Zobacz pełną wersję : SW, a siłownia
Witam, mam zamiar zacząć trenować muay thai i pytanie czy treningi przeszkadzaja w treningu na silowni? Na silownie chodze poniedzialek,sroda,piatek treningi MT mialbym we wtorki i czwartki (jak bedzie czas to tez poniedzialek). Aktualnie redukuje i zastanawiam sie czy nie dokonczyc redukcji i wtedy zaczac masowac i trenowac MT, bo wiadomo teraz dieta na redukcje, silownia + aeroby to bym chyba zemdlal na tym treningu. Co radzicie?
Trening na siłowni rób wytrzymałościowy, w tym sporcie wytrzymałość Ci się przyda.
a jak bede trenowal na mase to cos przeszkadza ? nie wiaze jakos przyszlosci z tymi treningami MT, po prostu chce pochodzic, nauczyc sie walczyc ale bardziej zalezy mi na silowni i na tym zeby dokonczyc redukcje i zaczac masowac MT chce tak tylko jako dodatek dorzucic
trenuje na siłowni jak również MT , niestety nabieranie masy i treningi typowo kulturystyczne gryzą się troche z treningami MT , tam trenujesz przedewszystkim szybkość skoczność i wytrzymałość , nabierając masy niestety rezygnujesz z wymionionych walorów na rzecz innych , ale mimo to warto chodzić na treningi uczyć się i czerpać z tych nauk przyjemność .
Z tego co wiem z twojej relacji to ty tez na mase jedziesz, czyli jednak mozna to jakos pogodzic :> Dokoncze redukcje, zaczne masowac i od wakacji zapisze sie na treningi, nie koniecznie musze MT trenowac, w moim miescie jest wiele mozliwosci (boks, kick-boxing,MT,karate,taekwondo) czy ktorys z tych SW mozna bez problemu polaczyc z treningiem kulturystycznym?
no tak ale musiałem sobie MT odpuscić i to bardzo obecne moje treningi walk mało przypominają MT które kiedyś smigałem juz nie ta szybkość nie ta zwrotnosc i nie ta skoczność ale za to siła większa , mimo to robie co moge i na treningach MT duzo z siebie daje chociaz z tą wagą naprawde ciężko
Jeśli chodzi o połączenia z treningiem kulturystycznym to dość ładnie daje rade MMA jesli jest szkółka zapisz sie tam wykorzystasz maksymalnie siły zdobyte na treningach na siłowni
no jest szkolka mma, tylko wydawalo mi sie ze przed mma lepiej sie podszkolic w jakiejs wybranej technice, ale skoro mowisz ze mma i silownie mozna ladnie polaczyc to pogadam z kolega ktory tam chodzi dowiem sie co i jak i zaczne chodzic:)
u mnie nie daleko dokłądnie w gliwicach jest szkółka MMA znajomy prowadzi tam zajęcie i czasem go odwiedze jesli jest czas to potrenuje i początkujacy są tam szkoleni w taki sposób ze jest dzien treningu gdzie trenujesz tylko parter , następny dzien z innym trenerem stójka , kolejny dzien treningowy to teoria z chwytami i sztuczkami , dla starszych i bardziej zawansowanych sparingi , cały trening rozpoczyna długa i męcząca rozgrzewka która ma zapobiec dosć częstym kontuzją