Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Warto to coś na przedramie?

Kunio
28-05-10, 12:43
http://www.allegro.pl/item1055556145_przyrzad_sprezyna_do_cwiczen_nadgar stkow_hit.html
Mam problem z rozbudowaniem mięśni przedramion. Mimo ćwiczeń mało co rośnie. Chcę tez kupić WRIST ROLLER i powerballa. Przyda mi się to do rehabilitacji po zlamaniu nadgarstka?

burn
28-05-10, 13:00
Lepiej Powerball kupić ;> Działa !

Kunio
28-05-10, 13:07
Działa jako przyrząd do rehabilitacji czy na powiększenie przedramienia ?

burn
28-05-10, 13:31
Do tego i tego się przyda.

xxmłodyxx
28-05-10, 14:12
http://www.allegro.pl/item1055556145_przyrzad_sprezyna_do_cwiczen_nadgar stkow_hit.html
Mam problem z rozbudowaniem mięśni przedramion. Mimo ćwiczeń mało co rośnie. Chcę tez kupić WRIST ROLLER i powerballa. Przyda mi się to do rehabilitacji po zlamaniu nadgarstka?

a jak sie tym cwiczy?

Kunio
28-05-10, 14:46
przekladasz rękę i zginasz nadgarstek do wewnątrz ;)

hubi1910
28-05-10, 16:14
nie lepiej na przedramie robić????...
UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM W SIADZIE:
UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE:

mrmk11
28-05-10, 18:18
nie lepiej na przedramie robić????...
UGINANIE NADGARSTKÓW PODCHWYTEM W SIADZIE:
UGINANIE NADGARSTKÓW NACHWYTEM W SIADZIE:
wg. mnie to oczywiście ze lepiej ;)

AKRO
29-05-10, 10:19
Przedramiona oglonie slabo sie rozwijaja kazdemu. Ale to z alegro moze być dobre tak przypuszczam cos jak iron hand ale tylko na wzmocnienie uścisku raczej.

Patriot
04-06-10, 15:26
nie dobre to ;p

kup sobie wiadro nasyp piachu wkładasz łapę w piach tak do 5cm od nadgarstka żeby jeszcze była w piasku i ściskasz trzymasz 3sec, a później na maxa otwierasz łapę i do załamania. Świetne ćwiczenie na przedramię ;)

Pusia
06-06-10, 22:34
Od siebie moeg polecic tani sposob.
Kup pileczke tenisowa i sciskaj ja kiedy tylko masz czas :)

KwasiK
07-06-10, 08:05
A zrób sobie taki przyrząd potrzebujesz kawałek sznurka i taki dość gruby trzonek żebyś go ledwo co objął ręką. I na środku trzonka robisz dziurę i przewlekasz sznurek i na końcu sznurka robisz taką pętelkę i zawieszasz na niej ciężar. Teraz opierasz sobie spokojnie przedramiona na czymś żeby ten ciężar zwisał i po prostu ruszasz tak nadgarstkami żeby ciężar zwinąć do góry i potem rozwinąć.

http://www.youtube.com/watch?v=e75leIwsjG8

coś takiego tylko twój trzonek ma być krótki i nie musi stać na jakiś stojakach po prostu trzymasz go sobie spokojnie i tylko przedramiona oparte na czymś.

Pusia
07-06-10, 15:01
Mega cwiczenie, robilem je kiedys na silownii.

Bralem sznurek, maly drazek od wyciagu i 3kg obciazenie.
Obciazenie na srodek sznurka, petelki z dwoch stron na srodku drazka -> rece wyprostowane i zwijanie i rozwijanie powoli bez szarpania. Zrob po 2x pelne i witamy w piekle :)

Jacke5
07-06-10, 16:28
A czy robiąc np. uginanie ramion, wyciskanie francuskie, wiosłowanie pośrednio ćwiczymy trochę przedramię ?

Tropiciel
07-06-10, 17:03
wal konia to samo urośnie

Pusia
07-06-10, 20:24
A czy robiąc np. uginanie ramion, wyciskanie francuskie, wiosłowanie pośrednio ćwiczymy trochę przedramię ?

Zrob biceps lamana nachwytem :)

Patriot
08-06-10, 21:36

przedramię ćwiczymy praktycznie w każdym ćwiczeniu, temu właśnie dużo osób np w ogóle go nie ćwiczy inni je katują ;) jak kto woli, a szczególnie jak kto potrzebuje.