Zobacz pełną wersję : Zincast a Zincast Forte
Pioter1994
02-05-10, 22:22
Hmm czy jest jakaś różnica między Zincast a Zincast Forte? Oprócz stężenia cynku oczywiście.
Tylko ilością w tabletce.
Pioter1994
03-05-10, 13:23
1 tabletka Zincastu ma podobno 5 razy mniej cynku niż Zincast Forte. Z tego wynika że należy brać 5 tabletek zamiast 1 ? Słyszałem że należy brać 4 zwykłego Zincastu w połączeniu z 4 tabletkami Filomagu b6 przed snem.
I jeszcze jedno. Czy to oprócz szybszej regeneracji, lepszego mocniejszego snu takie połączenie daje coś jeszcze?
Zincast ma 5mg cynku
Zincast Forte ma 25mg cynku
łącząc tamte suplementy tworzysz własne ZMA
Pioter1994
03-05-10, 15:36
No tak, ale skoro zalecana jest jedna tabletka Zincast Forte a ma 5 razy więskszą dawkę ( 25 mg cynku) to wychodzi na to że zwykłego Zincastu (5 mg cynku) należy brać 5 tabletek? Czy tak?
No tak, ale skoro zalecana jest jedna tabletka Zincast Forte a ma 5 razy więskszą dawkę ( 25 mg cynku) to wychodzi na to że zwykłego Zincastu (5 mg cynku) należy brać 5 tabletek? Czy tak?
Wszystko zależnie od potrzeb.Nie sugeruj się Forte biorąc zwykły,Forte jest dla osób ,którym potrzebne są określone dawki.Pamiętaj też ,że dostarczasz jeszcze z pożywienia.W ogóle bym tego nie kupował jeśli nie masz potrzeb.
http://www.otofotki.pl/img13/obrazki/lh6840_Przechwytywanie.JPG
Pioter1994
03-05-10, 15:50
Bo słyszałem że w zupełności wystarczy dawka 4 Tabletek zwykłego Zincastu i 4 tabletki Filomagu b6 a do tego witamina C przed snem.
Zastanowię się jeszcze nad kupnem bo teraz to i tak nie ma zbyt dużego sensu jak śpię powiedzmy 6-7 godzin w roku szkolnym. Myślę bardziej nad wakacyjnymi treningami gdzie będę się porządnie wysypiał i dietę zacznę trzymać.
Sugerując się tabelą wystarczą 3,biorąc pod uwagę posiłki pewnie i mniej.Ja bym odpuścił i zainwestował w żywność.Szkoda zbędnej kasy w wieku 15lat możesz zainwestować w lepsze rzeczy dla siebie.
Pioter1994
03-05-10, 16:00
w wieku 15lat możesz zainwestować w lepsze rzeczy dla siebie.
Chodzi Ci o żywność, odżywki, czy sprzęt do ćwiczeń ( typu usztywniacze na nagdgarstki, pas do martwego ciągu - które mam zamiar kupić)?
Mogą być i zwykłe ubrania ;)
MolderDist
04-05-10, 15:10
Kup sobie ZMA (MZB)
są tanie, wychodz bardzo podobnie do aptecznego (a jak Zincas zamiast to forte to taniej napewno)
a tam są chelaty minerałów, czyli najlepiej przyswajalne formy, nie musisz się martwić zabardzo o nadmiar cynku
bierzez te 3 kapsy i nie musisz kombinować
np. Zma Activlaba dawałem tutaj opinie
http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?26604-ActivLab-ZMA!&highlight=zma+activlab
moje zdanie jest takie ze jak masz dobry preparat witaminowo-mineralny to wystarczy i nie trzeba juz dodatkowego cynku i magnezu (biorąc pod uwage 15 lat)
MolderDist
04-05-10, 15:19
Aha co do pasków - to kup je dopiero za pare lat
w tym etapie wzmacniaj jak nabardziej chwy i przedramione
jak bedzie korzystał z pasków to później bedziesz żałował
Pioter1994
04-05-10, 16:59
w tym etapie wzmacniaj jak nabardziej chwy i przedramione
jak bedzie korzystał z pasków to później bedziesz żałował
Wiem, przedramiona właśnie słabe mam. Zacząłem ćwiczyć je 2 tygodnie temu po każdym treningu.
Narazie chce kupić pas kulturystyczny by plecy tak nie cierpialy przy wiosłowaniu sztana w opadzie czy MC.
Dzięki za rady.
MolderDist
04-05-10, 18:39
Ten pas również nie jest konieczny, wiem doskonale po sobie!
Ćwicz brzuch, ćwicz prostowniki to i pas bedzie prawie nie potrzebny.
Ja np. przysiadam 160 trzy razy na przysiad i to bez żadnego pasa. Wogole nie stosuje pasa. Jak masz mocne miesnie stabilizująco to pas jest nie potrzebny, pas właśnie zastępuje mięsnie stabilizujące ale przez to te mięśnie już nie biorą udziały w pracy i są słabe potem.
tak samo z chwytem
jak robisz np. mc to na koncu serii rób jeszcze samo trzymanie - czyli soattnie powtorzenie i trzymasz jeszcze jak najdłużej możesz sztange
dodatkowo można samo trzymanie sztangi zrobić
Nie bierz żadnego zma.Potrzebne Ci to w ogóle?Niedługo te suple będą ćpać chyba.
Pioter1994
04-05-10, 19:20
Tylko mi bardziej chodzi o odciążenie pleców. W moim wieku jeszcze się rozwijają. Po porostu później nie chce mieć z nimi problemów.
Skoro się rozwijają do ich nie osłabiaj.
Wzmacniaj dolny odcinek pleców,brzuch ,nogi - nie ćwicząc nóg będziesz miał większe prawdopodobieństwo bólów pleców przy rozwoju samej górnej partii.Pas używa się tylko przy ciężkich ćwiczeniach i nie zawsze.Nie uchroni Ciebie przed kontuzją przy złej technice.
MolderDist
05-05-10, 01:15
jak wyżej
to co pisałem właśnie
więc powtarzam
cwicz WSZYSTKO bez opieprzania
pasa używaj tylko w ostateczności
a będziesz uchroiony od roznych kontuzji
a co do pasa
to dawno temu jak zakladalem do ostatnich serii to i tak lipnie mi się robilo bo mi flaki ściskalo i czulem się źle
odkąd zajebali pas <lol> jest wszystko ok :-D