Zobacz pełną wersję : Cynk
Ile mg cynku brać dziennie podczas cyklu na propie? Moja waga to 85.
ok 50 mg,
ja obecnie na cyklu biore 135mg i jest ok.
dzięki :) łapcie po sogu
A i jeszcze jedno. Brać zincasa forte np 2 tabsy na raz czy 1 rano a drugi wieczorem, czy jakoś inaczej to rozłożyć?
Cholera a ja brałem 1 tabsa to jakieś 27mg i też mi nic nie wylazło tylko moja koleżanka aptekarka mi mówiła że nie brać razem z nabiałem 2 godziny po zjedzeniu jakiegoś nabiału tylko niewiem czemu może któryś z moderatorów będzie wiedział a jak nie to się jej spytam.
Ja jak brałem na czczo lub z nabiałem to miałem wymioty ze 2-3 razy. Bez cyklu. Teraz rozbiłem na 2 porcje i biorę podczas obiadu i kolacji i jest ok.
fallenursus
17-05-10, 15:49
Maximus daj se spokujz cynkiem w tym wieku:) zadnych syfow nie powinienes miec. Nigdy nie bralem I sysolongow jak nie bylo tak nie ma.wrecz przeciwnie:)
a po co brales cynk na czczo??? jaki byl tego powod???
bo powod zygania byl prosty- wpyerdalanie pigul na pusty zoładek
Ja biore 3 razy dziennie zincteral , 1 tab ma 45mg.
Tam jest 45 jonów czy ogólnie?
nawet nie wiem, musiał bym popatrzeć na opak.
No wyczytałem w necie, że 45 jonów cynku więc lepiej wypada niż Zincas forte.. dobrze wiedzieć.
Maximus daj se spokujz cynkiem w tym wieku:) zadnych syfow nie powinienes miec. Nigdy nie bralem I sysolongow jak nie bylo tak nie ma.wrecz przeciwnie:)
Czy kolega Fallen sugeruje że to już koniec w naszym wieku cholera muszę się odmłodzić bo za chwile ktoś napisze spieprzaj dziadku.
fallenursus
18-05-10, 13:19
stAry zycie na htz zaczyna sie po 40stce.spytaj Hermann'a:)
Witamina e tez daje rade zamiast cynku. .
A ten zincteral ciężko kupić bez recepty? Bo z zincas forte nie miałem problemu.
Zależy od apteki , ja kupuje bez problemu.
tu nie chodzi o nabiał po prostu wapń działanie anagonistycznie z cynkiem.
w aptece nawet było takie głupie połączenie cynk+wapń + magnez, cynk dobrze łączyć z magnezem przed snem
takie domowe zma chybaze masz dużo kasy kup zma.
co do dawek różnie ludzie reagują nie ma sztywnej metody ja biore 1tabse zincasu forte i jest oki, czasami
biorę zma.
do tego dochodzi cynk z multiwitaminy