Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wazne pytanie

Bull2
21-05-10, 10:03
Jak lepiej wykonywac cwiczenia - wielkie ciezary i starac sie je po prostu podniesc nawet przy slabej technice(zarzucanie tulowiem itp.), czy wolne, techniczne podnoszenie, ale na malych ciezarach ? Czy moze to sprawa indywidualna organizmu, ze te ciezkie wchodza, a te lekkie nie ?

kksmackoo
21-05-10, 10:12
Ja jestem przekonania ze mniej a lepiej, wolniej, dokladniej. Z reszta tak chyba musi byc.... :)

know1126
21-05-10, 10:18
j.w., chyba ze ostatnie powtórzenia - oszukane, jak juz nie ma sie sily technicznie robic a zalezy zeby podniesc jak najwiekszy ciezar.

Bull2
21-05-10, 11:09
A to nie jest tak ze jeden lepiej bedize lapal mase na wolnym i technicznym a drugi bedize na duzych ciezarach ?

piuras86
21-05-10, 11:10
technika to podstawa pędziesz machał duzym cięzarem 0 techniki to sie poprzestawiasz nie równo się rozwiniesz tak jak ja niby dobrze ćwiczyłem a jednak nie teraz sa tego efekty jeden cyc mniejszy łapa tez jedna mniejsza nie równo rozwiniete plecy teraz jak przystpowałem gdzies od roku postawiłem na poprawna technikę to wszystko wraca powoli do normy .......

Grzybi
21-05-10, 11:38
brak techniki i duze ciezary to pierwszy stopien do kontuzji.
mozna najwyzej z mpomoca partnera machnac pare razy duzym ciezarem ale z prawidlowa technika

slim shady
21-05-10, 11:42
skup się na technice, jak nabierzesz doświadczenia to sam będziesz wiedział kiedy można olać technikę a kiedy nie

Micek185
21-05-10, 18:24
technika najpierw wyczuj mięśnie jak zobaczysz że masz za małe cieżary to dowal złomu jak nie bedziesz czuł odpowiednio napietych mięśni zmniejsz kg,pierwsza sprawa naucz sie kontroli mięśni(połączenie mózg-mięśnie)musisz nauczyc sie kiedy masz maxymalnie napiąć mięśnie kiedy rozluźnić później mozesz nawet rzucać ciężarami,
pozdro