Zobacz pełną wersję : łokcie
feelthekick
21-05-10, 22:04
Przy uginaniu francuskim sztangi lamanej w lezeniu strzykaja mi oraz bolą mnie bardzo łokcie, co ogolnie poradzicie na strzykanie i dla bezpieczenstwa stawow glukozaminke czy moze cos inneg?
aha, jak dobrze rozgrzac stawy łokciowe, oprocz takich wymachów przeramionami ?
Pozdrawiam
Mooooocno i długo rozgrzewaj stawy.
Ja macham 2 sety leciutkim ciężarem, kręcę przedramionami i to mi wystarcza.
Nutrend Flexit chwalą ludzie, a cena przyzwoita.
feelthekick
21-05-10, 23:04
ok dzieki za Twoja rade, a czy glukozamina ta olipmowska nie wystarczy bo olimp to jednak olimp, a nawet taniej wychodzi
CIASTECZKOWY POTWOR
21-05-10, 23:05
kolagen activ olimp bardzo dobry
sciagacze na lokcie
najpiwrw lekkie rozgrzewajace cwiczenia co pomoze tyle ze mniejszy bedzie bol ale jak juz sie pojawil to odpusc to cwiczenie bo zle to sie skonczy
rob kilka miesiecy inne a potem zobacz czy sie łokiec zregenerowal jesli nie to dupa zbita i to cwiczenie bedzie bolec i moze doprowadzic do zniszczenia lokcia osoby z dlugim przedramieniem nie powinny robic tego cwiczenia jesli zalezy im na zdrowym lokciu bo bardzo nierowno rozkaldaja sie tam sily i staw sie nisczczy niestety
feelthekick
21-05-10, 23:23
aha, to co moze polecisz wzamian za to cwiczenie na trica, aha jeszcze jako offtopic, chcialbym sie spytac jak ustawiać bark a raczej ramie podczas prosotwania ramienia w pochyleniu prrzodem (chcodzi mi o to ze jedna reka podpieram sie na np. hantlach, ktore sa tam na stojakach i druga cwicze, tylko wlasnie nie umiem za bardzo wyizlowac tegoc wizenia zeby bral w nim udzial tylko triceps, bo od razu czuje barki..
fallenursus
21-05-10, 23:29
nie opuszczaj az tak bardzo sztangi zeby naciagac sciegna , to tylko chcialem dodac:) czuj jak pracuje miesiec , nie lokcie. wtdy nie tylko mozesz zrobic tkzw, overload- nalozyc wiecej ciezaru nawet jak nie wykonasz pelnego zakresu ruchu.