Zobacz pełną wersję : Najlepsze białko na mase!!!
Witam wszystkich.Mam pewne pytanie,które mnie nurtuje od jakiegoś czasu.Mianowicie jakie jest najlepsze białko na mase?:).Możecie mi podać przy waszych typach odżywek białkowych ceny,działanie,efekty ???.Za poMoc dziękuJe z góryy::).Pozdro
filet z kuraka. u mnie 12zl za kg. co do dzialaania to dziala super. smak troche mdly. ale idzie sie przyzwyczaic.
jesli chodzi o suple to ja od dluzszego czasu pije myofusion gaspariego. cenowo stoi roznie, teraz np lece smak maslo orzechowe. jak sie komus juz czekolada znudzila to polecam.
fallenursus
14-05-10, 17:06
wolowina ponoc tez dobrze kopie.
Jak żywa to zdarzy się, że dobrze kopnie.
Dymatize/Gaspari/Optimum będzie git.
Jeszcze jakieś propozycje ????:)Jakie białko na mase
fallenursus
14-05-10, 22:42
udez do uzytkownika xxxmlodyxxx on Ci powie co sie je.
wolowina ponoc tez dobrze kopie.
Fallen zapomniałeś dodać gdy żyje ta wołowina.
A teraz wracając do tematu jak masz kasę to celuj w dobre firmy tak jak koledzy wyżej radzą i koniecznie izolaty pozdro.
optimum nutrition- gold standard. podobno najlepsze ale rowniez najdrozsze.
ja wcinam juz 3 wiadro myofusion od gaspariego i powiem ze smaki sa super oprocz wcpomnianego wczesniej orzechowego ( ja mialem smak czekolada z maslem orzechowym) fatalne.
ale za to truskawka lub wanilia to jest po prostu pychota.
rowniez pyszne i dobre sa bialka matri Syntrax 5,0 mialem smak wanilia z ciasteczkiem i tez pyszniutki.
teraz pytanie do kolego co jedli dymatize. czy to dobre jestw sensie smaku??
A białko ostrowia wpc80 to dobry produkt??.Zamierzam sobie takie sprawić
nie mozna powiedziec aby byl dobrym produktem bo dobre to te, ktore wymieniono wyzej.
natomiast lepsze takie niz nic. smakowo WPC nie jest zle ale rozpuszcazalnosc kiepska- bez bidonu nie próbuj.
sam kilka razy stosowalem ostrowie ale tylko wtedy jak nie bylem w fazie budowania miesnia tylko bardziej podtrzymania.
ogolnie rzecz ujmujac ostrowia jest taka jaka jego cena.
To na czym najlepiej zrobić mase?.Jakie odżywki polecacie z własnego doświadczenia?.Za odpowiedzi z góry dziękuje:)_
fallenursus
22-05-10, 18:30
ostatnio jem jajka, i dobrze kopia
tak a ile ich trzeba jeść tone.Chodzi mi o jakąś odżywke
Roket1q (http://www.e-gym.member.php?18875-Roket1q)ja nie jem tony 4-5 starczy waga 92kg
rocket z tymi jajkami to wcale ie jest sciema.
a co do odzywek na mase to kup gainera bo on jest stricte masowy.
ja zaczołem pić białka jaj i tez dobre tam 15 dziennie sie wypije :D:D:D:
daje daje, tylko drogo po choooju wychodzi.
A kreatyna mono vitalmax.Podobno daje dobre efekty.Prawda to???.Prosze o opinie tych co stosowali ten produkt::)
Kreatyna jak kreatyna.Kup sobie jakieś creapure teraz grosze kosztuje.
Czy różni się kreatyna vitalmax od kreatyny creapure?
slim shady
23-05-10, 09:26
czystością produktu
a po za tym to którą lepiej wźiąść na 1 cykl???
Spoko to ile mam jej kupić.500g czy może 1200g?.Ile ona kosztuje i widać po niej efekty??
Najtańsza jest firmy "fitmax" oraz "universal" przynajmniej z tego co się doszukałem.Spożywasz 10g w dni treningowe i 5lub 10g w nietreningowe cykl robi się około 6-8tygodni.Policz sobie ile potrzeba.Kupując więcej będziesz miał na później i trochę taniej wyjdzie.Efektów nie widać ,bierzesz dla jaj :)
creapure jest znacznie droższe od vitalmxa znacznie
W granicach 50-60 zł to dobra cena za 500g ;] ,jeśli dla Ciebie 20-30zł więcej to znacznie droższy produkt to kup vitalmaxa.
wujek.maciek
23-05-10, 23:10
to kup vitalmaxa czy jakikolwiek tani jednowodzian. roznicy w praktyce nie ma, sa natomiast "sponsorowane" wypowiedzi nt rozdrobnien, czystosci i cholera wie jeszcze czego...
bialko na mase: mieso, ryby, jaja, twarog. ale nie samym bialkiem czlowiek rosnie. trzeba jeszcze dobrych wegli i zdrowego tluszczu. zarcie ma byc zroznicowane i dostarczane zgodnie z zapotrzebowaniem.
zalezy od diety, czym powinienes uzupelniac. ostrowia, lowickie czy jakiekolwiek inne - koncentrat to koncentrat. wiec po co przeplacac? (tak wiem, sa rozne krytyczne opinie wynikajace z lobby wielkich koncernow produkujacych suplementy. opinie te swiadcza o niczym innym jak naiwnosci ich autorow)
pozdro
udez do uzytkownika xxxmlodyxxx on Ci powie co sie je.
za duzo x mu nastawiałes i mnie nie znajdzie..heh a tak wogóle to czemu do mnie?
jedz duzo jajek jezeli na mase to całe z zółtkami i pij duzo mleka(białko,wapn)
na pierwszy cykl mono
Ja osobiście polecam WPC80, tylko że białko a białko to też różnica, więc radzę wszystkim zaopatrywać się w dobrych i sprawdzonych źródłach, niekoniecznie tu gdzie ja https://sklep.kfd.pl/bialko-c-50.html