Zobacz pełną wersję : trening i dieta pomocy!!
lukasz9621
04-05-10, 00:50
Witam mam 14lat warzę 100kg i chcę schudnąć tak do 80kg nabrać siły i rzeziby prosze przygotować mi plan ćwiczeń na tydzień i ewentułalnie diete posiadam ławeczkę dwa hantle po 10kg i małą sztangę która warzy 12 kg.
jestem w stanie iść na siłownie ale dopiero po zrzuceniu paru kg.
Dlatego bardzo proszę o plan z tymi rzeczami co mam jak na razie a potem pojde na siłke i prosze o plan diety albo coś innego żebym troche schudnoł.
Z GÓRY DZIĘKUJE
fallenursus
04-05-10, 00:52
idz grac w pilke z kolegami i na rower zamiast siedziec na dupie przed kompem.
ps. te paczke czipsow co masz na biurku wypYerdol do kosza.
Żadnych słodyczy.
Na początek 5posiłków na dobę.2-3 jako baza i 2mniejsze.Na wieczór jako ostatni ok.2-3h przed snem może być filet z warzywami lub rybą.Ryż zamień na pełnoziarnisty w ogóle wszelakie produkty przetworzone na pełnoziarniste.Unikaj potraw smażonych i poza drobiem czasami możesz zjeść chudą wołowinę żadnych innych mies.Unikaj dużych ilości soli jak i cukru(jeśli słodzisz dużo,zmniejszaj stopniowo).
I przede wszystkim ruch.Przy twojej masie min 40min dziennie(na początku mniej ,ale staraj się do tego dążyć)pływanie,szybki spacer,rower.Na razie odpuść bieganie.
Ogólnie możesz jeść to co Ci gotują tylko zachowaj zasady unikania smażenia,dokładek,produkty pełnoziarniste zamiast przetworzonych regularne posiłki co ok,3h (5na dobę),nie zapominaj o śniadaniu,jedz powoli,nie popijaj jedzenia,10min przed i po żadnej herbaty czy wody.Żadnego alkoholu(choć chyba jeszcze nie pijasz).I cierpliwości,to wyżej też sobie weź do serca ;)
Wpisz w google "trening domatora" i poczytaj.
Stary zamiast ćwiczyć idź do szkoły poćwicz ortografie.
Pioter1994
04-05-10, 16:37
Żadnych słodyczy.
Na początek 5posiłków na dobę.2-3 jako baza i 2mniejsze.Na wieczór jako ostatni ok.2-3h przed snem może być filet z warzywami lub rybą.Ryż zamień na pełnoziarnisty w ogóle wszelakie produkty przetworzone na pełnoziarniste.Unikaj potraw smażonych i poza drobiem czasami możesz zjeść chudą wołowinę żadnych innych mies.Unikaj dużych ilości soli jak i cukru(jeśli słodzisz dużo,zmniejszaj stopniowo).
I przede wszystkim ruch.Przy twojej masie min 40min dziennie(na początku mniej ,ale staraj się do tego dążyć)pływanie,szybki spacer,rower.Na razie odpuść bieganie.
Ogólnie możesz jeść to co Ci gotują tylko zachowaj zasady unikania smażenia,dokładek,produkty pełnoziarniste zamiast przetworzonych regularne posiłki co ok,3h (5na dobę),nie zapominaj o śniadaniu,jedz powoli,nie popijaj jedzenia,10min przed i po żadnej herbaty czy wody.Żadnego alkoholu(choć chyba jeszcze nie pijasz).I cierpliwości,to wyżej też sobie weź do serca ;)
Wpisz w google "trening domatora" i poczytaj.
Do tego tylko dodam byś nie jadł bezpośredni przed snem.
Pozdro
Pioter1994
04-05-10, 21:08
Już napisałem na 2-3h ;)
SpoX przeoczyłem :).
warzę, rzeziby, ewentułalnie, warzy ,schudnoł.
Litości...
deka eWd :twisted:
no chyba ze masz ze 210cm to wtedy meta :)