie to KSW przoduje jeśli chodzi o mma w europie. Oczywiście mam nadzieję że do takiej walki nie dojdzie.

Gangsta Latino
23-03-11, 21:04
Może Małysza też zaproszą??... chociaż on ma na tyle rozumu, że i tak by pewnie odmówił

BoloYeung
23-03-11, 21:07
ten Swierczewski ma nie pokoleji w głowie wiele razy ośmieszał sie w wywiadach pamiętam jak na testach antydopingowych coś mu nie spasowało i przylutował lekarzowi . CO do odgrażania nie pamiętam żeby odgrazał sie Salecie wręcz przeciwnie saleta napinał sie i dostał łomot tyle że udało mu sie wygrac walke o tym śmiesznym duszeniu . Niech zorganizują walke świerczewski vs oliva i szanse będą wyrównane

Miskowiec
23-03-11, 23:16
Bolo właśnie z Oliwą to ciekawa sprawa by mogła być. O ile jak dla mnie walki nie zawodowców nie mają sensu czy nawet takich pseudo zawodników jak Najman czy Saleta to muszę powiedzieć że Oliwę bardzo ale to bardzo chetnie bym zobaczył w ringu. (i jest to jedyny taki przypadek jak dla mnie). Wszystkie takie walki wyglądają śmiesznie i żałośnie jednak Oliwa jak dla mnie to troszke inna sytuacja. Ten gość jest naprawdę twardy i chętnie bym go zobaczył , ale pozostaje kwestia dobrania przeciwnika takiemu człowiekowi. Myślę że właśnie taki Najman by pasował , pokazało by to że nie jest on ŻADNYM sportowcem i może mu nastukać nawet koleś z NHL.
Poza tym postawa Oliwy też mi się podoba , spekulowano na temat jego walki z Pudzianem ale on się nie napinał. Hokej to w moim odczuciu sport naprawdę dla twardych ludzi a Oliwa pokazywał że na tafli nieraz swoją zawziętość , spryt i umiejętności chyba też , bo jednak radził sobie z typami chociaż jestem pewien że duża część gości którzy w NHL odpowiadają za przerwania gry/ wczynanie bójek trenują sporty walki dorywczo. Także pomimo tego że może być to kolejna żenująca walka ja akurat Oliwę bym chętnie oglądnał z czystej ciekawości i wydaje mi się że nie dał by szans takiemu Najmanowi , a świerczewskiemu tym bardziej.

On posiada kilka istotnych atutów. Warunki fizyczne , zawziętość serca do walki też mu odmówić nie można.

grochos
24-03-11, 13:57
ja chetnie bym zobaczył peje i tedego ... serio :)

KowalX
24-03-11, 14:20
Ja bym chętnie widział na galach mma samo mma,a nie konkursy piękności. Ludzie którzy chcą się sprawdzać typu owy piłkarz niech to robią na salach treningowych.

rafio83
24-03-11, 14:24
Ktoś wie kiedy pudzian będzie walczył ?

KowalX
24-03-11, 14:40
Na kolejnej gali KSW.

mateohzp
24-03-11, 21:48
Pudzianowi to mogliby dać kogoś kto bu mu ładnie szczene przestawił i moze by zrozumiał ze ten sport nie jest dla niego ...

KowalX
24-03-11, 23:32
Żeby KSW straciło oglądalność...

Gangsta Latino
28-03-11, 20:17
"Ostatni Cesarz" zapowiedział powrót do klatki na początku lata bieżącego roku, kto miałby być przeciwnikiem Rosjanina, jeszcze nie wiemy. - W niedzielę wylatuję do Holandii na dwutygodniowy obóz treningowy. Potem wracam do domu w Starym Oskole, aby kontynuować przygotowania. Będę walczył tego lata. Wciąż nie wiem kto będzie moim przeciwnikiem, obecnie pracujemy nad tym. Nie trenowałem za granicą od 2005 roku. Mamy świetne relacje z trenerami od Muay Thai w Holandii, więc naprawdę czekam na ten obóz treningowy - powiedział Fedor Emelianenko na moskiewskiej premierze filmu "The Key Salamander".

- Dziękuję wszystkim za wsparcie. W końcu i tak wszystko zależy od woli Boga, a my musimy to zaakceptować. Będę kontynuował rywalizację, ciężko trenował i zrobię wszystko w mojej mocy, żeby zwyciężyć - zapewnił najsłynniejszy zawodnik MMA.
Na pytanie reportera, czy zamierza przejść na emeryturę, Fiodor odparł zdecydowanym "Nie ma mowy!" Prezes Strikeforce Scott Coker, potwierdził termin walki Fedora Emelianenki w połowie lub pod koniec lipca 2011, ale nie podał nazwiska przeciwnika.Ź

Źródło: sporty-walki.org

BoloYeung
07-04-11, 21:00
http://en.susumug.com/pride/041231/susumu22.jpg
Znamy kolejne starcie na UFC 132.Wystąpią w niej powracający po kontuzji kolana Wanderlei Silva (33 - 10 - 1), a jego rywalem będzie Chris Leben (21 - 7). Silva ostatnio walczył w lutym zeszłego roku. Wypunktował wtedy Michaela Bispinga. Pierwotnie Wanderlei miał walczyć z Vitorem Belfortem , lecz jego sztab nie zgodził się na to starcie. Leben wystąpił ostatnio na UFC 125 gdzie nie sprostał Brianowi Stannowi.Wcześniej pokonał on Yoshihiro Akiyame. Walczył tam właśnie w zastępstwie za "Axe Murderera".

BoloYeung
19-04-11, 17:49
http://mmaworld.blox.pl/resource/randy.gif
Randy couture (19-10) to jedna z największych gwiazd w historii MMA. Wygląda na to, że 30 kwietnia zobaczymy go w akcji po raz ostatni. Ten były zapaśnik debiutował w oktagonie czternaście lat temu, zwyciężając trzy kolejne walki i cały turniej UFC 13. Łącznie pięć razy zdobywał tytuł mistrza federacji UFC - trzykrotnie w wadze ciężkiej, a dwukrotnie w półciężkiej. Już w następny weekend podczas UFC 129 spróbuje swych sił z Lyoto Machidą (16-2) właśnie w limicie do 93. kilogramów i jak sam zapowiada, prawdopodobnie będzie to jego ostatnia walka.

- Wierzę w to, że po tym pojedynku już mnie więcej nie zobaczycie. Zdaję sobie sprawę z tego, że UFC będzie miało jeszcze wobec mnie jakieś ciekawe plany, szczególnie po połączeniu się z organizacją Strikeforce, jednak wątpię bym dał się jeszcze raz przekonać. Naturalnie będę tęsknić za tą adrenaliną i formą współzawodnictwa, ale chcę odejść po swojemu. Nie kończę z powodu porażek lub jakiejś niewyleczonej kontuzji, która mogłyby mi utrudniać normalny trening. Po prostu przyszedł na mnie czas

Gangsta Latino
15-05-11, 20:15
Ma ktoś info czy Fedor będzie w końcu walczył z Hendersonem??

KowalX
19-05-11, 14:47
Przedwczoraj odbyła się walka powrotna B. Hari'ego ,którego przeciwnikiem był Tony Gregory.

Jak ktoś ma konto może zobaczyć tutaj.

http://www.videobb.com/video/cqV6ouVA5yU4

http://static.skynetblogs.be/media/141100/dyn005_original_400_266_jpeg__727ac0ef211f8b3ceb7c 9c1543351610.jpg

BoloYeung
19-05-11, 18:29
to co w tej walce zrobił Gregor to kompromitacja w jego wykonaniu . Podobała mi sie walka Tyrona Sponga i jego KO

KowalX
19-05-11, 18:32
Dokładnie , Hari nawet po przerwie to za wysokie progi dla niego. A Sponga jestem fanem od dawna. Jakby był trochę wyższy myślę,że mógłby wojować w K-1.

KowalX
19-05-11, 18:42
Pudzian wyraźnie poprawił szybkość...

http://www.youtube.com/watch?v=QuOhXVjzCL8&feature=player_embedded#at=77

Jacke5
19-05-11, 21:22
Szybkość szybkością chodź i tak nie imponuje nawet jak na swoją wagę. Ale zauważcie jakie ma braki techniczne: przedniej nogi używa do skrętu sporadycznie, gdy wali odsłania się jak nie wiem co ,a w dodatku słabo skręca górę bo gdy uderza proste jego bark nie znajduje się przed głową ,a na jej wysokości czyli jedna strona kompletnie otwarta ale z Thompsonem i tak wygra.

mtm
19-05-11, 21:38
Ma ktoś info czy Fedor będzie w końcu walczył z Hendersonem??

http://en.wikipedia.org/wiki/Strikeforce:_Fedor_vs._Henderson

KowalX
01-06-11, 14:41
W nowej gali Strikeforce , Fedor zmierzy się z Hendersonem.

http://www.fight24.pl/wp-content/fedorvs.hendoposter.jpg

Gala odbędzie się 30 lipca w stanie Illinois.

Rozpiska:
Fedor Emelianenko vs. Dan Henderson
Mo Lawal vs. Roger Gracie
Rafael Feijao vs. Ovince St. Preux
Evangelista „Cyborg” Santos vs. Tarec Saffiedine

http://www.youtube.com/watch?v=yWEE6FEL9es

źródło: Fight24.pl

Mosin
12-09-11, 12:40
Szykują się w Polsce 2 przyzwoite gale + 2 " ciekawe ". Sezon w PL zapowiada się mocny, jak żaden inny dotychczas.

5231

5232

A to te dwie gale może z nie takim poziomem sportowym ale warte obejrzenia :)

5233

oraz

5234

Zapraszam do dyskusji ja tylko powiem KSW 17 Jewtuszko vs Puhakka, Błachowicz vs Sokoudjou oraz Mamed vs ??? no i Pudzian z Tomphsonem

Miskowiec
31-10-11, 08:55
Dawno tu nie zaglądałem co taka cisza w działach poświęconych sportom walki :) Nikt nie komentuje wyniku walki Fedor vs Henderson czy Jones vs Rampage , co sie z Wami dzieje :)

Gangsta Latino
31-10-11, 14:37
http://stsport.pl/2011/10/27/andrzej-golota-wraca-na-ring-2/

ostatnie zdanie trochę psuje opinie o tej walce: Na pewno nie będzie to poważny, ani wielki rywal, żeby mnie nie pobił. Wie pan, to byłaby tragedia. Na porażkę nie mogę sobie pozwolić, dlatego nawet nie biorę jej pod uwagę. Czyli poziom wiadomo...;/

Gangsta Latino
09-11-11, 21:39
Już 30 listopada w australijskim Perth Krzysztof Włodarczyk stanie do trzeciej walki w obronie tytułu mistrza świata wagi junior ciężkiej federacji WBC, krzyżując rękawice z faworytem gospodarzy Danny Greenem. Znający doskonale "Diablo" z sali treningowej Paweł Kołodziej przewiduje, że wbrew typom bukmacherów to Polak wyjdzie zwycięsko z mistrzowskiej konfrontacji.

Triceps.pl
16-11-11, 19:50
Ciekawe jak z formą u Krzyśka :)

mtm
09-12-11, 22:37
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/385044_298851170148479_259961094037487_963660_1370 610613_n.jpg

DTX
30-12-11, 22:59
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4Y8prwdviyg

Nikt nie dyskutuje na temat tej walki? Transmisja rozpoczyna się o 3:30 na orange sport :)

Miskowiec
30-12-11, 23:21
Oglądne jutro , ale szczerze mało mnie ta walka interesuje. Pojedynek bezmózgiego osiłka który bez dopingu nic by w tym sporcie nie osiągnął z drugim typem na dopingu (trochę sympatyczniejszym :D) który uciekł z turnieju StrikeForce gdy zdał sobie sprawę że nie ma szans na wygraną. Tyle szumu wokół tej walki a ani jeden ani drugi nie poradził by sobie moim zdaniem z Santosem czy Barnettem.

Miskowiec
31-12-11, 14:09
No i co ludziska powiecie po tej walce? :)

DTX
31-12-11, 14:18
Nie warto było na nią czekać całą noc, ale całkiem ciekawa. Overeem konsekwentnie dążył do obicia wątroby Lesnara i tym sposobem go wykończył. Bez fajerwerków :)

KowalX
02-01-12, 00:06
Nic ciekawego. Zero przygotowania Lesnara, drętwy atak. Zgarnął kasę i ogłosił upadłość.

Miskowiec
02-01-12, 13:46
Racja , ale te opinie o świetności Alistara w stójce są bardzo ale to bardzo przesadzone. On daje się trafiać , nawet Werdum skazywany na totalną porażkę pomimo tego że za wszelką cenę dązył do parteru , wcale nie ustępował mu w technikach bokserskich. Jeśli Overeem zawalczy z Santosem tak jak z Lesnarem (mówię o tych kolanach gdzie idąć na przeciwnika z rozłożonymi rękoma jak by chciał przytulić) to nadzieję się na taką kontrę jak Arlovski z Fedorem :)
Overeem to silny chłop ale ja w jego stójce nie widzę nic nadzwyczajnego. Jest sztywny , daje się trafiać , nie balansuje , nie ma pracy nóg, ciosy są powolne.

Miskowiec
02-01-12, 16:29
Nie no, zbyt krytycznie go troche opisałem :D Chodziło mi o to że w dzisiejszym HW nie ma takich Strikerów jak dawniej chociażby CroCop. Wyjątkiem może być Santos . Dlatego Overeem chociaż nie jest moim zdaniem tak dobry jak inni typowi Strikerzy ostatnich lat to jego siła i zabójcze kolana pozwalają mu być dzisiaj w top stójkowiczów pomimo tego że ta stójka wcale nie jest rewelacyjna

Mosin
04-01-12, 21:38
Alistar jest cholernie dobry fizycznie i niezły technicznie Santos odwrotnie. Walka będzie ciekawa i typowo stójkowa, stawiam na Alistara bo po prostu jakoś nie wierzę w Santosa - jest naprawdę dobry ale nigdy mnie nie zachwycił. Ogólnie waga ciężka obecnie przeżywa raczej regres, najlepiej świadczy o tym wysoka pozycja Lesnara w ostatnim czasie, Lesnara który stylem często przypomina Pudziana z walki z Najmanem, gościu walczy strasznie ciężko i fizycznie, jego ciosy mają jaskiniowy polot ,a on sam wygląda jak Hulk. Obecnie nie widać na horyzoncie ciężkiego który miały szeroki wachlarz niekonwencjonalnych technik stójkowych, w parterze miałby zwinność Fedora ,a jego główmy atutem nie było przygotowanie fizyczne...

Miskowiec
05-01-12, 18:45
Jesli walka bedzie sie toczyc s stójce to ja jednak bym obstawiał Santosa.

Mosin
18-01-12, 15:52
http://www.mmarocks.pl/marcin-najman/marcin-najman-vs-robert-burneika-na-mma-attack-2/

HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

Poczatkujacy Terrorysta
18-01-12, 16:02
Grubooo Burneika W MMA :D

Micek185
18-01-12, 17:19
to sa kpiny, i burneika jak najman - juz kurwa nie sportowiec tylko maszynka do pieniędzy. a walka i tak pewnie się nie odbędzie.

KowalX
18-01-12, 17:19
Przykre ,że wszystko idzie w kierunku widowiska ,a nie prawdziwej rywalizacji zawodniczej. Przykre ,że taki Tomek Drwal dostanie pewnie mniej kasy.

najt
18-01-12, 17:37
Może to jest kwestia reklamy - MMA Attack jest świeżą gala i po prostu potrzebuje takiego show żeby zwiększyć oglądalność

KowalX
18-01-12, 17:47
Reklamę się robi wystawiając dobrych zawodników, anie freak show. No chyba,że nie zależy komuś na jakości odbiorców, a ilości.

najt
18-01-12, 17:54
Wydaje mi sie ze MMA jest bardzo mało znane w Pl , a ze kazdy chce zarobic to pach na poczatek jakis celebrytów a pozniej jak juz "wejdzie w nawyk " oglądanie gal - to już "normalnych" fajterów

KowalX
18-01-12, 18:13
W dupie mam w jakim stopniu jest znane, tak samo ile ogląda w danej chwili, interesuje mnie porządna walka ,a nie cyrk. Jeśli będę chciał oglądać takie rzeczy pójdę na kabaret. Mało znane?

najt
18-01-12, 18:31
No to dzieki Bogu , że masz UFC Bellatora i Strikeforce :)

KowalX
18-01-12, 18:34
Oczywiście ,że mam. Chciałbym by u nas też coś takiego było, bez tych parodii.

najt
18-01-12, 18:48
Póki się nie rozwinie to możesz liczyć na kabaret i doskonale o tym wiesz , więc ąz sie dziwie że z kim jak z kim ale z Toba bardziej się rozwijać na ten temat :)

DTX
18-01-12, 18:50
Byc moze UFC bedzie u nas w przyszlym roku. Ich wladze maja ansz kraj 'na celowniku'

KowalX
18-01-12, 19:51
Póki się nie rozwinie to możesz liczyć na kabaret i doskonale o tym wiesz , więc ąz sie dziwie że z kim jak z kim ale z Toba bardziej się rozwijać na ten temat :)

Przecież jest wystarczająco popularne. Reszty nie rozumiem.

najt
18-01-12, 20:36
Przecież jest wystarczająco popularne. Reszty nie rozumiem.
Popularne - pod jakim względem ? Ok , osoby które powiedzmy naprawde sie tym interesują to ok , nie musza to byc nawet osoby które trenuja mma czy inne sw - ale chłopaczki w bluzach z allegro z nadrukiem mma to powiedza materla , khalidov i pudzianowski :F

Jak na razie w Pl bedzie nacisk wlasnie na show niz na "prawdziwe" walki

KowalX
18-01-12, 21:06
Popularne - pod jakim względem ?

A pod jakim nie? Ponoć w PL KSW miało wyższą oglądalność niż UFC. Zaludnienie USA to ponad 300milionów, Polski niecałe 40. Mało?

najt
18-01-12, 21:17
A pod jakim nie? Ponoć w PL KSW miało wyższą oglądalność niż UFC. Zaludnienie USA to ponad 300milionów, Polski niecałe 40. Mało?

Właśnie "ponoć" i które KSW ?

KowalX
18-01-12, 21:46
Co za różnica, które. Wystarczająco liczba osób już to widziała. Wole małą grupę interesantów niż bydło jak we wszystkim.

najt
19-01-12, 20:12
No jest bo jak to było ksw pudzian vs najman no to sie nie dziwie - zreszta producentow nie obchodzi za bardzo " mała grupka interesantów"

KowalX
19-01-12, 23:40
Nie będę się teraz zastanawiał co kogo obchodzi ,bo mam ciekawsze zajęcia. Parodia i tyle.

KowalX
09-02-12, 23:12
Możliwy rewanż między C. Condit (wyraził już zgodę), a N. Diazem. Diaz po walce nie przeszedł testów dopingowych (wykryta marihuana) i wszystko teraz zelży od decyzji co do jego zawieszenia (grozi mu od 6 do 12miesięcy wakacji).

Mosin
05-04-12, 14:13
Chemiczny Ali: http://www.mmarocks.pl/alistair-overeem/nadmiar-testosteronu-wykryty-u-alistaira-overeema/

Miskowiec
07-04-12, 09:59
Czy kogoś to dziwi? :D

KowalX
07-04-12, 11:19
Mnie dziwi ,że wpadł,a nie ,że brał :D Lekarz się nie spisał :)

Gangsta Latino
10-04-12, 18:08
http://www.youtube.com/watch?v=biDE98X626o

najt
10-04-12, 21:30
http://www.youtube.com/watch?v=biDE98X626o

Cyrk i tyle ;F

KowalX
11-04-12, 03:13
Przeciwnik nieudanym komikiem do tego o tragicznej obecnie formie. I przyznam, że aż takiego skoku z przepaści organizacji się nie spodziewałem. Za to patrząc na Pudziana i team jestem dobrej myśli ,bo jak oni go nie "poprawią" to chyba nikt tego nie zrobi. Szkoda,że wybrano takiego przeciwnika, który dyszy jak lokomotywa po kilku ruchach.

Miskowiec
24-04-12, 13:54
Bob walczy średnio raz na weekend , wygrał 2 z ostatnich 10 walk co świadczy o jego podejściu do tych "walk"

gangster
24-04-12, 15:05
Jego ostatnia walka z 22 kwietnia,sam przyznał że interesuje go tylko kasa. Jest sympatyczny ale serca do walki to on nie ma.

http://www.youtube.com/watch?v=W4POR_2_zNI&feature=player_embedded#!

Miskowiec
24-04-12, 16:19
Jeszcze jeden "news" xD Frank Mir zastąpi Overeema w walce z Santosem. A szkoda bo wydaje mi się że to byłby wspaniały przykład na to że Overeem nie jest jakimś genialnym strikerem:)

gangster
12-05-12, 20:32
Ma ktoś z was polsat sport? Leci tam u was ksw? Bo na zwykłym polsacie coś zjebali i kabaret puścili.

KowalX
12-05-12, 20:51
Ma ktoś z was polsat sport? Leci tam u was ksw? Bo na zwykłym polsacie coś zjebali i kabaret puścili.

http://pl-sport.tv/index.html

najt
24-01-13, 10:04
23 marca – IX Mistrzostwa Polski ADCC w submission fighting (Szczecin)

Ktoś z forum ma zamiar wystartować ?

slim shady
24-01-13, 19:36
za gruby jestem

mtm
24-01-13, 19:54
Przyjechać popatrzeć można

DTX
24-01-13, 21:45
Ja prwadopodobnie bede, ale jako kibic :P

najt
25-01-13, 04:16
ja startuje - w kat do 80 lub jak dobrze pojdzie 75 kg

Miskowiec
15-02-13, 23:19
UFC 160

Valesquez vs Silva
Dos Santos vs Overeem :)

Nie mogę się doczekać :)

najt
15-02-13, 23:31
j.w

ciekawe co cigano pokaże :)

najt
16-02-13, 00:21
Stary news ale mi się przypomniał

Koksu znów zawalczy

http://eurosport.onet.pl/kickboxing-mma/mma-attack-3-hardkorowy-koksu-wraca-do-akcji,1,5416508,wiadomosc.html

Miskowiec
17-02-13, 11:44
ciekawe co cigano pokaże :)

Pokaże że jest lepszym strikerem niż Overeem :)

najt
17-02-13, 12:34
Pokaże że jest lepszym strikerem niż Overeem :)

To na pewno , ale różnie to bywa

walka warta obejrzenia bez dwóch zdań

Jokeer
19-02-13, 18:32
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/71788_560877910596534_496850768_n.jpg

Plakat gali Henderson vs Melendez

Jokeer
27-02-13, 14:10
Hit dnia: Overeem być może stara się o pozwolenie na TRT, ze względu na zbyt niski poziom testo :D

Overeem był jedynym z 21 przbeadanych zawodników walczących na gali UFC 156, któremu oprócz standardowej próbki moczu pobrano jeszcze próbkę krwi. Właśnie ta próbka krwi wykazała zaniżony poziom testosteronu u Holendra. Dopuszczalna dawaka wynosi od 250 do 1 100 nano gramów na decylitr sześcienny. Stężenie u Overeema wyniosło 179 nanogramów.

Być może jest to celowy zabieg Holendra, który w ten sposób próbuje uzyskać od komisji zgodę na stosowanie zastępczej terapii testosteronowej, niezwykle popularnej wśród zawodników UFC. Z takiego udogodnienia korzystali już tacy zawodnicy jak: Dan Henderson, Chael Sonnen, Vitor Belfort, Frank Mir czy Forrest Griffin. Bardzo prawdopodobne wydaje się być, że Overeem może cierpieć na hipogonadyzm, czyli niewydolność narządów płciowych.

źródło: cohhones.pl

Gangsta Latino
27-02-13, 21:07
Nie żyje Ramon Dekkers - 8 krotny mistrz świata w boksie tajskim i oraz mistrz świata w kickboxingu.

http://www.bloodyelbow.com/2013/2/27/4036510/muay-thai-champion-ramon-dekkers-passes-away-at-age-43

Jokeer
05-03-13, 14:15
Aleksander Emelianenko, brat ostatniego cara Rosji Fedora, po zwolnieniu z organizacji M-1, co było skutkiem awantur i skandalicznego zachowania, którego dopuszczał się Aleks, aktualnie w celu wyciszenia i uspokojenia przebywa w jednym z greckich klasztorów, gdzie zajmuje się m.in.:

http://i1234.photobucket.com/albums/ff406/TheSliceman/421787_10151289006651643_1354808292_n_zps186b39da. jpg

pieczeniem chleba ;)

najt
07-03-13, 12:45
Rousimar Palhares po ośmiu latach spędzonych w Brazilian Top Team zdecydował się opuścić klub prowadzony przez Murilo Bustamante. Toquinho podjął decyzję kierując się bliżej nieznanymi problemami osobistymi. Mimo tego Bustamente życzył swojemu byłemu zawodnikowi powodzenia w dalszym kontynuowaniu kariery.

Jokeer
16-03-13, 13:44
Trochę za wcześnie, żeby tworzyć temat o gali ale właśnie wyszedł świeżutki trailer KSW 23:

http://www.youtube.com/watch?v=g6uL_78mkk8

Gala sportowo szykuje się zajebiście, Mamed, Cipek, Pudzian, Irokez, Saidov, Grove, Manhoev.
Ale coś za coś - PPV.

Gangsta Latino
16-03-13, 13:57
w Polsce PPV za niedługo się przyjmie. Śmieszą mnie trochę Polacy tym, że ciągle narzekają na wszystkie nowości. Z jednej strony jest to zrozumiałem, bo kto się cieszy, że musi płacić za walkę, ale niestety w innych krajach np. USA jest to normalne.

Baloniarz
16-03-13, 14:20
A te Polaczki to na wszystko narzekajo :), robotę majo kijowo i płaczo że kijowo ale robio i narzekajo, nie zmienio lepiej jest narzekać, na PPV to samo, narzekajo że trza płacić ale zapłaco i będo narzekać :)
Taki naród, wystarczy poczytać. Nie daj boże komuś się poszczęści za granicom Lewandowski, Szczęsny, Boruc, Gortat :P., zamiast wspierać rodaków polaczki tylko czekają na jakieś potknięcie i już jest hejting pod fotkami na onecie :)

Jokeer
16-03-13, 14:31
To się jeszcze przez jakiś czas nie zmieni, to leży w mentalności Polaków.
Tak jak mówicie PPV w Stanach to normalka, u nas to coś co wywołuję reakcję w stylu: jeszcze mam za to płacić? Wole obejrzeć jakiś stream w necie...

najt
16-03-13, 14:40
PPV ?

Myślałem , że sobie odpuścili ale jednak nie.

Po paru galach będą mieć Konfrontacje Nastrojów Polaków i sobie odpuszczą , a może i nie.

Ja poki co będę wiadomo jakim przekazem oglądał płatne gale.

Co do zawodnikow no to zestawienie wiadome jak dla mnie bylo z tym , że o Pudźku kompletnie zapomniałem i jestem ciekaw jak tam u niego wygląda cała sytuacja.

Myślałem , że Borys zawalczy ale może jeszcze go dodadzą lub next gala.

Dla mnie i tak walą wieczoru jest Chojnoska vs Kowalkiewicz.

Wiadomo , że jestem za Cipkiem ale przez to , że wszyscy doslownie wszyscy stawiają go na jakimś piedestale to jakos bez większych emocji.

Chyba bardziej teraz w oglądaniu stawiam na rozwój niż na show

Jokeer
16-03-13, 14:52
Myślałem , że Borys zawalczy ale może jeszcze go dodadzą lub next gala.

Borys jeszcze nie trenuje na pełnych obrotach + czuje cały czas nogę, więc raczej go nie będzie na 23

najt
16-03-13, 14:56
Myślałem , że poradzi sobie z kontuzją.

No cóz byle by był w formie na ksw 24 w listopadzie.

najt
16-03-13, 23:36
Gamrot , Zawadzki i Sowiński na KSW 23

najt
17-03-13, 19:13
Ronda Rousey trenerką TUF’a

Pierwsza mistrzyni UFC w kategorii koguciej poprowadzi jeden z zespołów w 18 edycji TUF’a. Drugą trenerką będzie zwyciężczyni pojedynku Miesha Tate x Cat Zigano, który odbędzie się w kwietniu. Pod koniec sezonu, którego oficjalnej daty jeszcze nie znamy Ronda stoczy walkę w obronie pasa.

Jokeer
22-03-13, 19:46
Marcin Held przegrał dziś w nocy finałową walkę z Davem Jansenem w turnieju Bellatora wagi lekkiej. Szkoda, pierwsza runda dla Helda, druga i trzecia dla Jansena, W drugiej Marcin za bardzo chciał urwać nogę rywalowi i stracił bardzo dużo sił. A Jansen to nie ma chyba stawów w nodze...

najt
25-03-13, 19:46
Ostatnie miesiące to nieobecność MMA Attack na polskim rynku, które były szansą dla innych na zajęcie – jak to określają fani – drugiego miejsca wśród organizacji mieszanych sztuk walki w naszym kraju. Niektórzy wykorzystali ją mniej a inni bardziej. W środku posta krótki update odnośnie Iron Fist, Pro Fight, Fighters Arena, MMA Attack oraz Ring XF.

Iron Fist
Ostatnia gala Iron Fist 3 odbyła się w listopadzie 2010 roku i gościła świetnych zawodników, tj. Aslambek Saidov, Marcin parcheta czy Juha-Pekka Vainikainen Espoon Kehahait, który w kwietniu wystąpi na MMA Attck 3. Iron Fist to seria gal, które zawsze cechował kameralny ale ogromny klimat, potęgowany przez miejscową publiczność. Jak usłyszeliśmy dzisiaj od właściciela IF – Marka Pawlaka, kolejne edycje stoją pod wielkim znakiem zapytania:

Miasto Szczecin nie stanęło na wysokości zadania a z samych biletów nie da się zorganizować gali. Pozyskanie jakiegokolwiek sponsora w mieście Szczecin również graniczy z cudem.

To wstyd, aby miasto w którym kultura MMA i sportów walki ogólnie, nie przyłożyło ręki do jednej z lepszych gal w Polsce. Być może reaktywacja Areny Berserkerów będzie drugim oddechem dla miejscowej rzeszy fanów.

Ring XF
Do tej pory fani w Łodzi i okolic mogli nacieszyć oko podczas trzech gal i dwóch eliminatorów (amatorskie zawody Ring XF). Ja obiecuje współorganizator – Pani Joanna Rogowska, po kwietniowej ALMMA i Power Kids, coś zacznie się dziać w kierunku czwartej gali:

Obecnie czekamy na info w sprawie terminu hali. Następne edycje odbędą się w Kutnie i Tomaszowie Mazowieckim.

Fighters Arena
Pan Marcin Jesiotr – organizator FA – wyjawił nam, że jeszcze w tym tygodniu prawdopodobnie poznamy pozostałe nazwiska uczestników siódmej edycji eventu, który tym razem odbędzie się w Sieradzu. Choć karta wygląda całkiem przyzwoicie, to na wieść o nazwiskach ósmej karty, włosy stanęły nam dęba. Oficjalne informacje będziemy mogli ogłosić jednak niebawem.

MMA Attack
Tu krótko i na temat. Zbliżająca się trzecia edycja MMAA w Katowicach, będzie gościła kilka naprawdę dobrych nazwisk. Oczywiście wielu obserwatorów już teraz gromko oznajmiło, że poprzednia rozpiska była znacznie ciekawsza. Dla tych z Was, którzy czekają na kolejnych, czeczeńskich zawodników ochoczo walczących na polskich eventach informujemy, że Arbi Shamaev na 99% nie pojawi się 27-go kwietnia na MMA Attack 3, który chwilę wcześniej wystąpi na EFS w Koszalinie. Do dnia dzisiejszego nikt z organizacji nie potwierdził czy Arbi weźmie udział w katowickiej gali i prawdopodobnie tak już zostanie.

Pro Fight
Najtwardsze zasady w Polsce spotkały się z najtwardszymi zasadami polskiego prawa. Lipcowy pro Fight 7 padł i przez długi czas nie zanosiło się, żeby organizator zamierzał dalej kontynuować swoją przygodę z mieszanymi sztukami walki. Z tego co udało nam się zasłyszeć od osoby związanej z Pro Fightem, właściciel nie jest zainteresowany zorganizowaniem kolejnej gali. Kilka tygodni później najwyraźniej coś jednak drgnęło z oficjalną stroną internetową, bo pojawiła się na niej grafika z numerem siedem w nazwie i dopiskiem 2013. Czyżby pojawił się cień szansy dla jakże lubianej wśród fanów organizacji? Życzymy sukcesów!

Powyższa lektura uczy, że jak każdy biznes, również ten MMA musi generować dochody. Dlatego apelujemy do naszych czytelników o głos rozsądku i przemyślenie każdego negatywnego komentarza jaki wysyłacie pod adresem niektórych, rodzimych organizacji. Bez nich – a mamy być z czego dumni – byłoby naprawdę smutno na rynku MMA.

najt
27-03-13, 15:11
Seminarium z Arturem Szpilką i Andrzejem Kościelskim – 13 kwietnia, Warszawa

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/03/fight_seminar_mmanewsPL.jpg

FORMMA Fight Seminar to cykl bardzo ciekawie zestawionych seminariów, na których do tej pory kadra była dobierana bardzo przekrojowo, więc z korzyścią dla wszystkich. Na poprzedniej edycji we Wrocławiu mogliśmy zobaczyć Damiana Janikowskiego oraz Mariusza Cieślińskiego. Tym razem będzie duet wcale nie gorszy.

Fani walki stójkowej zobaczą niepokonanego Artura Szpilkę – fenomen wśród bokserów oraz Andrzeja Kościelskiego, trenera zapasów znanego klubu Ankos Poznań. Jeżeli pamięć nie myli, to ktoś gdzieś kiedyś przy okazji jednego z wyjazdów wspomniał nam, że nieoficjalny rekord walk Pana Kościelskiego to około 300/400 pojedynków i nie chodzi o walki zawodowe.

Co się tyczy Artura Szpilki, to jego historii nie trzeba chyba zbytnio przypominać. Młody chuligan, który dzięki zbiegowi okoliczności zostaje zauważony przez trenera boksu i prowadzi go do kolejnych zwycięstw na zawodowym ringu. Tak więc dwóch Bad Boy’ów z ogromnym doświadczeniem na jednym seminarium. Miejsce wydarzenia to miasto Warszawa (13 kwietnia), ale dokładnej ceny i lokalizacji nie jesteśmy w stanie podać, ponieważ zostanie ustalona na dniach.

Na prawdę bardzo ciekawe zestawienie , tylko nie po drodze ;F

najt
28-03-13, 08:16
Seminarium z Maciejem „Alfem” Glabusem

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/03/PLAKAT_SEMINARIUM_ALF2_0.9-kopia-1-e1364397558663.jpg

Kolejna szansa do poszerzenia swoich umiejętności i jednorazowego zaczerpnięcia dużej ilości wiedzy od solidnego trenera już 20 kwietnia, kiedy Warszawę ponownie odwiedzi Maciej „Alf” Glabus. Wszystkie potrzebne informacje na plakacie powyżej.

Ojj widzę , że dzieje , się dzieje w tej stolicy :)

najt
30-03-13, 08:01
Mateusz Gamrot Mistrzem Europy w amatorskim MMA

http://u.mmarocks.pl/2013/03/Gamer-e1364576271850.jpg

Świeżo zakontraktowany uczestnik KSW 23 Mateusz Gamrot wygrał wszystkie walki i został mistrzem Europy w amatorskim MMA w kategorii do 71 kilogramów. Zawody odbyły się w ramach rozgrywanych w węgierskim Kecskemet Mistrzostw Europy w Grapplingu.

Mateusz Gamrot jako jedyny z Polaków stanął do walki o medale w amatorskim MMA. Młody zawodnik Ankosu Zapasy Poznań w kategorii do 71 kilogramów musiał stoczyć trzy walki. Wszystkie wygrał, a w walce o złoto zmierzył się z zawodnikiem reprezentującym Rosję. Oprócz formuły MMA „Gamer” wystąpi jeszcze w Grapplingu NO GI i powalczy o poprawienie polskiego dorobku medalowego.

Jokeer
30-03-13, 16:45
Po tym jak wszystkie miejscówki na trybunach Ergo Areny przewidziane na KSW 23 zostały całkowicie wyprzedane w niecały tydzień, już od wtorku (2 kwietnia) rusza sprzedaż biletów na płytę wokół ringu. Wejściówki będą dostępne w portalu ebilet.pl -> https://www.ebilet.pl/szukaj.php?tid=11262&t=t&ref=hot

najt
31-03-13, 07:54
„Cyborg” ponownie we Wrocławiu

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/03/cyborg.jpg

Szykuje się kolejne ciekawe seminarium we Wrocławiu. Tym razem po raz drugi i tym razem aż na pięć dni zawita Evangelista „Cyborg” Santos, którego nie trzeba chyba przedstawiać żadnemu sympatykowi mieszanych sportów walki.

Podczas obozu, który odbędzie się w dniach 13-17 maja uczestnicy będą mieli możliwość uczestniczenia w dwóch sesjach treningowych dziennie, podczas których Cyborg dokładnie omówi i przetrenuje kwestie związane z walką w parterze, w stójce oraz taktyki umożliwiające ich skuteczne połączenie.

Obóz odbędzie się w siedzibie wrocławskiego BOI Team Polska przy ulicy Jedności Narodowej 112. Jego koszt to 500zł.

Prawdopodobnie te treningi będą potraktowane w kategorii przygotowań Santosa do walki, którą ma stoczyć 31 marca w USA. Jest to jedna z rzadkich okazji by przyjrzeć się z bliska jak wyglądają przygotowania wysokiej klasy zawodnika do starcia w profesjonalnej lidze.

najt
31-03-13, 19:10
Po ponad dwóch latach przerwy Maciej Linke ( 7-2 ) wraca do oktagonu by zatrzeć złe wspomnienia po porażce z Daisuke Yamaji na gali Brick City Championship. Jak dowiedziała się nasza redakcja Maciek szykuje się do gali Warmia Heroes, która odbędzie się 18 maja w Olsztyńskiej hali Urania. Ponadto na gali zobaczymy również kilku zawodników Arrachion MMA, w tym pięciokrotną mistrzynię świata muay thai Joannę Jędrzejczyk.

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/03/De-Zoo-wraca-do-oktagonu-GrapplerINFO-–-informacje-o-sportach-chwytanych-bjj_2013-03-31_13-33-18.jpg

najt
01-04-13, 01:21
Nabór do drugiej edycji MMAster

http://www.mmarocks.pl/pawel-nastula/rusza-mmaster-na-tvn-turbo/attachment/mmaster1/

Rusza nabór do drugiej edycji programu MMAster. Więcej info w poniższej informacji prasowej.

Kogo szukamy?
Szukamy osób trenujących sporty walki, niekoniecznie MMA.

Jakie są wymogi?
Trzeba mieć ukończone 18 lat, posiadać aktualne badania lekarskie.

Jakie są ograniczenia?
Szukamy amatorów lub osób, których liczba zawodowych walk MMA nie przekracza pięciu. W tej serii programu kategoria wagowa to 80 kilogramów.

Co zrobić, by wziąć udział?
Należy wysłać zgłoszenie e-mailem na adres mma@tvn.pl - w zgłoszeniu należy zawrzeć: imię i nazwisko, zdjęcie, miejsce zamieszkania, miejsce treningów, numer telefonu, krótki opis swojego doświadczenia i ewentualnych zawodowych walk. Odpowiadamy na każde zgłoszenie.

Prosimy nie zapomnieć dopisku w treści maila: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez TVN SA z siedzibą w Warszawie w celach związanych z produkcją programu MMAster , oraz wyrażam zgodę na kontakt drogą elektroniczną ze strony TVN S.A. z siedzibą w Warszawie oraz innych podmiotów z Grupy kapitałowej TVN i podmiotów trzecich współpracujących z Grupą kapitałową TVN S.A.

SPRÓBUJ SWOICH SIŁ!
ZAPRASZAMY!

Ja przed chwilką wysłałem swoje zgłoszenie :D

najt
01-04-13, 09:32
Anderson Silva vs. GSP oficjalnie na UFC 170

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/04/ufc170_gsp_anderson_silva.jpg

Do tej walki musiało w końcu dojść wcześniej czy później. Dwóch niekwestionowanych mistrzów, którzy od dawna wyrażali ochotę na wspólne spotkanie w oktagonie. Obaj mają tyle samo do stracenia, obaj mogą również na stałe zapisać się w kartach historii i to jeszcze w tym roku.

O jaką bagatelną kwotę będą walczyć dowiecie się tutaj - Ja na bank Wam nie zdradzę

http://www.youtube.com/watch?v=vWpKfufpE54&feature=youtu.be

najt
06-04-13, 08:43
Palhares znalazł nowy klub!

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/04/toquinho.jpg

Po odejściu z Brazilian Top Team, Rousimar Palhares nie szukał zbyt długo swojego nowego domu. W czwartek bracia Nogueira oficjalnie ogłosili, że Toquinho wstąpił w szeregi ich klubu. Ten facet jest prawdziwym zabójcą w BJJ, dlatego na jego przyjściu zyskają wszyscy nasi zawodnicy. – powiedział Minotauro

najt
07-04-13, 12:38
Polska na radarze UFC

Wczorajsza konferencja prasowa z pozoru nie różniła się od większości, które dotychczas widzieliśmy, oczywiście pamiętając o tym, że przyniosła sporą ilość wartościowych informacji o uczestnikach karty walk, której dotyczyła. Kiedy w połowie wydarzenia Dana White musiał opuścić zgromadzonych dziennikarzy, w jego miejsce energicznie wkroczył Gary Cook – vice prezydent UFC do spraw Europy, Środkowego Wschodu i Afryki. Znacznie lepiej zorientowany w sprawach Europy, Cook odpowiadając na jedno z pytań, nie przypadkiem zahaczył o temat Polski.

Odkąd największa organizacja mieszanych sztuk walki na świecie zaczęła regularne podróże po świecie, przedstawiając widzom swoją wizję oktagonu, fani MMA w Polsce wyczekiwali każdej – choćby najmniejszej – wzmianki o naszym kraju. W jednej ze starszych wypowiedzi Dana White nie zaspokoił oczekiwań polskich fanów, dając jasno do zrozumienia, że nie jest zorientowany w temacie. Zorientowany natomiast jest Gary Cook, który nie pytany sam wymienił Polskę jako potencjalny target:

Wyzwanie jakie przed nami obecnie stoi dzieli się na dwa zestawy i jeden dotyczy amerykańskiej telewizji. Na chwile obecną jesteśmy pod kontraktem z głównym nadawcą telewizyjnym w USA, więc jesteśmy ograniczeni określoną liczbą eventów jakie możemy mieć w Europie. Będziemy starali się mieć więcej gal w Europie. Wówczas będziemy musieli zadecydować, które rynki wybrać. Nie byliśmy jeszcze w Rosji, nie byliśmy jeszcze w Polsce, nie byliśmy w Turcji, w Abu Dhabi byliśmy do tej pory raz. To duży rynek, jest tam mnóstwo fanów. To brzmi tak, że musimy sobie określić priorytety, co jest prawdziwą odpowiedzią. Musimy to zrobić. Przygotowujemy się do tego, żeby Sztokholm był jednym z głównych miast goszczących UFC na świecie. Naszym celem jest utrzymać tempo i nieustannie wracać do tych samych miast o tej samej porze roku.

To prawdopodobnie nie przypadek, że pytany o zorganizowanie gali w Finlandii, Cook na drugim miejscu wymienił Polskę. Już we wcześniejszych przeciekach prasowych słyszeliśmy, że sporym akcentem przy podejmowaniu decyzji będzie fakt jakim echem odbiją się organizowane u nas zeszłoroczne Mistrzostwa Europy w piłce nożnej. Ponadto, nie można zapominać o doskonale przygotowanym gruncie przez wiodące organizacja MMA w naszym kraju, które wykręcają oglądalności w milionach widzów. Ciekawe co na wizytę UFC powiedzą ich przedstawiciele?

-------------------------------------------------------------------

UFC u nas ?

Hmm - wiadomą kwestią będzie cena biletów

Czy organizacyjnie Polacy podołają wymogom UFC - pewnie tak i pewnie będą jakieś mankamenty

Dobre miejsce + cena biletów i jest spoko :P

Dla UFC to nawet nie beda musieli kogoś z górnej półki ściągać

najt
17-04-13, 20:09
Wiosenny weekend sparingowy

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/04/IMG_63641.jpg

TERMIN: 30.05-02.06.2013

MIEJSCE: Centralny Ośrodek Sportu Ośrodek Przygotowań Olimpijskich w Wałczu

ORGANZIATOR: BERSERKERS TEAM POLSKA, MIGHTY BULLS GDYNIA, ANKOS ZAPASY POZNAN

CEL: PRZEPROWADZENIE SPRINGÓW PRZED GALAMI MMA I MISTRZOSTWAMI ŚWIATA W GRAPPLINGU

CENA: 430zl (zaliczka w wysokości 230zl płatna do 20.05.2013 na podane konto)

Cena obejmuje:

2 Treningi dziennie oraz

-Zakwaterowanie(pokoje 2-3 osobowe z łazienkami)

-Wyżywienie (3 x dziennie w formie bufetu szwedzkiego)

- Dostęp do hali sportowej (2 maty zapaśnicze plus ring)

- Dostęp do siłowni i sali fitness oraz sauny

Uwaga!!!

Każdy uczestnik otrzyma pamiątkowy T-shirt firmy PIT BULL

Rozpoczynamy kolacja 19.00 w czwartek 30.05.2013 kończymy obiadem 13.30. 02.06.2013

KONTAKT: Piotr Bagiński tel. 601 701 716 lub piotrbagi@o2.pl

KONTO:

Stowarzyszenie Sportów Walki ”Berserkers Team” ING 66 1050 1559 1000 0023 0308 4905

najt
22-04-13, 07:58
Komisja w Kalifornii opublikowała oficjalne zarobki zawodników podczas siódmej gali UFC on FOX, która dzisiaj w nocy odbyła się w San Jose.

Widzowie: 13506
Wpływy z bramki: 1,333 mln $
Zarobki łącznie: 1,318 mln $ (+200 tys. bonusy)

Walka wieczoru:

Pojedynek o pas mistrza UFC w wadze lekkiej
155 lbs.: Benson Henderson (100 + 100 tys. $) pok. Gilberta Melendeza (175 tys. $)

Główna karta:

265 lbs.: Daniel Cormier (63 + 63 tys. $) pok. Franka Mira (200 tys. $)
155 lbs.: Josh Thomson (85 + 10 tys. $) pok. Nate’a Diaza (15 tys. $)
170 lbs.: Matt Brown (30 + 30 tys. $) pok. Jordana Meina (16 tys. $)

Walki w FX:

145 lbs.: Chad Mendes (28 + 28 tys. $)pok. Darrena Elkinsa (24 tys. $)
185 lbs.: Francis Carmont (19 + 19 tys. $)pok. Lorenza Larkina (23 tys. $)
155 lbs.: Myles Jury (8 + 8 tys. $) pok. Ramseya Nijema (14 tys. $)
125 lbs.: Joseph Benavidez (33 + 33 tys. $) pok. Darrena Uyenoyamę (12 tys. $)
155 lbs.: Jorge Masvidal (30 + 30 tys. $) pok. Tima Meansa (10 tys. $)
135 lbs.: T.J. Dillashaw (14 + 14 tys. $) pok. Hugo Vianę (8 tys. $)

Walki na facebooku:

155 lbs.: Anthony Njokuani (18 + 18 tys. $) pok. Rogera Bowlinga (12 tys. $)
185 lbs.: Yoel Romero (10 + 10) pok. Clifforda Starksa (8 tys. $)

Bonusy po 50 tys. $
Walka wieczoru: Matt Brown vs. Jordan Mein
Nokaut wieczoru: Yoel Romero
Nokaut wieczoru: Josh Thomson

W przypadku większości zwycięzców zarobki w nawiasie to suma gwarantowana + bonus za wygraną.

W powyżej podanych kwotach nie są brane pod uwagę koszty przyznania licencji oraz podatki, jednocześnie liczby te nie zawierają pieniędzy płaconych przez sponsorów, które często stanowią znaczącą część zarobków zawodnika. Kwoty nie uwzględniają też specjalnych bonusów, które organizacje często płacą swoim zawodnikom.

najt
22-04-13, 20:40
Damian Janikowski myśli o MMA

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/04/damian1.jpg

Nasz brązowy medalista z Londynu nie może pogodzić się z tym, że zapasy mogą zostać usunięte z programu najbliższych igrzysk olimpijskich. Damian Janikowski kilka dni temu napisał petycję do premiera Donalda Tuska

Wiem, że pan premier ma dużą władzę, a do tego żywo interesuje się sportem. Mam nadzieję, że ten list coś da. Wcześniej miałem taki plan, by pojechać w 2016 roku na igrzyska do Rio, następnie na kolejne w 2020 roku i dopiero potem ewentualnie zmienić dyscyplinę. Teraz, gdyby moje zapasy usunęli z igrzysk, jest bardzo możliwe, że niebawem przejdę do MMA.

najt
26-04-13, 20:36
Gutek promowany na purpurę

http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/04/Wideoblog-Mirosława-Oknińskiego-odc.-16-Felietony-www.orange.jpg

Czołowy Polski półciężki Michał Gutowski (6-2) po ostatniej zwycięskiej walce przeciwko Maciejowi Browarskiemu został nominowany przez swojego nowego trenera Mirosława Oknińskiego na purpurowy pas BJJ. Popularny ” Gutek ” swoje walki preferuje toczyć właśnie w parterze w którym czuje się najlepiej. Na swoim koncie ma również kilka sukcesów w SF, między innymi uczestnictwo w turnieju Grappling Arena czy medale z MP ADCC.

najt
26-04-13, 20:43
10. obóz KSW – plakat i informacje

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/04/10-obóz-KSW.jpg

Giżycko będzie w lipcu gościło dziesiąty obóz treningowy federacji KSW, podczas którego w rolę trenerów wcielą się Marcin Różalski, opiekun m.in. Anzora Azhieva Piotr Jeleniewski, a przede wszystkim Krzysztof Soszyński, zawodnik największej na świecie federacji – UFC.

Informacja organizatorów:

Jubileuszowy, dziesiąty Obóz KSW już w lipcu! W tym roku organizujemy dwa turnusu, a jednym z trenerów będzie polski rodzynek w UFC, Krzysztof Soszyński!

Pierwszy turnus trwać będzie od 3 do 12 lipca, drugi zaś trwać będzie od 12 do 21 lipca. W tym roku po raz pierwszy odwiedzimy Giżycko i tamtejszy Centralny Ośrodek Sportu – Ośrodek Przygotowań Olimpijskich.

Oprócz wspomnianego Soszyńskiego w składzie trenerskim będą m.in. Marcin Różalski i Piotr Jeleniewski oraz kilka innych postaci związanych z Federacją KSW. Koordynatorem całego przedsięwzięcia będzie Michał Garnys , który odpowie na wszystkie pytania zainteresowanych pod nr. telefonu +48 510-301-130 oraz mailem michal.garnys@konfrontacja.com.

Koszt jednego turnusu to 1650PLN.

najt
30-04-13, 07:29
http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/04/akademia.jpg

Dobre wieści napłynęły z Włoch, gdzie odbywały się Mistrzostwa tamtego kraju. Reprezentanci Academia Gorila Warszawa zdobyli trzy medale. Na ten sukces zapracowali: Marcin Polczyk – 76 kg purpury srebro, Piotr Witek – 88 kg niebieskie srebro oraz Dariusz Nowara – 82 kg niebieskie srebro. Graty dla chłopaków :)

najt
06-05-13, 17:24
http://i0.wp.com/u.mmarocks.pl/2013/05/MMAster2_01.jpg?resize=620%2C340

Informacja prasowa TVN Turbo:

W najbliższą sobotę, 11 maja, o godzinie 17:30, na antenie TVN Turbo, nastąpi premiera pierwszego odcinka drugiej serii programu MMAster. Już w pierwszym odcinku, prowadzący, Joanna Jędrzejczyk i Piotr Strus, pożegnają zdecydowaną większość z niespełna 60-ciu uczestników. W eliminacjach pomogą trzy konkurencje – laboratorium badawcze, cross-fitowa ścieżka zdrowia oraz próba biegowa. W porównaniu do eliminacji z pierwszej serii programu, jest wiele zmian, zwłaszcza w zakresie prób przygotowanych dla uczestników. Nie zabraknie emocji, ciekawych sytuacji i walki łeb w łeb, aż do samego końca! Pojawi się też znajoma twarz z pierwszej edycji programu.

Zapraszamy do oglądania już w sobotę, o 17:30!

najt
16-05-13, 15:32
Daniel Omielańczuk zawodnikiem UFC!

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/05/Daniel-Omielańczuk-UFC.jpg

Wiadomość na którą czekali chyba wszyscy kibice mieszanych sportów walki w naszym kraju. Mamy kolejnego zawodnika w największej i najlepszej na świecie federacji, Ultimate Fighting Championship! Jest nim czołowy polski ciężki, Daniel Omielańczuk (15-3-1).

Zawodnik Nastula Team podpisał kontrakt gwarantujący mu występ w największej, światowej organizacji MMA i tylko oczekiwania na oficjalną konferencję prasową sprawiły, że publikacja tego tekstu czekała na właściwy moment. Przed chwilą wiadomość tę potwierdził jako pierwszy portal MMARocks.pl.

Ostatnimi czasy, Daniel większość swoich pojedynków toczył za wschodnią granicą, na Ukrainie. Od ostatniej porażki, która miała miejsce w 2011 r. zanotował jedenaście kolejnych zwycięstw, w tym dziewięć przed czasem. Został mistrzem wagi ciężkiej federacji Bushido Lithuania. Dwukrotnie triumfował w turnieju organizowanym przez legendę światowego MMA, Igora Vovchanchyna.

Dla kibiców był jednym z najbardziej niedocenianych zawodników na polskiej scenie. Teraz, dzięki pomocy coraz bardziej popularnego managera Norberta Sawickiego, będzie miał okazję sprawdzić się w najsilniejszej lidze MMA:

W tym tygodniu odbędzie się w Warszawie porządna konferencja prasowa w tej sprawie i tam odpowiemy na wszelkie pytania., tj. długość kontraktu, wynagrodzenie i jak to się stało. Całość wydarzyła się naprawdę szybko, bo w ciągu zaledwie dwóch tygodni.

Nie udało nam się potwierdzić oficjalnie, czy warunki to legendarne już 20tyś $ za występ + 20 tyś. $ za wygraną:

Na te oraz inne pytania odpowiemy na konferencji. Obecnie czekamy na potwierdzenie z działu prawnego UFC.

najt
16-05-13, 15:34
Maciej Kawulski: „Irokez nie będzie walczył na KSW 23 z powodu kontuzji kolana.”

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/05/maciej_kawulski_mmanewsPL.jpg

Ta niefortunna informacja ujrzała światło dzienne wczoraj, ale właśnie została oficjalnie potwierdzona przez włodarzy KSW. Maciej Jewtuszko wypada z rozpiski KSW 23 z powodu kontuzji.

Niekończące się problemy zdrowotne Irokeza niestety znały o sobie znać. Kontuzja kolana, która ciągnęła się za nim od pewnego czasu, okazała się poważniejsza niż przypuszczano. Informację tę potwierdził rano Maciej Kawulski podczas rozmowy telefonicznej:

Maciej Jewtuszko wypadł z kolejnej gali z powodu kolana.

Przy okazji na jaw wyszła informacja o potencjalnym przeciwniku dla reprezentanta Berserkerów a miał nim być Andre Winner, były zawodnik UFC i finalista TUF’a, o czym mówiło się pewnego czasu:

Tak, Andre miał być przeciwnikiem Maćka. Nie wiemy jeszcze co dalej, bo wiemy o jego kontuzji dopiero od wczoraj, kiedy Irokez zdeklarował się, że ostatecznie nie będzie walczył.

My wiedzieliśmy o tym kolanie, że tam może być jakiś psikus i już się zastanawialiśmy długo, czy go operować przed tą walką, ale jak już się zdecydował to wiesz, trochę ciężko nam cokolwiek powiedzieć. Myślę, że Andre Winner w obecnej sytuacji, poczeka na kolejne wyjście Irokeza.

Na pytanie o kolejny termin, usłyszeliśmy:

To jest trudne pytanie, bo ma jeszcze przed sobą wspomnianą operacją. Na pewno najszybciej będzie to koniec tego roku a nawet początek następnego. W kwestii nogi Macieja to nie jest już tylko to, że mu się woda zebrała w kolanie. To trzeba po prostu w końcu naprawić.

UPDATE: Oto oficjalny komunikat od Macieja Jewtuszki:
Przepraszam wszystkich fanów, którzy czekali na mój występ i pierwszą obronę pasa na KSW23. Podczas ciężkich przygotowań do walki odnowiło się kilka starych urazów, które zaczęły uniemożliwiać mi normalne trenowanie. Wraz z trenerem i managerem podjęliśmy decyzję, że najpierw muszę powrócić do pełni zdrowia ponieważ nie mógłbym dać z siebie sto procent.

najt
16-05-13, 15:40
„Będę gotowy na wszystko.” – Michał Materla o pojedynku z Kendallem Grove na KSW 23

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/05/materla_michał_oko_mmanewsPL.jpg

Mówi się, że prawdziwym mistrzem jest ten, kto zdoła obronić pas chociaż raz. W czerwcu Michał Materla po raz drugi będzie bronił czempionatu KSW a jego rywalem będzie niebezpieczny Kendall Grove. Poniżej gorący wywiad z „Cipao” ze strony konfrontacja.com.

Witaj Michał. Jak pod względem zdrowotnym przebiegają twoje przygotowania do gali KSW23?
- Bez kontuzji. Tylko mikro urazy, a tak poza tym czuję się świetnie.

Okres przygotowawczy do pojedynku z Kendallem Grove rozpocząłeś od wyjazdu do USA i treningów w American Kickboxing Academy. Jak wspominasz wizytę w Ameryce?
- Bardzo dobrze, zostałem miło przyjęty. Dzięki swojej ciężkiej pracy zostałem przyjęty do AKA.

Co podczas tych wyjazdów udało ci się podpatrzeć nowego, czego w Polsce nie widziałeś?
- Tak naprawdę niuanse, detale w zapasach i stójce. Nasze treningi w Polsce nie odbiegają wiele od treningów w USA. Tam jest więcej sparingpartnerów.

Miłym akcentem w wyjeździe do AKA był fakt, że zostałeś pełnoprawnym zawodnikiem tego teamu. Czy oznacza to, że począwszy od najbliższej walki będziesz walczył jako zawodnik AKA i Berserkers Team Szczecin?
- Nie. Zawsze będę wychodzić jako zawodnik Berserkerow, bo umiejętności nabyłem w tym klubie oraz w Skorpionie. O American Kickboxing Academy będę zawsze wspominał, bo dużo się tam nauczyłem, a przede wszystkim nabrałem pewności siebie.

Co tobie dał drugi już wyjazd do USA i wspólne treningi z najlepszymi zawodnikami na świecie?
- Tak, jak wspomniałem pewność siebie. Wiem również, że poziom najlepszych wcale nie jest nieosiągalny, a poziom mojego grapplingu stoi na wysokim poziomie

Ósmego czerwca na KSW23 staniesz po raz drugi do obrony mistrzowskiego pasa Federacji KSW. Twoim rywalem będzie „Da Spyder”, czyli Kendall Grove. Zapewne widziałeś jego pojedynki, widziałeś jego konfrontację z Mamedem. Co możesz o nim powiedzieć?
- Jest klasowym zawodnikiem, przekrojowym o bardzo trudnych warunkach fizycznych, ale przez to, że narzucę mój styl walki skończę go przed czasem.

Jak bardzo niewygodnym zawodnikiem ze względu na przewagę wzrostu będzie Grove?
- Wszystko zależy od tego, jak potoczy się walka. Jak ja narzucę swój styl to jego atuty obrócą się w jego wady.

Twoim zdaniem stójka i zasięg nóg i ramion, czy grappling jest większym atutem Amerykanina?
- Stójka.

Grove twierdzi, że do walki z tobą przygotowuje się jak nigdy do tej pory. Chce i wierzy, że to twoja ostatnia walka w obronie pasa. Co możesz mu odpowiedzieć na te jego bycie pewnym siebie?
- To jest mój ciężko zdobyty pas. Będę przygotowany na wszystko, co on będzie próbował.

Czy jest coś, co chciałbyś powiedzieć swojemu rywalowi na niespełna miesiąc przed galą?
- Trzymaj się! Pozdrów Hawaje!

Dziękuję za rozmowę. Jeśli masz ochotę komuś podziękować, kogoś pozdrowić to chwila właśnie dla ciebie.
- Podziękowania dla Krzystofa i Stephana z Tenzi, Sherman Exped, Mariusza z firmy Ravex oraz Filipa z firmy Pit Bull.

najt
16-05-13, 15:48
Alistair Overeem powróci na UFC 164 w sierpniu

http://i0.wp.com/u.mmarocks.pl/2013/03/Overeem.jpg?resize=600%2C330

Były mistrz Strikeforce, Dream i K-1 oraz niedoszły pretendent do tytułu UFC Alistair Overeem (MMA 36-12, UFC 1-1, 6. w rankingu MMARocks), jak podało MMAJunkie, powróci na gali UFC 164, 31 sierpnia w Milwaukee. Rywal Holendra nie jest na razie znany, ale w internecie już pojawiły się plotki, że może nim być Travis Browne (MMA 14-1-1, UFC 5-1-1, 11. w rankingu MMARocks).

Dla Overeema będzie to dopiero trzeci występ podczas jego burzliwej karierze w największej organizacji na świecie. W debiucie w 2011 roku „Demolition Man” łatwo odprawił byłego mistrza Brocka Lesnara, zapewniając sobie tym samym prawo walki o pas. Do pojedynku z ówczesnym mistrzem Juniorem Dos Santosem jednak nie doszło, bo na kilka tygodniu przed walką w organizmie 32-latka z Amsterdamu wykryto podwyższony poziom testosteronu. Alistair powrócił po zawieszenie w lutym tego roku, ale niespodziewanie przegrał przez nokaut w trzeciej rundzie z Antonio Silvą.

Laser11
28-05-13, 18:08
Ja tam gdzieś dzisiaj przeczytałem, że Pudzian podpisał jakiś większy kontrakt z KSW, ale nie mam pewności.

najt
28-05-13, 22:13
Tam gdzie M.P tam i PPV

Agrafanda
30-05-13, 11:58
PPV - a myślisz, że będą mieli takie duże zyski z PPV? Coraz więcej ludzi się albo składa na zakup, albo w internecie ogląda.

Kotalson
31-05-13, 11:58
Pudzian i tak może sobie nie poradzić, a ludzie wykupią ze względu Materlę i Khalidova.

najt
31-05-13, 19:37
Bardziej na mameda , cipek jeszcze taki elo nie jest

zreszta on w celebryte bawić się nie chce

chłopaki aktulanie w Wałczu trenuje na tzw "weekendzie sparingowym"

najt
01-06-13, 19:05
Sebastian Risch przeciwnikiem Materli na lipcowej gali GMC 4

http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/06/Materla-Risch.jpg

Mierzący w UFC Michał Materla (18-3) poznał przeciwnika, z którym przyje mu się zmierzyć na gali German MMA Championship 4, 6. lipca w Herne. Niespełna miesiąc po KSW 23, zawodnik Berserker’s Team skrzyżuje rękawice z Sebastianem Rischem (9-4).

Walczący ostatnimi czasy ze zmiennym szczęściem 32-letrni Niemiec, trenuje na co dzień w klubie Free Fight Team Bremen. Jego najsłabszą stroną jest zdecydowanie walka w parterze, o czym świadczą wszystkie cztery porażki przez poddania. W swojej ostatniej walce Risch uległ Andreasowi Birgelsowi, którego w lutym dosyć szybko pokonał Marcin Bandel. Był to finał czteroosobowego turnieju No Compromises Fighting Championship, do którego Bremeńczyk dostał się dzieki zwycięstwu w pierwszej rundzie nad Veselinem Dimitrovem.

Zanim jednak dojdzie do tego starcia, popularny „Cipao” będzie musiał poradzić sobie z Kendallem Grovem na gali KSW 23, a to już za tydzień w gdańskiej Ergo Arenie!

najt
04-06-13, 16:39
http://www.mmanews.pl/wp-content/uploads/2013/03/held_rekawica_bellator_mmanewsPL.jpg

Z przyjemnością informujemy, że Marcin Held (15-3) będzie od jutra prowadził w Gliwicach treningi brazylijskiego jiu-jitsu. Dla tych z Was, którzy są zainteresowani czerpaniem wiedzy od niedawnego finalisty turnieju wagi lekkiej amerykańskiej organizacji Bellator zapraszmy na treningi do gliwickiego klubu Kodokan (http://mma.gliwice.pl/).

W pierwszym okresie młody Tyszanin będzie prowadził zajęcia raz w tygodniu, w każdy wtorek o godzinie 18:00. Jest spora szansa, że częstotliwość zwiększy się do dwóch na tydzień, ale o tym właściciel klubu Kodokan przy ul. Szobiszowickiej w Gliwicach, pomyśli w niedalekiej przyszłości.

najt
07-06-13, 20:51
http://www.youtube.com/watch?v=G4oVYLmqJdc&feature=player_embedded

najt
08-06-13, 21:16
http://www.grapplerinfo.pl/wp-content/uploads/2013/06/970803_1377808509098652_2111000989_n.jpg

Klub Rocha Jiu-Jitsu Team Poland przechodzi do historii, a w jego miejsce powołany do życia zostaje Koch Jiu-Jitsu Team. Sekcja ma działać pod patronatem czołowej drużuny świata- Checkmat, która w Europie ma kilka swoich filii. Już wkrótce współpraca może zaowocować ściągnięciem do Polski kilku topowych Brazoli o czym na pewno będziecie poinformowani.

najt
09-06-13, 20:00
zapowiedz ksw 24 - starcie gigantow

http://www.youtube.com/watch?v=xjCccX1YZNg&feature=player_embedded

DigJim
24-06-13, 23:03
Obsada niezła , a spodziewałem się gorszej.

najt
25-06-13, 21:51
kowalkiewicz i materla dodatkowo

Hero33
07-07-13, 14:27
http://thebiglead.fantasysportsven.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/07/KO-1.gif

Hero33
07-07-13, 14:30
Co wy na to ? Podłożył się , czy chciał za kozaczyć ?

najt
07-07-13, 20:03
http://thebiglead.fantasysportsven.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/07/KO-1.gif
not found

Hero33
07-07-13, 22:36
http://www.orange.pl/kid,4000158865,id,4003328313,title,Koniec-pewnej-epoki-Anderson-Silva-znokautowany,wpbxw,video.html

najt
08-07-13, 07:14
Wiadomo , że pajacowanie

Hero33
08-07-13, 12:31
A wypowiedz , że już nie będzie walczył o pas bo jest już tym wszystkim zmęczony?

najt
08-07-13, 21:57
Tani chwyt , ewentualnie wymówka

Hero33
09-07-13, 16:37
zobaczymy w przyszłości , czy mówił prawdę.

najt
11-03-14, 08:39
4 października , gala ksw na nowej hali przy ul.szafera o/

Äîëáî¸áĎĺňđîâč÷
04-11-17, 15:09
Цирк уехал Клоуны остались radisson-royal@mail.ru