Zobacz pełną wersję : twaróg przed czy po pływanu?
Nie wiedziałem gdzie umieścić temat, czy tutaj czy w dziale trening. Jeśli źle wybrałem to sorry ;)
A więc tak: zacząłem chodzić na basem wmiare regularnie, 2 razy w tygodniu. Tylko ta godzinka na basenie to będzie przeważnie w wieczornych godzinach, powiedzmy, że w przedziale 19-22. Zazwyczaj swój, ostatni posiłek jadłem w okolicach 18-19. jak teraz zrobić? czy np jak będę miał basen o 20 to jeść po basenie czyli o 21 czy raczej przed? Dodam że posiłek składał się ze 125g twarogu chudego.
Twaróg mozesz jesc na noc,po basenie spokojnie! dodaj do niego oliwe z oliwek zeby dłużejs ie wchłaniało w ten sposób zabezpieczysz sie na całą noc. Ja czsem jem twaróg o 22-23
Po basenie nie jedz żadnego twarogu.
Jeśli masz np 3 posiłki przed basenem ,drugi będzie dobry na twaróg.Po pływalni na wieczór polecam rybe z warzywami.
Fakt ryba bedzie lepsza ale nic sie tez nie stanie jak zje chudy twaróg w ilości 100g. Tak czy siak dostarczy około 30g białka!!!
Po treningu lepsze inne źródło białka.
Tylko ze nie mówimy tu o treningu siłowym tylko o aerobach na basenie.
Wiem o jakim treningu mówimy widzę co jest napisane.
KowalX wierzę Ci, że ryba byłaby lepsza. Niestety mnie do twarogu zmuszają pieniądze. takie 125g sera to koszt 1,1 zł, a ryba+warzywa kilka razy tyle:(
Swięta racja!!! Wal śmiało twaróg i bedzie dobrze :)
KowalX wierzę Ci, że ryba byłaby lepsza. Niestety mnie do twarogu zmuszają pieniądze. takie 125g sera to koszt 1,1 zł, a ryba+warzywa kilka razy tyle:(
Wybierz więc np filet z kurczaka.
Twaróg po treningu to najgorszy z możliwych wyborów jeśli chodzi o źródła białek.
no dobra powiedzmy ze zjem tego kurczaka o 22. a pójdę spać o 23, wiec kiedy ostatni posiłek przed snem? ten kurczak ma nim być?
tuńczyk 3zł 45gr 180g, 250gr twarogu 2zł 90gr
wielka różnica nie jest ;)
Pioter1994
03-05-10, 13:26
Wybierz więc np filet z kurczaka.
Twaróg po treningu to najgorszy z możliwych wyborów jeśli chodzi o źródła białek.
A więc co najlepiej bo treningu? Twaróg podobno najlepiej na noc. Ja kończe trening powiedzmy o 22 to co mam jeść?
Rybe lub kuraka ,możesz przed samym snem łyknąć jeszcze szklanice mleka i odjąć od bilansu