Zobacz pełną wersję : Kreatyna olimp creapure - proszek - BRAK EFEKTÓW
Witam , mam taki problem z kreatyną Olimp Creapure powder ...
Jestem już w połowie cyklu , waga stoi ;/ Specjalnie nie czuje żadnej pompy ani nic ;/ Mam pudełko 300 gram , więc teoretycznie powinno mi starczyć na cały cykl , a tu zdziwko - zostało jedynie 50 gram ;/;/ Dozuje sobie łyżeczką która była w zestawie i na słoiku jest napisane że jedna łyżeczka = 3 gram monohydratu , więc brałem na oko jedną całą ( płaską ) i 2/3 następnej , a tu mi już zostało mało co tego ...
Dieta jest
Alkoholu nie ruszyłem ani razu na cyklu - nawet piwka
piję dużo wody ...
dodatkowo biorę białko z olimpu
jest to mój pierwszy cykl ...
split jest dość fajny i ćwiczę regularnie ...
Czy jak łyżeczka była zwałowana , to może być przez to , że za dużo biorę ??? Może skoro ta na mnie nie działa , to skończyć cykl na jakiejś innej - jakiej ????
Liczyłem na efekty a na razie kicha ;/;/;/ Może dodam foty przed i po to sami ocenicie czy rzeczywiście stoje w miejscu ;/;/ c
Brał ktoś taką kretkę ????
Aha :
Dawkuje standardowo czyli w :
DNT : jedna łyżeczka płaska + 2/3 następnej ( tej łyżeczki olimpowskiej )
DT : rano to samo + druga taka sama dawka po treningu ...
posiłek po treningu to 20 minut po kreatynie białko System protein 80 , i następnie ok 30 minut po białku 150 gram ryżu , wazywa gotowane + pierś z kury ok 150 - 200 gram .... potem to już zwykle wypada kolacja ostatnia i robie szejka z 125 gram sera białego chudego + szklanka mleka + banan ...
śniadanko to 4 białka jaj i jakieś węgle ( razowiec , ryż , makaron ) , drugie śniadanie w szkole to 3 lub 4 kromale razowca i pierś kury , potem jem coś normalnego i dopijam białkiem
i tak się kręci ... Ale waga stoi w miejscu ... no może zrzuciłem nieco brzucha , ale ja wiem czy strata 2 cm w bębnie może zrównoważyć niby efekty kretki ???
Krete bierze sie po 5g x2standardowo
dlaczego po spożyciu białaka jesz jeszcze posiłek 30min po.To białko ma byś jeśli już zastępczym białkiem zamiast posiłku.Marnujesz białko i za dużo jest go w tak krótkim odstępie.
ok , w takim razie to zmienię , no ale co z tą kretką ?? Słyszeliście już jakieś złe opinie na jej temat ?? Jest opcja że wszystko jeszcze ruszy z kopyta ???
cholera , po pierwszym dniu kretki jak poszedłem na siłkę poczułem dużo większą pompe niż zwykle , a teraz jakoś nie bardzo ;/;/
Jest jeszcze ktoś kto efekty czuje bardzo późno ? Bo wychodzi na to , że troszkę przez ta kulawą łyżkę za dużo dawkowałem , no ale chyba gorzej by było jakbym brał za mało ... Co mi teraz radzicie ???
Gorzej jak za dużo.
Zwiększ kaloryczność żarcia i pij odpowiednio dużo płynów.
Ale coś mi nie gra z ta kretą ;/;/ Jest napisane że jedna łyżeczka to 3 gram , biorę ZAWSZE jedną cała ( płaską idealnie w miarkę ) i 2/3 następnej , więc powinno mi zostać o wiele więcej ... nic już nie kumam ;/;/ Niby na pudełku jest hologram i kupowane było na stoisku olimpu we Wrocku ;/;/ Wody piję duuużo ... rano przed szkołą kupuje zawsze 1,5 litra i w sumie o 10 - tej już jej nie ma i piję coś kolejnego , a w domu też dużo piję jak wracam ...
Może wypierniczę te 50 gram które mi zostały i kupie vitalmaxa zielonego ??? Albo jakieś kapsy ??
moze cie tym pociesze,ale na mnie monohydrat nie dziala,to creapure tez probowalem i tez kicha.
natomiast na mnie rewelacyjnie jabczan dziala,polecam
zrub 2 miechy przerwy,i sprubuj np.TCM OLIMP,lub CM3 TREC......chociaz polecam to pierwsze
ale kazdy tez wie, ze nie na kazdego,dziala to samo
Zmiana kreatyny nic nie da(creapure to dla mnie obecnie najlepsza kreatyna).Nie wiem co ty chcesz też po niej osiągnąć to nie sterydy.Każdy na forum zawsze pisze ,że dieta to podstawa,suple to tylko wspomagacze.Zbyt dużo czynników żebyś odczuł jakieś poważne różnice w kreatynie.
no masz rację , z tym , że każdy ma jakieś tam efekty po kretce ...
Tą miarkę chyba wywalę , powiedzcie mi czy 5 gram mono , niezależnie od firmy to jest czubata po łyżeczka ??? taka bardzo czubata czy z lekkim dziubkiem ?? Tak czy siak starczy mi jeszcze góra na tydzień więc dokupie jakąś inną .... ale liczyłem na jakiś centymetr w bicku :((
no nic , spróbuje wpierniczać jeszcze więcej niż teraz , dawkować dobrze , i itak musze dokupić , zrobie cykl najdłuższy z zalecanych czyli 8 tygodni , i zobaczymy , może coś ruszy ... Ta łyżeczka co jest w olimpie jest wyskalowana do 5 ml , czyli 5 cm3 , jakbym znał gęstość monohydratu to dokładnie wiedziałbym ile dawac , ale od tej pory po prostu nie będe dawał jednej całej i niepełnej drugiej , tylko ta jedną z czubeczkiem .... Bo w sumie łyżeczka od herbaty to 5 ml czyli na jedno wychodzi ...
dokupię albo 300 gram zielonego vitalmaxa , albo kapsułki z olimpu ... zobaczę co mi lepiej wyjdzie ...
Jaką znowu gęstość ,bierz 5g i styknie.
fallenursus
05-05-10, 17:31
gestosc krety to 1,3
no właśnie :d Z tego by wychodziło , że 5 gram to niecała płaska łyżeczka :d Ale nie będe się czepiał i domyślał , skoro bardziej doświadczenie mówią że łyżeczka z czubkiem to tak bede brał i kij z tym ;] Jedyne na co licze to że w lustrze będzie widać efekty za jakiś czas ... ;]
Słuchajcie , kretka chyba się rozkręciła , no ale olimp miu się kończy przez to złe dawkowanie i dokupiłem to co było : Monohydrat TRECA 100% 300G. Są w nim takie ziarenka jak sól , ale wyczytałem , że to chyba sód ... ogólnie ma taki posmaczek słony którego w olimpie nie było - myślicie że to dobra kreatyna ?? Używaliście jej ?? Pytam bo za 300 gram dałem 34 złote a za olimpa płaciłem blisko 60
fallenursus
09-05-10, 13:57
szamaj te krete nie marudz. :)
ok ,dzięki , i chya ostatnie pytanie w temacie :d
Czy myślicie , że biorąc pod uwagę że dopiero teraz coś zaczyna działać , to mogę przedłużyć cykl tak do 8 tygodni ??? Czy to bezsens ?
Jeśli widzisz ciągły efekt to spokojnie możesz ciągnąć do 8tygodni.
Info dla osób które biorą już długo krete i ich nie kopie ...
Bądźcie wytrwali - ja jestem w 5 tygodniu i dopiero teraz wymiary skoczyły :D W bicku jest już 39 , a przed cyklem było 37,8 ... praktycznie w ciągu tygodnia mi przyszedł teraz z centymetr ... także jak widac kreta różnie działa ...