PDA

Zobacz pełną wersję : gęsta krew

b5gipl
27-05-10, 16:17
Zapalenie oskrzeli minęło, na badania mam przyjść za miesiąc cukier super wszystko super tylko mam krew za gęstą.
Kazała pić wodę ograniczyć chrupki,sól. Na co ja nie jem Chipsów, piję bardzo dużo, a chipsów wcale nie jem, jedynie co to pamiętam że paluszki solone jem raz za kiedy.Normalnie to by mi dała środki na rozrzedzanie ale to że młody jestem to organizm powinien dać sobie radę.
Nie wiem od czego to, ani jak to zmienić?
Za niecałe 2 tygodnie zaś mam iść na badania krwi.

xxmłodyxx
27-05-10, 16:59
może żelatynę jesz?

Ezachiel
27-05-10, 17:09
tzn ile wg ciebie to: pije bardzo duzo?

b5gipl
27-05-10, 17:49
rozpisałem się a tu neta albo server przerwało coś
dziennie niż 2l-3l w dni treningowe więcej nawet
Zauważyłem właśnie że coś często szczać chodzę ;O

Hermann
27-05-10, 18:29
Weż aspiryne 75 - 150 mg dziennie, kup czosnek w tabletkach Garlicin lub Alliofil bierz raz dziennie po posiłku do badań. Jeżeli nie pomoże lekarz musi zlecić badania aby stwierdzić przyczyne. Pij więcej niz Ci sie chce. Do badań przejdz na diete lekkostrawną unikaj tłuszczu. Badania na cholesterol i przede wszystkim trójglicerydy. Czosnek możesz kupić inny farmaceuta pomoże to tylko przykład.

wujek.maciek
27-05-10, 18:39
2-3l to rzeczywiscie niewiele...

ja pije przynajnej 2 dzbanki herbaty ~3l + 2l wody mineralnej + 1l soku, a w dt dodatkowa 2litrowke wody mineralnej na silowni/basenie/boksie. oprocz tego czesto zdarza sie zupka jakas, piwko bezahkoholowe, etc.

nadmierna gestos krwi moze byc na prawde niebazpieczna. dorazne bierze sie aspiryne, a nawet (w przypadku zagrozenia powstaniem skrzeplin) strzaly z heparyna (straszne since na brzuchu zostaja) w ogole poczytaj o chorobach ukladu krazenia. w twoim przypadku zdrowa, bogata w chwasty, ale zroznicowana dieta (zebys sobie nie dal wcisnac jakiegos wegtarianskiego szitu) powinna zalatwic problem. poki co rob badania i konsultuj sie z lekarzami.

pozdro

KowalX
27-05-10, 18:58
Zarzuć omega3,aspiryny nie powinno się długo stosować więc odpuść.

Hermann
27-05-10, 19:10
Dawka która podałem stosowana jest w profilaktyce przeciwzakrzepowej.Stosowana z posiłkiem nie wpłynie negatywnie. Ponadto napisałem że do badań , a badania są za ok 2 tygodnie. Należy ja ostroznie dawkować u dzieci poniżej 12 roku życia. U chłopa w jego wieku w takich dawkach przy normalnym jedzeniu nie ma przeciwskazań.

Maxi90
27-05-10, 20:25
Wujek,Arus-macie SOG'a odemnie za te ilosci wody:O:D ja wypijam butle 2l w ciagu dnia i to czasem z trudem a wy tu tyle liter pijecie xD (sorki za spam)

b5gipl
27-05-10, 20:40
Dzięki za porady
Z pośpiechu napisałem 2-3 (server padł wczesniej na pare min a na autobus leciałem).
Mogę napisać dokładnie co piłem wczoraj i dzisiaj to wyjdzie ,, trochę" więcej jak kogoś tym uraziłem (Nie gniewaj się arus ;**).
Kupię omega3 i czosnek.
Tak po za tym to nic się nie dzieje.