PDA

Zobacz pełną wersję : O pracy :)

Lukaszr0
29-04-10, 17:30
Witam,

kończę właśnie technikum gastronomiczne, niedługo matura, egzamin zawodowy i nasuwa się pytanie: "co dalej?". Zakładam ten temat bo nie znalazłem takiego na tym forum. Chodzi mi mianowicie abyście się wypowiedzieli gdzie pracujecie, ile zarabiacie, po jakiej szkole jesteście itp. Może macie jakieś ciekawe pomysły na pracę, wiecie w jaką branże najlepiej teraz iść, kto obecnie dobrze zarabia ? Proszę o wypowiedzi i pomoc bo nie mam pomysłu co dalej robić :)

D3
29-04-10, 17:39
Może kucharz?

know1126
29-04-10, 17:46
hy hy ,nie Ty jeden nie wiesz co dalej, ja koncze studia i nie wiem co dalej... znaczy średnio , ale jestem dobrej mysli :rockon:, praca jest , gorzej tylko z $$$. ale kucharzenie to nie taka zła sprawa, czasem widze ogloszenia : >>szukam kucharza<< itp, kraj jak by nie bylo to sie rozwija, ludzie zawsze jesc bedą wiec trzymaj sie tego - ja myśle. a jesli masz ambicje to i o wyzsze mozna by sie pokusić? tak czy siak technika masz.. do tego troche szczescia i znajomosci i praca jest:) gdzies... :smile:

Lukaszr0
29-04-10, 17:47
Myślałem o tym i w sumie po technikum nie było by problemu ze znalezieniem pracy w tym kierunku bo dużo osób pracuje jako kucharz bez żadnego papierka. Jednak zarobki są nie ciekawe, nie mówię że chce zarabiać 10 tys na starcie, ale jak rozmawiałem ze znajomymi kucharkami które pracują po 10 lat w jednej restauracji i mają po 1500-1800 zł to się załamałem, niby na początek starcza ale co za kilka lat jak będzie rodzina na utrzymaniu itp :) ? Myślałem ostatnio żeby porobić sobie uprawnienia np. na koparko - ładowarki czy spawacza i coś w tym kierunku szukać, bo doświadczeni spawacze zarabiają i po 4-5 tys. Co do wyższych to idąc dalej w tym kierunku to tylko dietetyk jest...

Giro
29-04-10, 17:52
dietetyk zajebista sprawa :)