Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kreatynka - jak brać...

kerandis
13-02-07, 22:25
Siemka...:)

Mam 16 lat i 63 kg... i 174 cm. Chcialbym nabrać siły i troszQ rzeźby ^^ Kupiłem kreatynke... z jabłczanem...
Pisze tam, że mam ją brac 3x3-4 kaps. dziennie... Chodze na siłke 3x w tygodniu... jak mam ją brać dla w sumie dobrych efektów... Codziennie czy w dni kiedy chodze na siłke ? i czy wogole to coś da... ? Chcialbym najbardziej ograniczyc koszty...
AA i chcialbym wiedziec czy bardziej sie opłaca kreatynka w proszku czy w kapsułkach ?
Pozdowka:)

Odżywek
13-02-07, 22:47
W proszku lepiej przysfajalna,w kapsach wygodniejsza ja w proszku biore. A jezeli chodzi o sile i rzezbe to musisz sie zdecydowac albo sila i masa albo rzezba.a Kreatynke mozesz brac w dni TRENINGOWE Przed treningiem okolo30 min i bezposrednio po treningu a w dni NIE TRENINGOWE Rano naczczo.pozdro :wink:

buzek78
13-02-07, 22:50
Oj wiem jak sie bierze ale dzięki za odpowiedź :mrgreen: ale mi chodzi co wziąść jaką kreatyne interesuje mnei tylko masa i siła :mrgreen:

[ Dodano: 13-02-2007, 22:51 ]
Szit to nie tu pomyliłem się wykasować to do kosza jeszcze raz sorryyyyyy :neutral: :oops:

tom
13-02-07, 23:37
czy lepiej przysfajalna w proszku?tu bym polemizowal...
Buzek a jaki masz staz?

jonasz7
14-02-07, 20:45
czy lepiej przysfajalna w proszku?

TAK!!
Krete weź mono, jak to pierwszy cykl!!
Jaki masz staż??
pzdr.

tom
14-02-07, 21:50
a dlaczego tak myslisz ze lepiej?

rychjoint
14-02-07, 21:55
Lepiej brać kreatyne w proszku to jest pewne , bierz to kreatyne tak jak jest napisane na opakowaniu czyli codzienni tylko np. w dni trningowe to jest 30 min przed treningiem i bezpośrednio po a w dni nie treningowe 15 min przed śniadaniem i 15 min przed kolacją i tyle :mrgreen:

[ Dodano: 14-02-2007, 21:57 ]
U nowicjuszy czyli takich ćwiczących którzy pierwszy raz biorą kreatyne takie same efekty da kreatyna np. universala za 100 zł jak olimpa za 50 zł . Na pierwszy cykl najlepiej jest brać słabszą kreatyne i nie przesadzaj z dawkami bo poprostu jej nadmiar jest wydalany wraz z moczem

[ Dodano: 14-02-2007, 22:01 ]
I jeszcze jedno od razu nie będziesz wielki po pierwszym cyklu mimo to znacznie zwiększy ci się siła tak o 20 -30 % . A najwięcej ile ci może dojść masy to jakieś 3 kg ale to też naprawde trzeba sie stosować np. pić duże ilości wody około 3 litrów dziennie , łykać magnezu dużo witaminy b 6 , stosować kreatyne np. z L - glutamino która utrwala działanie kreatyny lub z hmb . Odpowiednia również wiele pomoże w lepszych osiągach stosując właśnie kreatyne . Jaka by ona nie była na początku efekty będą takie same :wink:

tom
14-02-07, 22:47
nie ma zadnej roznicy a jak jest to podajcie argumenty...

Punisher
15-02-07, 15:30
Im bardziej rozdrobiona kreatyna tym lepiej się wchłania.
W kapsułkach nie jest rozdrobniona, a sam preparat zależy od trawienia - soków żołądkowych. Jednak te soki nie są w stanie spowodować efektu takiego wchłaniania przez mięśnie, jak kreatyna w proszku. W przypadku kapsułek wchłanianie owszem, może być duże, jednak trwa o wiele dłużej niż w przypadku proszku.

ps. 3 litry to optymalna ilosc płynów podczas cyklu , jednak zaleca się nawet 5.

jonasz7
15-02-07, 15:49
Jak na pierwszy cykl to weź z Vitalmaxa!!
Spożywaj w treningowe dni na czczo pół godz. przed posiłkiem i po lub przed treningiem (sprawa indywidualna). W nie treningowe dni tylko na czczo.
Każda porcja to 5gr.
A jak chcesz wiedzieć więcej o krecie to poczytaj na necie jest setki artykułów na ten temat!!
pzdr.

Punisher
16-02-07, 23:11
Czy spotkaliście się z takim czymś, że po zażywaniu kreatyny Vitalmaxa dopiero przychodzi najwięcej po skończeniu cyklu? Troche dziwne;p
Spotkałem sie z takim czymś.

jonasz7
16-02-07, 23:15
sofok666, pierwsze słysze ja zawsze najlepsze efekty miałem w drugim i trzecim tyg. jeżeli chodzi o siłe.
pzdr.

Punisher
17-02-07, 12:47
A masy najwięcej w którym cyklu ci przyszło (czy komuś tam)? Chodzi mi o zieloną Vitalmaxa. A tobie?

jonasz7
17-02-07, 13:20
Ja miałem dwa cykle z krety jak na razie :
Megabol Total Creatin
BioTecha TCM
Masa też mi szła najwięcej w drugim, trzecim tyg.
Vitalmaxa na razie nie próbowałem i nie wiem czy wyprubuje bo wcale taki tani nie jest!!
pzdr.