PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka pytań ;]

leszczu123
09-05-10, 17:46
Pytania mogą się wydawać dziwne za co z góry sorry ;]
1. Od razu po treningu wcinam banana i 60g odżywki białkowej, i tu mam pytanie, jeżeli najpierw ćwiczę klatkę ( około 1h ) a potem dajmy na to tricepsy ( 40 minut ) to czy po całym treningu klatka nie jest już aby czasem nieco "wypoczęta" ( po tych kolejnych 40 minutach robienia trica ) ? bo wydaje mi sie ze posilek trzeba spożyc od razu, kiedy miesnie sa zmeczone ;/ ma to jakies znaczenie ?

2. Można jakoś robić 6 weidera na mase ? ;] czy jest przeznaczona tylko na rzeźbę ?

3. Co może oznaczać ból mięśni po KAŻDYM TRENINGU ? To raczej nie zakwasy bo ćwiczę od dłuższego czasu, zawsze przed treningiem robie 15 minutowa rozgrzewke wiec nie wiem w czym problem ;/ przetrenowanie ? ;/

lukaszpolesie
09-05-10, 18:50
1. Po zakończeniu treningu pij białko i jedz...a jeść musisz jak najwięcej nie ważne czy po treningu czy później...ile możesz tyle wcinaj a nawet jeszcze więcej

2. Na masę polecam normalne brzuszki.

3.Ból mięśni świadczy o dobrym treningu:)

bibski
09-05-10, 21:20
60 gr białka jak nie dajesz soku jest bez sensu

leszczu123
09-05-10, 21:34
Wybacz ze zapytam, ale jaki sok ?

bibski
10-05-10, 06:01
chodzi o doping bez tego wchłoniesz około 30 gr białka choć pewnie spotkasz sie z innymi opiniami ja przyjmuje max 30 gr na raz lepiej podzielic sobie w czasie i jest ok

KowalX
10-05-10, 12:41
1. Po zakończeniu treningu pij białko i jedz...a jeść musisz jak najwięcej nie ważne czy po treningu czy później...ile możesz tyle wcinaj a nawet jeszcze więcej

2. Na masę polecam normalne brzuszki.

3.Ból mięśni świadczy o dobrym treningu:)
Praktycznie wszystko co napisałeś to brednie.

leszczu123
19-05-10, 13:23
Sorry ze dopiero teraz pisze - mialem problemy z kompem. KowalX, jako że jesteś dinozaurem w dziedzinie kulturystyki ( to komplement ) może bys sprobowal odpowiedziec na te trzy pytanka ? ;/ i jeszcze jedno, podczas treningu na mase lepiej cwiczyc z nieco mniejszymy obciazeniami ale robic wiecej powtorzen ( np 12 12 12 12 10 10 ) czy wiekszymi ale mniej powtorzen ( np 12 10 10 8 8 6 ), to raczej oczywiste ze to drugie ale wole sie upewnic czy taka stosunkowo mala roznica ma jakis znaczacy wplyw ;/

lukaszpolesie
19-05-10, 14:01
i tak za dużo robisz na serii wystarczy 12 10 10 8...

Voice666
23-05-10, 16:51
Pyt1. Jedz po treningu, podczas treningu krew ma być pompowana do mięśnia a nie do żołądka żeby trawić papu.
2.6 weidera jest dla małych dziewczynek, nie dla facetów. ćwicz brzuch tak jak inne mięśnie
3.Jaki ból czujesz w mięsniach?

Na masęjest żarcie, trening to bodziec. każda metoda treningowa jest dobra.