Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : akgg przy fbw

wojtas fc
09-05-10, 11:48
czy jest sens brania pompujących odżywek przy treningu fbw? stosował ktoś akgg przy treningu fbw?

ht
09-05-10, 12:10
niema przeciwskazan.

slim shady
09-05-10, 12:15
jak najbardziej można brać

KowalX
09-05-10, 14:09
Trec AAKG Mega Hardcore najlepsze z cytruliną :shifty:

marcinpeny
09-05-10, 14:29
Trec AAKG Mega Hardcore najlepsze z cytruliną :shifty:

aakg niestety nie na kazdego działa... Np ja nie udczuwam kompletnie zadnych zmian nawet gdy wezme przed treningiem 6kaps 820mg... Ale cóż zrobic...

KowalX
09-05-10, 14:43
Nie wiem co rozumiesz przed odczuwanie ,bo działa na pewno ;)

marcinpeny
09-05-10, 14:48
Nie wiem co rozumiesz przed odczuwanie ,bo działa na pewno ;)

na treningu miala być jakas niesamowita "pompa" oraz przyrost sily i wytrzymalosci aby wykonac trening na 110%- u mnie tego nie ma... To rozumiem przez odczuwanie :)

KowalX
09-05-10, 14:51
A miałeś dietę,bo podaż węgli niezbędna jak chcesz pompe i dobry trening.Regeneracja dzięki aakg też jak najbardziej ok.Bardzo dobry aminokwas.Przyrost siły to się ma od treningu ,a nie brania suplementu.

marcinpeny
09-05-10, 15:01
Z dietą jest wszystko ok, jedynie do czego mozna sie przyczepic to czas spozycia przedtreningowego bo koncze jesć tak 16.10 a trening robie o 17 wiec czasami mam jeszcze ryz i rybe w zołądku :/ a wszystko przez szkołe ehh

slim shady
09-05-10, 15:02
a jakie brałeś AAKG i w jakich dawkach

marcinpeny
09-05-10, 15:08
a jakie brałeś AAKG i w jakich dawkach

AAKG treca mega hardcore z jabłczanem cytruliny. Wszyscy chwalili to kupiłem... Na początku 4x820mg, potem zwiekszylem do 5 a teraz nawet do 6 sztuk...

wojtas fc
09-05-10, 15:28
treca próbowałem i był ok teraz kupiłem olimpu zobaczymy jakie polecacie stosowanie na początek? rozumiem że tylko w treningowe bierzecie?

marcinpeny
09-05-10, 15:30
No wiekszosc chyba bierze tylko przed treningiem ;)

wujek.maciek
09-05-10, 15:57
bez sensu. jak macie dobra, zroznicowana diete, nie potrzeba zednego aakg, bcaa czy podobnych dziadostw... chyba, ze koniecznie chcecie byc jeleniami i zwiekszac bilionowe zyski firm produkujacych suplementy.

a zeby nie bylo, ze wujek jest goloslowny:

Zapamiętaj!
Każda suplementacja argininą podnosi jej poziom, ponad poziom fizjologiczny.
Powoduje to zmiany w metabolizmie i funkcjonowaniu organizmu i jest stanem nienaturalnym.
Czy są jakieś naturalne źródła szczególnie bogate w argininę?
Arginina w pożywieniu występuje wszędzie tam gdzie jest białko.
Szczególnie bogate w argininę są:
- produkty mleczne: serki twarogowe, mleko, jogurty
- wołowina, wieprzowina
- mięso drobiowe
- łosoś, tuńczyk, halibut
- zboża, mąki
- płatki owsiane
- orzechy
- soja, słonecznik
Zapamiętaj!
Pożywienie to pozwoli Ci na efektywne dostarczanie argininy bez konieczności dodatkowej suplementacji!

pozdro

KowalX
09-05-10, 15:59
To się wujku tyczy większości supli :)

wujek.maciek
09-05-10, 16:33
dlatego kupuje tylko najtansze mono i bialko (nawet ja musze czasem uzupelnic z puszki)

pozdro

KowalX
09-05-10, 16:36
No ja w ogóle supli nie kupuje i raz do dwóch razy w roku cyklon,tak to tylko kofeina :)
Choć niedługo jakiś mały izolat dla smaku sobie sprawię hehe

MolderDist
10-05-10, 00:13
tylko jak już nie raz mowiłem

suplementacja osobno aminokwasami ma inny cel i inaczej wpływnie
niż wszystko z odżywk, jedzenia

KowalX
10-05-10, 00:27
Nie wpłynie inaczej ,a np bcaa możesz łykać jak nie chcesz zbytnio zwiększyć całości bilansu białek,uzupełnić braki poszczególnych.Zabezpieczyć przed katabolizmem to można się węglami nawet, to samo z wytrzymałością.
Jak sam pisałeś ,że jakoś nie widzisz efektów tych bcaa i chyba nawet krety;).

wujek.maciek
10-05-10, 00:47
suplementacja osobno aminokwasami ma inny cel i inaczej wpływnie
niż wszystko z odżywk, jedzenia

http://img442.imageshack.us/img442/4783/okaywtfreaction.gif (http://img442.imageshack.us/i/okaywtfreaction.gif/)

MolderDist
10-05-10, 23:43
Nie wpłynie inaczej ,a np bcaa możesz łykać jak nie chcesz zbytnio zwiększyć całości bilansu białek,uzupełnić braki poszczególnych.Zabezpieczyć przed katabolizmem to można się węglami nawet, to samo z wytrzymałością.
Jak sam pisałeś ,że jakoś nie widzisz efektów tych bcaa i chyba nawet krety;).

oczywiście, ze inaczej wpływnie

zjedz sobie produkty miesne z dużą iloścą argininy itd i nie bdzie mialo wływu na syntezy NO, jak po podaniu pojedyńczych aminokwasów
zjedz sobie czystą tyrozyne i poczujesz działanie - zjedz duże ilości produktu z tyrozyną, czegoś takie nie odczujesz.

a z kreatyną i bcaa można jaśniej? :-D

KowalX
10-05-10, 23:57
oczywiście, ze inaczej wpływnie

zjedz sobie produkty miesne z dużą iloścą argininy itd i nie bdzie mialo wływu na syntezy NO, jak po podaniu pojedyńczych aminokwasów
zjedz sobie czystą tyrozyne i poczujesz działanie - zjedz duże ilości produktu z tyrozyną, czegoś takie nie odczujesz.

Zjedzenie produktu gdzie jest arginina jak najbardziej będzie miało.Działanie będzie to samo ,sęk w tym ile załadujesz tych aminokwasów.Solo po prostu dają możliwość ładowania ogromnych ilości bez składników nie pożądanych,ale nie zadziałają inaczej,może łatwiej to spotęgować,te odczucia dzięki temu,że są solo ;).

a z kreatyną i bcaa można jaśniej? :-D

A przepraszam o bcaa to nie Ty tylko Alder ,a o krecie nie chce mi się szukać może przy okazji ,anyway nie ważne.

MolderDist
12-05-10, 01:06
Przeprosiny przyjete :-D

co do aakg jeszcze - po pierwsze w jedzeniu nie masz formy aakg ;-)
po drugie własnie oto chodzi, że z jedzenia masz za mało ilość, aby odpowiednio stymulować synteze NO kiedy tego potrzebujemy

KowalX
12-05-10, 02:07
Przeprosiny przyjete :-D

co do aakg jeszcze - po pierwsze w jedzeniu nie masz formy aakg ;-)
po drugie własnie oto chodzi, że z jedzenia masz za mało ilość, aby odpowiednio stymulować synteze NO kiedy tego potrzebujemy
W żywności nie musi być aakg to nie syntetyczna forma i nie wchłania się solo jako pojedynczy związek,tym bardziej ,że może być syntezowana z glutaminy,proliny czy glutaminianu.Choć w suplach aakg i okg to najlepsze wersję :)

MolderDist
12-05-10, 16:06
udowodnione badaniami, że forma aakg działa o wiele lepiej na aktywacje chociażby hormonów

wiec to już ma znaczenie dlaczego solo ta postać suplementów bedzie przynosiła inna efekty niż z żarcia
i do tego to co wcześniej

KowalX
12-05-10, 16:21
udowodnione badaniami, że forma aakg działa o wiele lepiej na aktywacje chociażby hormonów

wiec to już ma znaczenie dlaczego solo ta postać suplementów bedzie przynosiła inna efekty niż z żarcia
i do tego to co wcześniej

Wpływ argininy na NO jest całkowicie niezależny od wpływu na hormony.Przy wlewie. Przy podaniu doustnym przed treningiem nie stwierdzono działania argininy na GH (badanie suminsky 97). Za to stosowanie przed wysiłkiem może skutkować hamowaniem hormonu wzrostu przez wpływ na wzrost insuliny.
Ponadto zwyżka GH wywołana argininą w większości publikacji wykazuję brak podniesienia kondycji.
Ja z różnic jakie znam to to ,że np. L-arginina źle wpływa na układ pokarmowy.
Nie widziałem badań gdzie wykazano lepszy wpływ AAKG na aktywację hormonów niż OKG czy L-.
Pokarz te badania...

MolderDist
12-05-10, 17:20
poczytaj w kwtieniowym MD - było o tym

KowalX
12-05-10, 17:51
poczytaj w kwtieniowym MD - było o tym
Co mnie ,że tam podali ,daj badania.Ten magazyn to połowa reklama supli.Przed treningiem arginina nie wpływa na wzrost gh

MolderDist
12-05-10, 23:57
Nie bede przepisywał artykułu i biblografii bo mi sie nie chce.

Bedziesz miał kiedyś dostęp to poprostu informuje, że możesz wtedy zalukać.

KowalX
13-05-10, 00:04
Nie bede przepisywał artykułu i biblografii bo mi sie nie chce.

Bedziesz miał kiedyś dostęp to poprostu informuje, że możesz wtedy zalukać.
No całego artykułu nie chce byś podawał.Daj nazwę badania i rok to zaledwie 1 linijka ;)
Ja jestem pewien jak na razie ,że nie ma wpływu na hormony podawana doustnie przed treningiem i z chęcią się tych niesamowitości doczytam :)

MolderDist
13-05-10, 00:06
nigdzie nie pisałem, ze akurat podniosl poziom gh przed treningiem ;-)

ok postaram sie sprawdzic to badanie i napisze jak nie zapomne, ale to juz nie dzisiaj ;)

KowalX
13-05-10, 00:25
nigdzie nie pisałem, ze akurat podniosl poziom gh przed treningiem ;-)

ok postaram sie sprawdzic to badanie i napisze jak nie zapomne, ale to juz nie dzisiaj ;)
I podaj nazwę to przeczytam.Owszem nie napisałeś ,ale tak arginina jest stosowana, jako booster.I ważne jest czy to wlew czy podana doustnie.

MolderDist
14-05-10, 23:49
Ok, soory za zwłoke wczoraj nie miałem czasu.
Ale za to napisałem do autora tego tekstu ;-) Jakuba Mauricza.
Oto co mi podał za przykład, wiec podaje dalej

Nitric Oxide Performance Enhancing Arginine Alpha-Ketoglutarate (AAKG) is an advanced form of the amino acid Arginine. AAKG is a salt formed by combining two molecules of the amino acid Arginine and one molecule of Alpha-Ketoglutarate. Arginine is a conditionally essential amino acid that has a number of vital roles in human biochemistry and has an important role in protein synthesis.

Alpha-Ketoglutarate is another important biological compound, used by the body to help with the creation of usable energy from carbohydrates, fats and protein. It also combines with ammonia to create glutamic acid, a precursor of glutamine. AAKG acts to stimulate the production of nitric oxide in your body. Nitric Oxide (NO) acts as your body's master "cell-signalling" molecule, directing and ordering a complex array of activities. It regulates blood flow (vasodilation), muscle contraction, nerve signalling and muscle growth, to name just a few. Whilst NO's vasodilating properties may be beneficial in the treatment of angina, high blood pressure, heart disease, and sexual dysfunction - it's most noticeable effect for bodybuilders is an enhanced 'pump'. Whether or not this is solely cosmetic or actually stimulates hypertrophy is debatable, but NO itself has been shown to stimulate protein synthesis in the muscle. AAKG supplementation has been shown to elevate concentrations of anabolic hormones (growth hormone and insulin) and amino acid metabolites, including insulin-like growth factor 1 (IGF1), glutamine and glutamate. AAKG has also been shown (in a dose-dependent manner) to induce a significant increase in the growth of human fibroblasts - cells with similarities to muscle fiber cells (an effect not duplicated with Arginine or Alpha-ketoglutarate alone).

AAKG has been used to treat patients suffering from burns, surgery, malnutrition and other trauma as well as other highly catabolic conditions. Although the precise mechanism is unknown, AKG treatment decreases muscle protein catabolism (breakdown) and/or increases protein synthesis, in addition to promoting wound healing and stimulating immune system function.

Sports Nutrition 2007, s 56-58

Jest tu wzmianka o IGF ( o tym właśnie pisał w tekście) jednak nie ma nic konkretnego jaka grupa kontrolna, wogole jak wyglądało badanie :/ wiec troszke lipa.

Moge Ci podesłac link do mojego artykułu o roli no-boosterów, gdzie został nagrodzony pierwszym miejscem na S F D, bo tam umieściłem ciekawe też badania ogolnie np. o l-ornitynie itd. ale nie moge go tutaj wpisac na forum (a chciałbym) bo prawa przeszły na S F D

KowalX
15-05-10, 00:40
Trochę lipnie przedstawione jak mówisz,nie masz też porównania do OKG ,ale na bank oba jako ketoglutarany lepiej się przyswajają i nie drażnią żołądka.O hormonie też nie podane w jaki sposób przyjmowane było przez wlew czy doustnie.Bankowo czytałem ,że przed treningiem nie podniesie hormonów,bo działa na inse.Podawane na noc daje rade.Linka nie musisz, już się o tym naczytałem w czasie pisania pracy, gdzie było o tym sporo,nie chce więcej,teraz laba hehe :D
I dzięki za badanie ;)

MolderDist
16-05-10, 23:51
Spoko.

Jaką prace pisałeś?

KowalX
17-05-10, 00:02
Spoko.

Jaką prace pisałeś?
...mgr.

MolderDist
17-05-10, 00:03
Aha, ok :-)

zdradzisz temat? jak nie to ok :-)

KowalX
17-05-10, 00:07
Aha, ok :-)

zdradzisz temat? jak nie to ok :-)
W skrócie żywienie i suplementacja w sportach siłowych...

MolderDist
17-05-10, 00:18
ok, dzieki