Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oyama karate

grzegorzg112
20-05-10, 16:59
Mam mozliwość ćwiczyć oyama karate. Czy każdy moze ćwiczyć tę sztuke walki? Czy nauka tej sztuki walki jest trudna?

kubaCK
20-05-10, 18:05
kazdy moze
zalezy dla kogo, jeden bedzie sie uczyl 10 lat i chuj z tego bedzie...

Mateusz89
20-05-10, 21:32
Jak masz możliwość to idz na treningi i sam sie przekonasz czy jest trudno, ja ci powiem z własnego doświadczenie ze treningi karate są naprawde dobre

BoloYeung
21-05-10, 22:03
dość fajny styl karate bo jest tam nawet duzo elementów z MT czy Kick boxingu jeśli nie jesteś za stary i lubisz tego typu sztuke walki to idz smiało , mnie osobiscie karate nie kręci

KowalX
21-05-10, 22:22
Nie ma tam elementów z muay thai.

BoloYeung
21-05-10, 23:38
Kowal wszystko zalerzy od trenera , moze byc tak ze swoje treningi ukierunkowuje pod kicboxing czy MT co często bywa np przy karate Oyama , tam nie ma prkatycznie schematów gdzie trening jest jak z ksiązki , karate jest tak zróznicowane ze sekcje podszywają sie np pod Kickboxing czy MT , najlepiej porozmawiac z trenerem i dowiedziec sie na co w swojej szkole bedzie kład nacisk

KowalX
22-05-10, 00:18
Nacisk ,naciskiem,albo ktoś sobie coś wymyśla czy dodaje od siebie co nie ma nic wspólnego z tym karate.W tym stylu nie ma nic muay thai ,nawet niskie kopnięcia wykonuję się inaczej tak jak kyokushin.

BoloYeung
22-05-10, 00:49
no z racji tego ze Kuokushin stworzył Oyama , w polsce czy w europie inaczej walczy sie niz w japoni , w tych polskich szkołach Oyama ukierunkowania są własnie w strone MT i Kickboxingu a jeszcze bardziej w kierunku Thai Boxingu

KowalX
22-05-10, 03:06
Ee tam uczestniczyłem w wielu treningach i jest to tania zagrywka stosując nazwę thai niby ,że tajski z kickiem też to niewiele ma wspólnego.