PDA

Zobacz pełną wersję : Niesymetrycznosc ciala.

krupek1
18-05-10, 22:10
Otoz mam taki problem ,ze prawa reka jest znacznie bardziej grubsza i umiesniona od lewej. Lepiej rysuja sie na niej miesnie,jest mocniejsza. To samo mam z łydkami. Czy jesli bede robil wiecej powtorzen i serii na lewa reke i lewa łydke to problem z czasem sie rozwiaze i konczyny sie wyrownaja?
Co do reki to mam przypuszczenie ,ze moge wykonywac nia gorsze technicznie ruchy podczas silowni. Mialem ja 2 razy zlamana i wykonuje nia troche inne skrety i ruchy niz prawa.
Poradzcie cos :)

mtm
18-05-10, 22:19
Nie ma ultra skutecznej metody , używaj hantli zamiast sztangi , coś tam powinno się wyrównać .

krupek1
18-05-10, 22:29
Wlasnie uzywam hantli. Robienie wiekszej liczby powtorzen i serii na lewa reke nie pomoze?

Hermann
18-05-10, 22:31
Ja mam mniejszy lewy biceps. Aby to wyrównać chciałem robić dodatkowe ćwiczenia. Zarówno na forum jak i na siłowni odradzano mi. Według mnie ćwicz jak 11mtm radzi i nie przejmuj sie, z czasem różnice będą mniej widoczne.

Rokita
18-05-10, 23:29
Mój kolega miał identyczny problem. Po 2 seriach wyciskania na klatkę łapał sztangielkę i tylko lewą reką ja wyciskał. Tak samo z Barkami robił np: 5 serri to po 2 seriach robił jedna chwytał się za sztangielkę i wyciskał.

burn
19-05-10, 11:05
Są ważniejsze problemy... :)
Jak masz 1cm-1,5cm rozbieżności w obwodach - to nic nadzwyczajnego, zupełnie naturalne. Staraj się robić dużo ćwiczeń na hantlach (niekoniecznie więcej powtórzeń na mniejszą obwodowo rękę Ci pomoże)