Zobacz pełną wersję : Cykl nr 5
I cykl - Monnohydrat od Treca
II Cykl - ponownie mono od treca + aakg
III Cykl - Mono od Multipowera
IV Cykl - CP + Mono Vitalmaxa
Co polecacie na kolejny cykl :)?
storm animala+mono albo horse power+mono..stackow kreatyn jest sporo..te sa dobre..
storm animala+mono albo horse power+mono..stackow kreatyn jest sporo..te sa dobre..
storm universala nie Animala jest -_-
jaka masz przerwe miedzy cyklami??? bo ciagle ta kreatyna. odpocznij od niej. daj np glutamine.
fallenursus
13-05-10, 03:24
jaka masz przerwe miedzy cyklami??? bo ciagle ta kreatyna. odpocznij od niej. daj np glutamine.
a ty schodzisz z krety??? w naszym wypadku jesli tak, to blad:)
witexus zapodaj cos z kopem np:
shock/storm
shotgun/sythesize
white flood+mono/green mag
superpump/sizeon
itp itd....
dokladnie. zawsze robilem jakies tam przerwy od krety. ale wjechales mi na ambicjje i wlasnie zaczalem mono:)
fallenursus
13-05-10, 13:13
nie..no czasami schodze.....
jak zapomne dokupic;)
ja poki co ciagne stale juz ponad 2 miechy :E
tylko skocze na badania jak tam nerki sobie radzą :)
no wlasnie nie wiem czy brac cos z kopem czy to za wczesnie ;D
bo wiele osob odradza poki co :P
Odstaw krete ,bo i tak nic Ci już nie daję.
W jakim wieku jesteś?
21 ;)
i ze niby jak odstawie i zrobie przerwe to potem bedzie lepszy przyrost :)?
Tak po wysyceniu nie jesteś wstanie magazynować więcej.Zrób przerwę 1-2miesiące i walnij z czymś jeszcze będziesz weselszy hehe :)
no mam jeszcze te 150 capsow olimpowego jablczanu tego mono ze 150g zostanie i cell pumpa z 600g
do tego idzie jeszcze 2kg wpc i z kilogram pozostalosci po gainerze
co powinienem jeszcze dokupic :>?
Policz sobie kreatynę byś miał na 6tygodni po 10g w treningowe i 5g w nietreningowe.Do tego aakg mega harcore i jeśli jest potrzeba kofeina na pobudzenie.
novedex xt z rana i przed snem
bcaa 3x rano przed i po treningu lub miedzy posiłkami i przed snem
napalm- przed treningiem
detonator.... po treningu......
.................
novedex xt z rana i przed snem
bcaa 3x rano przed i po treningu lub miedzy posiłkami i przed snem
napalm- przed treningiem
detonator.... po treningu......
.................
fajny cykl niestety zbyt drogi jak na studencki fundusz :)
poki co mam na ten cel 150zł
MolderDist
17-05-10, 00:02
Tak po wysyceniu nie jesteś wstanie magazynować więcej.Zrób przerwę 1-2miesiące i walnij z czymś jeszcze będziesz weselszy hehe :)
Coraz bardziej myśle o stałej suplementacji podtrzymującej
bardzo fajnie wypowiedział się Christian Thibaudeau na temat czy warto robić cykle na kreatynie:
"You don't "need" to. Creatine works by increasing intramuscular stores of creatine, which provides short-term energy for intense contractions. The body doesn't "stop being able to store creatine". Believing that would be like believing that the body can stop being able to store glycogen in muscles or fatty acids as body fat.
What happens is that people originally get a "kick" from creatine because their intramuscular stores go from probably 60-70% loaded to 90-95% loaded. That will lead to a marked improvement in your lifting capacity and recovery.
But your stores are limited. Basically they are limited by the size of your muscles (obviously the more muscle you have, the more creatine you store) so if you muscle mass stays stable on increase slightly you will not store more creatine. It's like putting water in a bottle, eventually the bottle is full and any more cannot be stored.
That doesn't mean that you need to cycle off creatine.
If you cycle off your intramuscular stores of creatine will decrease back down to their original level. So if you wait a while and cycle back on, YES you will get a kick once again. But that kick will only bring you back up to where you would have been had you not stopped."
Fajnie jakby wywiązała sie może jakaś dyskusja ale myśle, ze tak jak zawsze tylko we dwoje cos bedziemy pisać :/
Teoria fajna ,ale jest wykazane ,że suplementacja po wysyceniu nie jest efektywna ,a mięśnie są wstanie przyjąć ok. 150mmol na kg/mc.Po wysyceniu i odstawieniu(po nie odstawieniu chyba też) następuję powolny spadek i osłabienie syntezy przez organizm własnej kreatyny wraca do normy.Gdzieś czytałem ,że efektywne jest przyjmowanie przez okres 3-5miesięcy małych dawek i miesięczna przerwa.
Jak tylko zacznę stosować będę to robił tylko do posiłku (mięsa),rezygnuję po tym co się naczytałem nad tradycyjnym braniem i spróbuję nowego sposobu jak dla mnie :)
fallenursus
17-05-10, 02:30
ja tam schoddze z krety,jak zapomne dokupic:)
dyskusja sie nie wywiaze bo jak zwykle 10 lat do tylu za murzynami, nie tylko z koksowaniem jak rowniez z suplementacja:)
smutna prawda.
Czasami czytam co tam pan Ambroziak napisze, to sie zastanawiam czy aby on poprostu nie tlumaczy textow:) Bo takie sprawy omawiane byly kilka lat temu kiedy jeszcze na BB.com bylo kilka kompetentnych osob a teraz sie porozchodzili po roznych forach. Oczywiscie nie najezdzam na tego pana to tylko taki przyklad ze wiele spraw o wiele wczesniej bylo omawianych, dowiedzonych itp itd..a dopiero niedawno zaczynaja o tym mowic,pisac, u was.
ps. czasami warto poszperac tutaj jak ktos ma wystarczajaca znajomosc ang. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/
ps.2 Mlody jak zwykle trafiles w dziesiatke z tym textem:)
my tu gadu gadu a ja w sumie nie wiem co kupic ;p
moze dokupic 240 capsow jablczanu olimpu i do tego massacre/nitrobolon/shocka ?
i zrobie szybką miesięczną przerwe :)
Tylko fallen to co napisał molder już od dawna wiadomo,sam kiedyś leciałem dłuższy czas ze 3miechy na 2g porcja i działało również.Tak jak nie prawdą jest ,że nie można z żarciem czy białkiem.
@Witexus
miałeś odpowiedź ,zrób przerwę czy tam dokończ cykl i walnij sobie coś mocniejszego.
okej w takim razie zabieram sie i zakupuje shocka 1000g :) i troche jablczanu :)
z racji mojego niezdecydowania i wszelakich opinii jakie kraza wokolo tego co mam brac prosze o pomoc w wyborze ktorejs opcji
Shock 1000g + Storm 756 g - 200zł
HORSE POWER 2x 1000g - 200zł
NOZ IV 630G + Shock 1000g - 180zł
NOZ IV 630G + Green Magnitude - 210zł
Green Magnitude + AAKG mega hardcore - 220zł
gm + aakg, będziesz pan zadowolony :)
animal pump ma malo kreatynki w porcji, i prawdopodobnie wyszedlby najdrozej
140 zł paka na 30 dni. i aakg chyba ma
MolderDist
25-05-10, 00:02
porównaj sobie teraz tą cene z innymi produktami ;-)
tyle że chyba nie ma co brac samego animal pumpa :)
bo mam jeszcze z 600g cell pumpa to mozesz zrobic mix CP + Animal Pump?
nie wiem ja nie bałem ale ci co znam i brali to mówią ze dobrze wchodzi. Dobra pompa na treningu jest