Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SW, a siłownia

Sheller
28-04-10, 23:10
Witam, mam zamiar zacząć trenować muay thai i pytanie czy treningi przeszkadzaja w treningu na silowni? Na silownie chodze poniedzialek,sroda,piatek treningi MT mialbym we wtorki i czwartki (jak bedzie czas to tez poniedzialek). Aktualnie redukuje i zastanawiam sie czy nie dokonczyc redukcji i wtedy zaczac masowac i trenowac MT, bo wiadomo teraz dieta na redukcje, silownia + aeroby to bym chyba zemdlal na tym treningu. Co radzicie?

3ndriu
28-04-10, 23:18
Trening na siłowni rób wytrzymałościowy, w tym sporcie wytrzymałość Ci się przyda.

Sheller
28-04-10, 23:37
a jak bede trenowal na mase to cos przeszkadza ? nie wiaze jakos przyszlosci z tymi treningami MT, po prostu chce pochodzic, nauczyc sie walczyc ale bardziej zalezy mi na silowni i na tym zeby dokonczyc redukcje i zaczac masowac MT chce tak tylko jako dodatek dorzucic

BoloYeung
29-04-10, 17:37
trenuje na siłowni jak również MT , niestety nabieranie masy i treningi typowo kulturystyczne gryzą się troche z treningami MT , tam trenujesz przedewszystkim szybkość skoczność i wytrzymałość , nabierając masy niestety rezygnujesz z wymionionych walorów na rzecz innych , ale mimo to warto chodzić na treningi uczyć się i czerpać z tych nauk przyjemność .

Sheller
29-04-10, 17:52
Z tego co wiem z twojej relacji to ty tez na mase jedziesz, czyli jednak mozna to jakos pogodzic :> Dokoncze redukcje, zaczne masowac i od wakacji zapisze sie na treningi, nie koniecznie musze MT trenowac, w moim miescie jest wiele mozliwosci (boks, kick-boxing,MT,karate,taekwondo) czy ktorys z tych SW mozna bez problemu polaczyc z treningiem kulturystycznym?

BoloYeung
29-04-10, 18:07
no tak ale musiałem sobie MT odpuscić i to bardzo obecne moje treningi walk mało przypominają MT które kiedyś smigałem juz nie ta szybkość nie ta zwrotnosc i nie ta skoczność ale za to siła większa , mimo to robie co moge i na treningach MT duzo z siebie daje chociaz z tą wagą naprawde ciężko

Jeśli chodzi o połączenia z treningiem kulturystycznym to dość ładnie daje rade MMA jesli jest szkółka zapisz sie tam wykorzystasz maksymalnie siły zdobyte na treningach na siłowni

Sheller
29-04-10, 18:15
no jest szkolka mma, tylko wydawalo mi sie ze przed mma lepiej sie podszkolic w jakiejs wybranej technice, ale skoro mowisz ze mma i silownie mozna ladnie polaczyc to pogadam z kolega ktory tam chodzi dowiem sie co i jak i zaczne chodzic:)

BoloYeung
29-04-10, 18:24
u mnie nie daleko dokłądnie w gliwicach jest szkółka MMA znajomy prowadzi tam zajęcie i czasem go odwiedze jesli jest czas to potrenuje i początkujacy są tam szkoleni w taki sposób ze jest dzien treningu gdzie trenujesz tylko parter , następny dzien z innym trenerem stójka , kolejny dzien treningowy to teoria z chwytami i sztuczkami , dla starszych i bardziej zawansowanych sparingi , cały trening rozpoczyna długa i męcząca rozgrzewka która ma zapobiec dosć częstym kontuzją