Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szkodliwosc odzywek

mlodyy
14-02-07, 18:10
:idea: Witam wszystkich..chcialbym rozrzerzyc swoje wiadomosci na temat odzywek..mam dopiero 18 lat i zaczynam cwiczyc,oczywiscie zaczynam od treningow na mase..chcialbym wiedziec czy ''GAINER''bedzie dobry na poczatek?I mam taki maly dylemat poniewaz dziewczyna mi mow zebym nie bral zadnych odzywek,mowi ze to szkodzi i ze bede mial malego...prosze kogos o szczera wypowiedz!!z gory wielkie dzieki..Pzdr :lol:

Odżywek
14-02-07, 18:19
od odzywek niema mozliwosci zebys mial co kolwiek malego a na poczatek mozesz sobie kupic gainera albo Bialko. Jak z Gainera to polecam Gainer 1 albo 2 z Vitalmaxu a z Bialek polecam Bialko ostrowi.Powiedz dziewczynie zeby sie nie martwila,od odzywek niema mozliwosci zebys mial malego,jedno z drugim niema nic wspolnego heh.pozdro :razz:

tomek.
14-02-07, 18:22
dziewczyny zawsze tak mówią=)

gainer dobry

ty sie zastanów czy opłaca się cwiczysz bo jak sie wciągniesz to dziewczyna powie -albo ja albo silownia
i będziesz musiał wybrać

mlodyy
14-02-07, 18:26
Dziewczynie ciezko jest cokolwiek wytlumaczyc :grin: Dzieki za pomoc,mi tez sie wydawalo ze takie odzywki nie szkodza na te czesci ciala :grin: Od sterydow moze i tak ale nie od tego...mam 18 lat waze 82kg wzrost 195 :grin: Dopiero zaczynam,mam w domu wlasna silownie..nie jest ona profesionalna ale chcialbym jeszcze jakis trening sobie ulozyc a nie mam zielonego pojecia jaki bedzie najlepszy..jestm chudy i wysoki i jak najszybciej chcialbym przybrac na masie zeby osiagnac oczekiwane rezultaty..

PreemO
14-02-07, 18:34
Najlepiej było by abyś zaczął od ćwiczeń ogólnorozwojowych i dopiero gdzieś po 4 tyg możesz zacząć ćwiczenia na siłowni (no chyba że je masz już za sobą to możesz zacząć cw na siłce) Na początek nie będą potrzebne Ci żadne odżywki. Lepiej ułóż sobie dietę. NIE MASZ DIETY, NIE MASZ EFEKTÓW! (w jej ułożeniu pomogą Ci w dziale dieta). Dobra dieta stanowi 70% sukcesu. Gainery i białka są to tylko jej uzupełnienia. Jak masz braki białka w diecie to uzupełniasz je białkiem. 4-6 miesięcy trenuj na sucho bez odżywek. Po tym okresie możesz sobie coś zarzucić. Pozdro

[ Dodano: 14-02-2007, 18:39 ]
W tym sporcie nie ma nic szybko. Wytrwale trenuj aby osiągnąć rezultaty. :wink: wiecej szczegółów dowiesz sie w dziale trening. pozdro

[ Dodano: 14-02-2007, 18:41 ]
ups. Trochę się rozpędziłem z tymi radami na temat treningu w tym dziale. Sorry :lol:

jonasz7
14-02-07, 20:30
mlodyy, od odżywek tylko rośniesz i to zdrowo, a na te tematy wogle nie rozmawiaj z osobami które się nie znają, ja tylko trace nerwy wtedy!!

Jak chcesz trening to dział Trening, jak chcesz Diete dział dieta!!
A co do odżywek to dopiero po miesiącu z dietą i treningiem na mase jak będziesz już wiedział czego ci brakuje w diecie!!
pzdr.