PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoze czy zaszkodzi ?

Torel
27-05-10, 22:31
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy po HMB szybciej bym wyrobił mięśnie z tego tłuszczyku który mam odłożony czy by mi to tylko zaszkodziło ? zaczynają się wakacje więc biorę się ostro za siłownię . . . i chciałem brać coś na szybsze wyrabianie mięśni . . . jeżeli HMB jest złę w moim przypadku to co byście polecali ?.

KowalX
27-05-10, 22:48
Nic na tym nie osiągniesz.Nie masz pewnie też diety?

Maxi90
27-05-10, 22:54
Zaszkodzic zaszkodzi-Twojemu portfelowi:) lepiej wydaj kase na HMB na cos innego(np ClenBurexin czy jakos tak to sie nazywalo jest b.dobry slyszalem-tylko ze to jest suplement dla bardziej zaawansowanych z tego co pamietam).Albo najlepiej wydaj te pieniadze na kurczaka,rybke,platki owsiane itp:) sam sie wlasnie bede zabieral za redukcje ale pierw dieta:) spalacze beda gdy przestanie dietka dzialac(albo jak sie wkrece juz w stosowanie diety-mam slaba wole i nie wiem jak temu podolam xD)

KowalX
27-05-10, 22:56
Dieta zawsze działa to ludzie nie działają jak należy :D

Torel
28-05-10, 09:01
Miałem dietę na której zleciało mi 12 kilo ;/ teraz wolałbym jakoś szybko sobie mięśnie wyrobić bo masę chciałbym zachować, szczególnie dlatego że zaczynam chodzić na boks. No ale dziękuje za pomoc. :)

ht
28-05-10, 10:33
daj wiecej kcal i nie bedziesz lecial z wagi.

Torel
28-05-10, 14:23
Jak by ktoś mógł mi tutaj wypisać wszystko co by mi pomogło szybciej mięśnie wyrobić z tłuszczu byłbym wdzięczny bardzo

rmn
28-05-10, 16:01
poszukaj sobie w dziale dieta na 100% coś znajdziesz

opalinho
28-05-10, 20:09
Jak by ktoś mógł mi tutaj wypisać wszystko co by mi pomogło szybciej mięśnie wyrobić z tłuszczu byłbym wdzięczny bardzo

Mięśni nie można wyrobić z tłuszczu.Można spalić tłuszcz aby uwydatnić mięśnie.

Pioter1994
28-05-10, 22:29
Mięśni nie można wyrobić z tłuszczu.Można spalić tłuszcz aby uwydatnić mięśnie.

Właśnie tak. By budować masę mięśniową musisz mieć nadwyżkę kaloryczną by mieć z czego ją budować - niestety przy tym pojawia się tłuszcz. Nie można być na ujemnym bilansie kalorycznym i budować mięśnie - bo nie masz budulca.

opalinho
29-05-10, 01:25
Właśnie tak. By budować masę mięśniową musisz mieć nadwyżkę kaloryczną by mieć z czego ją budować - niestety przy tym pojawia się tłuszcz. Nie można być na ujemnym bilansie kalorycznym i budować mięśnie - bo nie masz budulca.

Czyli co,z obważanka zrobi się Arnold?Chyba raczej nie.Mi się wydaje,że jak masz dostatecznie duzo tkanki tluszczowej to nalezy ją najpierw dość ostro spalić a nastepnie starać się nabierać masy mięśniowej a nie tluszczowej.Może się mylę.Wiadoma sprawa że trzeba mieć nadwyżkę kaloryczna ale nie polega to na tym że przyjmujesz kalorii ile tylko wlezie,nieprawdaż?

Pioter1994
29-05-10, 12:19
Mi się wydaje,że jak masz dostatecznie duzo tkanki tluszczowej to nalezy ją najpierw dość ostro spalić a nastepnie starać się nabierać masy mięśniowej

Jasne że tak.

Wiadoma sprawa że trzeba mieć nadwyżkę kaloryczna ale nie polega to na tym że przyjmujesz kalorii ile tylko wlezie,nieprawdaż?

Jasne że nie przyjmujesz ile wlezie. Stopniowo dodajesz do zapotrzebowania - im masz większą masę, tym musisz więcej jeść by nie dosyć ze ją utrzymać to jeszcze budować nową.

Jak będziesz żar za dużo to cie zaleje jak dzika - co prawda coś tam zbudujesz ale to wszystko będzie zasłonięte.

Oczywiście zależy też co jesz - bo na niektórych rzeczach mięśni nie zbudujesz.

Torel
29-05-10, 14:20
no to napiszcie co mi moze pomoc " budowac " mase miesniowa

burn
29-05-10, 14:24
Białko z diety (dodatkowo możesz kupić izolacik) i kreatyna.
Eot.

Pioter1994
30-05-10, 17:02
Możesz też wspomagać się białkiem z supli jeśli nie dasz rady zapewnić sobie odpowiedniej ilości w diecie.