Zobacz pełną wersję : aerobiczna szóstka Weidera
Zacząłem w/w ćwiczenie na mięśnie brzucha i mam pytanie.
Cykl Weidera jest rozpisany codziennie czyli od 1 dnia do 42 non stop? a co z dniami na regenerację? Teoretycznie powinno się ćwiczyć co drugi dzień, żeby 'rozerwane' włókna podczas treningu mogły się odbudować, czy w ćwiczeniach na mięśnie brzucha jest inaczej?
pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
Trening a6w kładzie nacisk na intensywność, robimy go codziennie według instrukcji.Ale to naprawdę daje efekty :)
Szajba_177
30-05-10, 11:05
Gwarancją sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha. Musisz wiedziec aby ewentualna przerwa nie była dłuższa niż jednodniowa, gdyż w innym przypadku przerwane zostanie obciążenie mięśni, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.
Ja nie dałem rady po 27 dniach powiedziałem pas. Osoby robiące 42 dni mają silny charakter do brzuszka, ja nie mam silnej woli do niego
silna wola w tym czasami nie wystarcza:P
Trzeba przejsc wszystkie etapy niestety albo może dobrze nie ma pomiędzy nimi przerw wymaga systematyczności i dokładności
Osobiście bardziej polecam AB Ripper X Tony'ego Horton'a.
Osobiście bardziej polecam AB Ripper X Tony'ego Horton'a.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?28235-Tony-Horton-s-P90x-Ab-Ripper-X&p=356522#post356522