Zobacz pełną wersję : Kilka pytań.
Kilka prostych pytań:
180cm wzrostu, 70kg wagi. masa/rzeźba?
mam drążek, atlas, ławkę, hantelki, sztangę prostą i łamaną, coś jeszcze potrzebuję?
bez diety jakoś pociągnę?
nie chcę odżywek, suplementów czy czego tam jeszcze, są jakieś natural zamienniki?
Dzięki.
najpierw masa potem rzeżba bez diety ni huhu na poczatek zamiast supli kurczaki i ryz starcza
a linki do jakiegoś konkret treningu i w miarę prostej diety? wiem, że tego jest miliony, ale nie zawsze wszystko jest jak należy. ;>
Trening:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?20417-Przykładowe-plany-na-masę-(split)
Dieta:
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?67-Kilka-przykładowych-diet-na-mase
obciążenie ;d naturalny zamiennik supli to wlasnie dieta ;d
Pioter1994
10-05-10, 14:53
Dieta to nie zamiennik supli... Suplementy to TYLKO dodatki do diety.
No sorry mój błąd, chodziło mi oczywiście o odżywki.
a do jakiej masy muszę dojść, by zacząć ubijać ? : P
Zależy jak chcesz wyglądać
póki co tak, by nii robić sobie wstydu na basenie. później pomyslę. ^^
a jak konkretnie można opisać swój wygląd? chciałbym, żeby klatka była konkretnie widoczna, łapy też, by było widać że zapierdalam a się nei obijam : P
podaj wage wymiary jake chcesz osiągnąc....
w klatce mam ok 92cm, w łapie 33cm. chciałbym w klacie ze 105 dobić, w łapie gdzieś ze 38cm. : )
No musisz masować,wiec poczytaj dział dieta i spróbuj coś wykombinować na podstawie tego co tam podane.Ktoś Ci te twórczość sprawdzi.
Zacznij od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego i współczynnika aktywności.
już dietę mam i stosuje się do niej, trening też. chodzi mi tylko o to, jaką wagę powinienem uzyskac, by przejść później na rzeźbę : P
Już pisałem,zależy jak chcesz wyglądać.Sam będziesz widział.Masuj do 80kg lekko zredukuj ,znowu masuj i lekko zredukuj.Najlepiej masować tak by nie zalewać się zbytnio tłuszczem.I tak dać sobie z 6-12miesięcy ;D Na dobry początek ma się rozumieć hehe
Masuj masuj , i dopóki brzuch cie nie wyprzedza to nie zaprzataj sobie głowy redukcją :d Zresztą jak kalorii nie dostarczysz i odpowiedniej diety , to Bóg jeden wie czy Ci wyjdzie masa czy rzeźba :D
to nie zalezy od wagi tylko od wyglądu