Zobacz pełną wersję : Ból w okolicach barku i szyji.
A wiec wczoraj przy unoszeniu ramion na boki z hantlami, poczułem lekki ból dokładnie w tylnim aktonie barku oraz na wysokosci łopatki.
Nie był on az tak bardzo uciązliwy a wiec dokonczyłem trening barków. Teraz boli mnie to dalej ,jednak tylko wtedy kiedy przechyle głowe na bok w ten sposób;
http://img27.imageshack.us/i/zdjcie0578o.jpg/
Moge wykonywac obroty ramion nie czując bólu ,czy robic pompki.
Jeżeli ktos sie spotkał z takim urazem, bardzo prosze o wypowiedz.
Z gory dzięki.
wujek.maciek
19-05-10, 12:22
nic ci nie bedzie, po prostu lepiej sie rozgrzewaj i tyle.
pozdro
naciągnełeś sobie jakieś ścięgno albo coś z czasem przestanie cie boleć.
a wiec rozumie, ze cwicyc dalej, tylko bardziej przykładac sie do rozgrzania barków?
udało mi sie dokładnie zdiagnozowac ból, boli wtedy ,gdy poprostu przekrecam głowe, aby spojrzec w prawo, i nie boli bark tylko prawa łopatka, i kaptur.
no do barków też się przykładaj jeżeli chodzi o rozgrzewkę ale pamiętaj o krążeniach głowy, skinianie jej do przodu i do tyłu w miare mocno a no i krążenia barków dodaj tak żebyś ręce miał wzdłuż tułowia
własnie zawsze rozgrzewam sie ok 25 minut. w tym same krazenia barków, rąk zeby rozgrzac łokcie, skłony, pompki, nadgarstki i kark. A wczoraj wlasnie zapomniałem o karku... -.-.
własnie zawsze rozgrzewam sie ok 25 minut.
bo 25minutach na silowni to ja juz jestem po prysznicu i w drodze do domu :D
5-7 max 10min Ci spokojnie wystarczy :)
wiem po swoich doswiadczeniach ,ze dobra rozgrzewka to podstawa, dlatego zajmuje mi 1/4 czasu zpedzonego na siłowni.
pewnie, lepiej sie dobrze rozgrzac. nawet i te 25 min co mówisz niz rozgrzewac sie 5min a pozniej kontuzja która może Ci wybić z głowy treningi na jakiś czas