Zobacz pełną wersję : pytanie///////
ogladalem pstatnio rocky i on pil surowe jajka poco na co to jest??
Szajba_177
30-05-10, 13:38
jak już to dla ciebie moze byc białko bez zoltka aczkolwiek lepiej jesc bialko ugotowane, unikasz wtedy zagrozenia salmonella, no i lepiej sie wchlania. Bialko z jajek jest jednym z lepszych bialek, jedzenie go ma za zadanie dostrczyc organizmowi skladnikow do budowy miesni.
ogladalem pstatnio rocky i on pil surowe jajka poco na co to jest??
I w rockym nie brał sterydów ;p
Szajba_177
30-05-10, 22:37
napewno, za kulisami :D
jak nie robisz redukcji to smialo mozesz szamac 4 jaja z zoltkami na dobe
Jak w jajch jest z Cholesterolem - wiem, że w młodym, zdrowym organiźmie jest go mało, ale czy te jaja nam w żadnym stopniu nie zaszkodzą po 4 dziennie ? :D
najwiecej choles maja żółtka .
daj 4 białka i 2 żółtka
Jak w jajch jest z Cholesterolem - wiem, że w młodym, zdrowym organiźmie jest go mało, ale czy te jaja nam w żadnym stopniu nie zaszkodzą po 4 dziennie ? :D
Przy dostarczaniu dużych ilości dziennie zmniejszy się nasza produkcja.Co do ilości ,którą podałeś nie będzie problemu chyba ,że masz problemy zdrowotne.Co do całych jajek pamiętaj o liczeniu by nie było za dużo tłuszczy w całodziennej diecie.Obecnie dużo większą uwagę zwraca się ku nasyconym kwasom tłuszczowym w niż cholesterol.Zalecenia obecne to 3dziennie ,ale jest to średnia dla ogółu.
Pioter1994
31-05-10, 18:20
Z tego co wiem to jajka nie wpływają na ilość cholesterolu.
jajko wpływa na wszystko:P
Z tego co wiem to jajka nie wpływają na ilość cholesterolu.
To się mylisz :)
sorry za OT
Kowal pls oproznij skrzynke bo chce ci przeslac PW