Zobacz pełną wersję : jajka
Nie myślcie sobie zaraz ze chodzi o moje : P Ostatnio mama mi mówiła żebym nie jadł tyle jajek bo to nie zdrowo dla chłopaków jak jedzą tyle jajek. O co w tym chodzi? Jakie działanie mają kurze jajka na moje jajka i ogólnie na cały organizm?
wujek.maciek
23-05-10, 23:29
pozytywny :)
jezeli chodzi o meskosc, to jest dokladnie odwrotnie niz twoja mama twierdzi. wynika to z tego, ze do przyjaciolki, claudi i innych czasopism dla pan pisuja ciagle pseudo dietetyczki wychowane na prlowskiej szkole "jajka szkodza na wszystko", "jedno dziennie to gora, a i tak strach bo salmonella" i cholera jeszcze wie co. tymczasem stare (byc moze mniej wyedykowane i urobione przez "nauke" gospodynie domowe wiedza jak przy pomocy jajek "usztywnic" swojego chlopa ;>
od lat jem/pije praktycznie codziennie 5 duzych jaj. regularnie sie badam i jestem okazem zdrowia. a "poranny drag" jest taki, ze zeby sie odlac, to musze przybierac pozycje jak przy wykrokach z hantlami :)
pozdro
dzięki...tez to mam ze aż rano wstyd isc do lazienki i odlac sie tez nie wiadomo jak
od lat jem/pije praktycznie codziennie 5 duzych jaj. regularnie sie badam i jestem okazem zdrowia. a "poranny drag" jest taki, ze zeby sie odlac, to musze przybierac pozycje jak przy wykrokach z hantlami :)
Tró, tró :D
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to przez te jajka, tak wlasnie kur... myslalem
pozytywny :)
a "poranny drag" jest taki, ze zeby sie odlac, to musze przybierac pozycje jak przy wykrokach z hantlami :)
pozdro
u mnie to wyglada jak martwy ciag na prostych nogach :evil:
u mnie to wyglada jak martwy ciag na prostych nogach :evil:
u mnie też
Sikajcie do wanny to nie będzie problemu...:evil:
Sikajcie do wanny to nie będzie problemu...:evil:
a pózniej bedziesz w niej lezał?ja jak jest ciepło to napodwórko chodze lac
wujek.maciek
24-05-10, 11:43
a pózniej bedziesz w niej lezał?ja jak jest ciepło to napodwórko chodze lac
tez lubie odcedzic ziemniaczki na swiezym powietrzu...
pozdro
Spróbowałem pić surowe jajka. Przednie! Wreszcie nie muszę się meczyć z gotowaniem tego, raz po raz konczylo się to przypalaniem kotła (zapominalem, ze zostawilem kocioł na palenisku)... Przekonałeś mnie wielmożny Wujku.Maćku. Składam to oto pokorne dziękczynienie, gdyż zaiste wskazałeś mi wspaniałe połacie smacznego jadła. Niech Bóg Ci to w masie wynagrodzi, a chwała Twego uczynku niech się niesie po wszystkich klubach fitness i nie zaginie póki ja koksuje!
Dam dowód wspaniałości tej nauki, przed kolegami, pijąc surowe jajka i oznajmię w ten czas: "to szlachetny Wujek.Maciek. mnie tego nauczył. Jeno jego imieniu zawdzięczam tę ploretariańską umiejętność".
tez lubie odcedzic ziemniaczki na swiezym powietrzu...
wieksze pole popisu;D
a tak nawiazujac do jajek, to obilo mi sie o uszy ze to co jemy ma wplyw na zapach naszej spermy, tudzież takze penisa. Tylko nie wiem jak na to patrzec. co Wy sądzicie?
Spróbowałem pić surowe jajka. Przednie! Wreszcie nie muszę się meczyć z gotowaniem tego, raz po raz konczylo się to przypalaniem kotła (zapominalem, ze zostawilem kocioł na palenisku)... Przekonałeś mnie wielmożny Wujku.Maćku. Składam to oto pokorne dziękczynienie, gdyż zaiste wskazałeś mi wspaniałe połacie smacznego jadła. Niech Bóg Ci to w masie wynagrodzi, a chwała Twego uczynku niech się niesie po wszystkich klubach fitness i nie zaginie póki ja koksuje!
Dam dowód wspaniałości tej nauki, przed kolegami, pijąc surowe jajka i oznajmię w ten czas: "to szlachetny Wujek.Maciek. mnie tego nauczył. Jeno jego imieniu zawdzięczam tę ploretariańską umiejętność".
proletariańską*
a co do jajek, nie ma innej opcji niz 4 na drugie sniadanie co dzień
wieksze pole popisu;D
a tak nawiazujac do jajek, to obilo mi sie o uszy ze to co jemy ma wplyw na zapach naszej spermy, tudzież takze penisa. Tylko nie wiem jak na to patrzec. co Wy sądzicie?
ma, też o tym czytałem ale nie pamiętam już poszczególnych posilków jakie mają wpływ.
ciekawy jestem co zjesc przed bzykaniem;D bo niby jak zjemy poszczegolne produkty to z faji moze walic jak cyganowi z rozpora, a to do przyjemnych nie nalezy.
tak szybko Ci nie zacznie faja smierdzieć... wystarczy ze umyjesz sie 3 godz. przed pykaniem
ciekawy jestem co zjesc przed bzykaniem;D bo niby jak zjemy poszczegolne produkty to z faji moze walic jak cyganowi z rozpora, a to do przyjemnych nie nalezy.
Ananasy,truskawki ogólnie owoce i fruktoza dobrze wpływają na zapach jak i jakość.Źle wpływa np. czerwone mięso,alkohol.
koniumielec
30-05-10, 22:19
Siema:D Haha dobry temat :D Mój futrzak tez coś często rano wystaje z kołdry :P Czekam az opadnie i lece pod prysznic :D
BTW. Wy te jajka pijecie z żółtkiem? Moj ojciec chodzi na silke od 4 lat i mowi mi zebym jadl duzo jajek ale same białko bez żółtka, czemu? I to tak całkiem surowe jajka pijecie, odrazu wyciagniete z skorupki wrzucacie do szejkera czy jakiegoś kubka mieszacie i gul gul gul?:P
ze skorupki mozesz walic, ale taki głut siezko idzie lepiej rozpapłac troche
koniumielec
30-05-10, 22:39
aha ;d no ok ;) SOG.
wujek.maciek
31-05-10, 00:21
Wy te jajka pijecie z żółtkiem? Moj ojciec chodzi na silke od 4 lat i mowi mi zebym jadl duzo jajek ale same białko bez żółtka, czemu? I to tak całkiem surowe jajka pijecie, odrazu wyciagniete z skorupki wrzucacie do szejkera czy jakiegoś kubka mieszacie i gul gul gul?:P
twoj staruszek, jest juz pewnie w wieku, kiedy trzeba byc troche bardziej ostroznym. dobry tluszcz, to niestety dalej tluszcz... bawiac sie w bilans, jakby nie patrzec x9 liczysz. mimo wszystko wyrzucanie zoltek to marnotrawstwo, a z 4 bialek bialka jest co kot naplakal.
wg zapotrzebowania, np. bierzesz 5-6jaj, myjesz/wyparzasz, wbijasz do szklany i pijesz. dobra porcja bialka - jak znalazl :) zapamietaj na cale zycie: jaja = masa!
panowie - dziwi mnie troche, ze trzeba o tym pisac, ale do cholery... warto przed harcami prysznic wziac. w ogole fujarke sie myje. rozne sa panny, ale zdecydowana wiekszosc preferuje gre na czystym flecie. to po pierwsze primo, a po drugie, primo, spotkalem sie z opiniami podobnymi do kowala. szczegolnie picie soku z ananasa, ale przez caly dzien, podobno poprawia smak "nasionek".
fakkson - hp ma swoje prawa, ale nawet robienie jaj wymaga troche kreatywnosci... skup sie teraz: nie jestes smieszny.
pozdro
koniumielec
31-05-10, 07:05
Ok, juz bede wiedział, dzięki ze to szczegółowo opisałeś, SOG.
Moj ojciec chodzi na silke od 4 lat i mowi mi zebym jadl duzo jajek ale same białko bez żółtka, czemu?
Ze względu na tłuszcz.
Białko Tłuszcze Węglowo-dany strawne Wart. energet. KWASY TŁUSZCZOWE Chole-sterol Błonnik sacha-roza laktoza skrobia zwierz. rośl. Sód Potas Wapń Fosfor Magnez Żelazo Cynk Miedź Mangan beta -karoten A D E B1 B2 Niacyna B6 B12 Folacyna C Nasycone Jedno-nienasycone Wielo-nienasycone 67 Białko jaja kurzego 10,9 0,2 0,7 49 0,0 0,0 0,0 0 0,0 0,0 0,0 0,0 10,9 0,0 200 154 6 17 11 0,2 0,3 0,0 0,0 0 0 0,00 0,00 0,01 0,43 0,07 0,01 0,10 20 0,0 68 Żółtko jaja kurzego 15,5 28,2 0,3 314 8,7 12,6 2,1 1062 0,0 0,0 0,0 0,0 15,5 0,0 52 127 147 587 15 7,2 3,6 0,1 0,1 29 886 4,50 2,15 0,17 0,81 0,03 0,28 4,70 152 0,0
f
tutaj ładnie w tabelce:
http://www.sendspace.pl/file/cfeeae970aed997fb8ed9cd