Zobacz pełną wersję : Cykl październik
Witam!!! Cykl planuję na październik. Pod koniec czerwca mam urodziny czyli na cykl będę miał 16lat. Ćwiczę już prawie 2latka i nie stosowałem odżywek. Mam około 170 wzrostu nie mierzyłem się dawno ale 2lata temu było 168cm ważę 68kg (jak zaczynałem ćwiczyć ważyłem około 53kg). Moja dieta idealna nie jest ale jako tako kilogramy idą.
1 posiłek - około 130g płatków owsianych i około 350ml mleka i 1łyżeczka miodu dla smaku.
2 posiłek i 3 posiłek w szkole - ogólnie na lekcje mam 6kanapek chleba razowego ze słonecznikiem z serem i czasem jakiś owoc, czasem jogurt pitny(330ml) czasem kakao (jak szedłem na przerwie do domu)
4posiłek - 1 woreczek ryżu i około 120g piersi z kurczaka czasem tuńczyk
5 posiłek po treningu - to samo co w 4 posiłku + czasem banan
6 posiłek - około 150g twarogu chudego i dla smaku banan
Czasem pomiędzy posiłkami jakiś jogurt, owoc, warzywo czy kakao.
Cel masa.
Fundusze koło 300zł
Liczę na Waszą pomoc. Proszę nie pisać głupich postów każdy kiedyś zaczynał, ja wolę się poradzić doświadczonych osób żeby jakiejś głupoty nie zrobić.
Napisz czy kiedyś juz cos brałes jezeli tak to co?!
fallenursus
19-05-10, 15:51
Isze ze nie bral:)
Pierwsze 3 posilki bez bialka-porazka napraw to kup bialko .
według braków w diecie! jak miałes posiłek ubogi w białko to uzupełnij odzywką...
WielkiEElo
19-05-10, 23:05
na 1. danie proponuje Ci wpakować białko + mleko + troszkę cukru lub miodu tak jak teraz robisz ... wymieszać to i zalać tym płatki
ja tak robię i nie narzekam :)
na 1. danie proponuje Ci wpakować białko + mleko + troszkę cukru lub miodu tak jak teraz robisz ... wymieszać to i zalać tym płatki
ja tak robię i nie narzekam :)
no pewnie ronie na cukrze z mlekiem zdobyl olympie. nie doradzaj takich glupot.
zawsze przed robotą wstawałem godzine wcześniej niz powinienem 1 co bcaa 4 tab .. superamino 4800 20min....później 60g odzywki białkowej ..... 30 minut później pucha tuńczyka 2 kromki chleba pełnoziarnistego ..... i banan ......lub 4białka jaj i jedno całe..... zalezy na co miałem ochotę .....
WielkiEElo
20-05-10, 14:04
a wg cb ht to każdy ma czas rano na przyrządzanie kurczaków makaronu i innych takich ?
Zgadzam się z Tobą że na samym tym masy nie zbuduje ni ch*ja , ale to jest przykładowo opcja na pierwsze danie ... w ciągu dnia , gdy jest więcej czasu to takich rzeczy jak napisałęm oczywiście że się nie je ... tylko kurczaki , makarony , ryże wołowiny i inne ...
fallenursus
20-05-10, 14:14
A dzien wczesniej przygotowac to nie laska?zamiast grac w sneka rob szame na jutro!
Czyli tylko rano pić?
A jak już bym to białko miał to jeszcze można coś dokupić jakąś kreatynę?
a wg cb ht to każdy ma czas rano na przyrządzanie kurczaków makaronu i innych takich ?
Zgadzam się z Tobą że na samym tym masy nie zbuduje ni ch*ja , ale to jest przykładowo opcja na pierwsze danie ... w ciągu dnia , gdy jest więcej czasu to takich rzeczy jak napisałęm oczywiście że się nie je ... tylko kurczaki , makarony , ryże wołowiny i inne ...
jak pracowalem to wstawalem o 4 rano. robilem posilki na caly dzien. o 5 wychodzilem biegac. potem dodomu prysznic sniadanie i o 6.30 wyruszalem do pracy. tak ze ja dla mnie glupie wytlumaczenie ze niema czasu od rana zeby sobie zorbic sniadanie.
Dobra nie zaśmiecajcie tematu. Proszę o odpowiedź na pytanie.
Odświeżam!
Białko pić tylko rano?
Nie,wtedy gdy Ci go brakuje.
No brakuje mi na pierwszych 3 posiłkach. A na noc też się pije?
To może zastąp wszystkie posiłki białkiem skoro Ci brakuję ,aż tyle :sick: Czyli wstając o 7h o 16 zjesz pierwsze białko z posiłku.Jak Ci brakuje to zamiast np 100g kurczaka daj 120-150g to nie będzie(nie wiem ile brakuje).I po co chcesz pić na noc skoro brakuje Ci w pierwszych 3posiłkach? :):surprised: