Zobacz pełną wersję : bieganie
moze mi ktos polecic jakies odrzywki na bieganie np kondycje ii zeby szypciej biegac??
polecam trening HIIT , poczytaj troche o nim , mocny i efektywny trening.
MolderDist
31-05-10, 01:26
wiaodomo odpowiedni trening to podstawa
co może się przydać?
- l-karnityna - conajmniej 3 gram dziennie np. carnityne600, carnityne^3 Activlaba
- beta-alanina z polskich to tylko Activlaba solo lub z zagranicy
- dużo soku z buraków lub kupić witamine b15 (naprawde bardzo szybko poprawia wytrzymałość)
- bcaa z przewagą izoleucyny np. bcaa strong olimpa
odpowiednia podaż elektrolitów, węglowodanów - czyli jakiś izotonik
napisałem tak ogolnie ale nie napisałeś jaki dystans nawet tych biegów...
Żeby poprawić szybkość i kondycję mogę Ci zaproponować trening
Pn Elementy szybkości + siła ogólna
Wt gry+ sprawność ogólna
Śr Wytrzymałość tempowa + skoczność
Cz Szybkość + płotki
Pt Siła dynamiczna + gibkość
So Wytrzymałość tempowa (Interwałowa )
N Wytrzymałość ogólna ( sprinterska zabawa biegowa )
Do tego tak jak Molder karnityna z Activlabu , Bcaa Xtra Activlab też możesz zakupić ;)
ostatnio odbyły się świetne biegi w gdyni i firma onico wpadła na niesamowity pomysł. za każdy przebiegnięty kilometr firma onico s.a. przekazała 10 zł na fundację onico. czyż to nie świetny pomysł? o firmie onico co nieco wiem, ponieważ od jakiegoś czasu bacznie obserwuje ich działanie i nie mogę się nadziwić, jaki są świetnym sponsorem oraz organizatorem. bardzo wspierają sportowców z pełnym zapałem. myślę, że warto dowiedzieć się więcej o firmie. w szczególności nakłaniam wszystkich sportowców.
A jakie buty do biegania polecacie? Tutaj https://sport-partner.pl/ przeglądam buty różnych marek i zastanawiam się nad butami marki Asics. Co sądzicie? Są warte prawie tych 5 stów?