Zobacz pełną wersję : Plan do oceny
Czesc wszystkim.
Pisze poniewaz chcialbym zasiegnac waszej porady dotyczacej mojego treningu czy jest ok czy cos zmienic.
Na silownie z powodu obowiazkow dnia codziennego chodze 2 razy w tygodniu.
Trenuje na mase a wyglada to tak.
Dzien 1;
Klatka
Biceps
Triceps
Dzien 2
Plecy
Barki
Kopyta
Bardzo Was prosze o ocene czy to jest wporzadku czy cos zmienic.
Pozdrawiam
Mati.
Dawidhardcore
22-05-10, 15:09
czesc wszystkim.
Pisze poniewaz chcialbym zasiegnac waszej porady dotyczacej mojego treningu czy jest ok czy cos zmienic.
Na silownie z powodu obowiazkow dnia codziennego chodze 2 razy w tygodniu.
Trenuje na mase a wyglada to tak.
Dzien 1;
klatka
biceps
triceps
dzien 2
plecy
barki
kopyta
bardzo was prosze o ocene czy to jest wporzadku czy cos zmienic.
Pozdrawiam
mati.
jesli cwiczysz pierwszy miesiac to mozesz sobie zrobic taka ogolnorozwojowke,ale jak cwiczysz juz dluzej to radzilbym tobie rozpisac sobie partie,na pare dni,a nie w dwa dni wszystko,a gdzie brzuch??kaptury??
Dawidhardcore
22-05-10, 15:11
Rozpisz jakie cwiczenia robisz, i ile seri po ile powtorzen,na mase liczy sie trening duzym obciazeniem,tyle powtorzen ile sie da,,,jak zaczynasz i odrazu walnales sobie pierwszy miesiac na mase trening to to nic nie wrozy dobrego;/
Narazie zrób trening ogólny żebys miał wogóle siłe zrobić trening na mase:) Przy treningu na mase używa się dość dużych ciężarów
P.s: i rozpisz ten trening dokładnie to bardziej doświadczeni ci go ocenią
Nie nie cwicze 1 miesiac.
4 miesiace mam juz za soba.
Brzuch cwicze w domu w wolne dni wiec nie jest zle.
A nie moge tego planu rozpisac na wiecej dni bo tylko 2 dni w tygodniu chodze na silownie.
A jezeli chodzi o serie to na wieksze partie tak po 12 16 a na mniejsze po 6 8.
Wiec jak mi doradzicie ztym planem na 2 dni?
Dawidhardcore
22-05-10, 16:47
Nie nie cwicze 1 miesiac.
4 miesiace mam juz za soba.
Brzuch cwicze w domu w wolne dni wiec nie jest zle.
A nie moge tego planu rozpisac na wiecej dni bo tylko 2 dni w tygodniu chodze na silownie.
A jezeli chodzi o serie to na wieksze partie tak po 12 16 a na mniejsze po 6 8.
Wiec jak mi doradzicie ztym planem na 2 dni?
a nie masz czasu zeby sobie rozpisac plan na 4dni??
No wlasnie nie.
Czas mi tylko pozwala cwiczyc 2 razy w tygodniu i dlatego chcialbym porady co i jak robic aby nie zaniedbac zadnej grupy.
Dawidhardcore
22-05-10, 16:52
No wlasnie nie.
Czas mi tylko pozwala cwiczyc 2 razy w tygodniu i dlatego chcialbym porady co i jak robic aby nie zaniedbac zadnej grupy.
to bynajmiej na trzy dni;/
Pioter1994
22-05-10, 21:28
Czas mi tylko pozwala cwiczyc 2 razy w tygodniu
To nie ma bata. Ogolnorozwojówka. Chyba że chesz sobie nawalić na jeden dzień pełno ćwcizeń i partii.
Na Twoim miejscu zrobił bym sobie obwodówkę A i B. Na każdej byś robił po jednym ćwiczeniu na partię. Wszystkie ćwiczenia po koleji bez przerwy. Potem np 1 minuta przerwy i znów wszystkie ćwiczenia i tak 3 razy. W pierwszy dzień - A, w drugi - B.
Dawidhardcore
22-05-10, 21:35
To nie ma bata. Ogolnorozwojówka. Chyba że chesz sobie nawalić na jeden dzień pełno ćwcizeń i partii.
Na Twoim miejscu zrobił bym sobie obwodówkę A i B. Na każdej byś robił po jednym ćwiczeniu na partię. Wszystkie ćwiczenia po koleji bez przerwy. Potem np 1 minuta przerwy i znów wszystkie ćwiczenia i tak 3 razy. W pierwszy dzień - A, w drugi - B.
Jest tego sens?/chloapk nam sie przecwiczy;/za duzo parti jak na jeden dzien;/
Pioter1994
22-05-10, 21:50
Nie przecwiczy się. Cwicząc 2 razy w tygdoniu mając po jednym ćwiczeniu na każdą partię to wychodzi że np trenując klatkę, biceps, triceps, nogi, barki, plecy w 3 seriach po jednym ćwiczeniu wyjdize 3 x 6 = 18 serii. To nie jest wcale tak dużo. W domu może w przerwach między treningami ćwiczyć brzuch, a do treningu może doadać przedramiona ( warto) i kaptury ( choć niekoniecznie, rozwijają się dobrze przy ćwiczenaich na barki).
Taki trening zapewni mu wrzechstronnny rowój sylwetki ( jeśli będzie dobrze się odżywiał).
Pozdro
Dawidhardcore
22-05-10, 21:52
Nie przecwiczy się. Cwicząc 2 razy w tygdoniu mając po jednym ćwiczeniu na każdą partię to wychodzi że np trenując klatkę, biceps, triceps, nogi, barki, plecy w 3 seriach po jednym ćwiczeniu wyjdize 3 x 6 = 18 serii. To nie jest wcale tak dużo. W domu może w przerwach między treningami ćwiczyć brzuch, a do treningu może doadać przedramiona ( warto) i kaptury ( choć niekoniecznie, rozwijają się dobrze przy ćwiczenaich na barki).
Taki trening zapewni mu wrzechstronnny rowój sylwetki ( jeśli będzie dobrze się odżywiał).
Pozdro
Rozumiem,ale co mu to da??w dwa dni przy jednym cwiczeniu z kazdej parti??to za malo
Pioter1994
22-05-10, 22:39
Rozumiem,ale co mu to da??
PS: Cwiczenia w tyg. będzie wykonywal 2 ( np triceps: obwodówka A: wyciskanie francuskie leżąc, obwodówka B: ściąganie drążka wyciągu w dół nachwytem).
Jeśli masz lepszy pomysł to pisz. Bo nie sądze by dał rade robić trening na masę ćwicząc 2 razy w tyg.