Zobacz pełną wersję : Jaką odzywke polecacie??
Witam chciałbym sie od was dowiedziec jaka odzywkę byście mi polecili, dotychczas nie brałem żadnych suplementów proszę o rade..
Wzrost - 193 cm
Waga - 90 kg
Staż - 5 miesięcy w pełni, wcześniej były przerwy od 1 miesiąca do 3 miesięcy
Cel - masa mięśniowa i osiągnięcie wagi gdzieś do 100 kg
Dieta - Jak na razie nie stosuje
jak na mase to chyba gainer:)zaraz mnie chlopaki zlinczuja:)
hehe prosze kolezanka szybko sie uczy;) jesli masz braki w diecie to gainer/bialko. dieta to podstawa tego sportu, nawet jesli jestes genetykiem i rosniesz nawet od kanapek to i tak lepiej zainwestowac w diete, gdyz wtedy bedziesz mial jeszcze lepsze efekty. kreta mono rowniez moze byc.
hehe prosze kolezanka szybko sie uczy;) jesli masz braki w diecie to gainer/bialko. dieta to podstawa tego sportu, nawet jesli jestes genetykiem i rosniesz nawet od kanapek to i tak lepiej zainwestowac w diete, gdyz wtedy bedziesz mial jeszcze lepsze efekty. kreta mono rowniez moze byc.???????????????????
a co myślicie o Mass XXL ?:)
ustal sobie dokladnie czego masz za mało a czego za duzo. albo opcja tzw. full wypas-gainerek. monster mass polecam.
a co myślicie o Mass XXL ?:)
No myślę ,że w życiu nie kupie gainera .
a ja Ci powiem weź krete mono jeżeli masz dietke a jeżeli nie masz dietki to jedz białko+carbo a za jakiś czas weźmiesz to co wczesniej napisałem tj kreatyna mono tyle odemnie
ja bym proponował kreatyne mono na poczatek mass xxl jak duzo ćwiczysz może być ok ale jak ćwiczysz nie za często lub mało intensywnie to możesz sie troche obtłuscić:)
Naprawde dziwią mnie ponownie wypowiedzi kolegów.
Sama kreatyna ci nic nie da,
zakładając że się uczysz czy pracujesz nie dasz rady utrzymać takiej diety by sama kreatyna dała rade.
I może koledzy przestaną pisać rzeczy typu : kreatyna :)
Gdyby miała zadziałać musiał byś mieć miesięcznie minimum 500zł miesięcznie na dietę 5/6 razy dziennie regularnie jeść.
Czemu zakładasz,że jeśli się uczy nie może trzymać diety?
Z tego względu ze uczy się około 6-8h w tym czasie należy zjeść 1 bądz nawet 2 posiłki.
Z tego względu ze uczy się około 6-8h w tym czasie należy zjeść 1 bądz nawet 2 posiłki.
A ile to zabrać posiłek w pojemniku na żywność.
A ile to zjeść w 5-10MAX min.
A ile to zjeść w 5-10MAX min.
No właśnie żaden problem.Są jeszcze przerwy 15 i 20min hehe tzw. obiadowe :)
możemy tak dyskutować jeszcze z 2 dni.
Ja wiem, że przeciętni tutaj ludzie raz jedzą raz nie.
Jestem pewien ze takich tutaj ludzi pytających o suplementacje jest 100%.
Tak więc nie da się bez dodatków ( suplementów ) utrzymać diety.
A z drugiej strony tylko na suplach żyć się nie da.
Wiesz jak ,masz sklep to jeszcze mogę zrozumieć sugerowanie suplementów.Ja tam nie śledzę ludzi i co robią.
W szkole akurat najłatwiej utrzymać dietę w odróżnieniu do niektórych zawodów, gdzie nawet na łyknięcie białka nie można sobie pozwolić w odpowiednim odstępie czasu.
Tu nie chodzi o sugerowanie, wiem sam po sobie bo też byłem w technikum i też pracowałem w różnych pracach więc wiem jak jest.
no to sobie odpowiedz na pytanie czy latwiej Ci bylo zjesc posilek na przerwie ktora miales co 45min czy w pracy ktora masz co 4h 20minutowa
Dla mnie to i tu i tu ciężko !
Dlatego napisałem, że w takich przypadkach rozwiązaniem są suplementy.
a często w ogóle zdarza się, że ludzie nie wiedzą nawet po co im te suplementy. I po co one są.
a często w ogóle zdarza się, że ludzie nie wiedzą nawet po co im te suplementy. I po co one są.
I kupują byle coś kupić myśląc ,że to magiczne proszki,ale to każdy wie.
Po długim namyśle stwierdziłem że z odzywkami poczekam do Września:) do września na suchoo :):) Dziękuję wam za porady za kilka miesięcy napewno sie przydadzą
Nie kminie tego jak ja nie chodze do szkoly to mam problemy z trzymaniem diety. A jak chodze do szkoły to odrazu mam cały plan wszystko ułozone jem kiedy potrzeba wszystko spokojnie i jest zajebiscie. Bo jak masz wolne to albo Ci sie nie chce zrobic albo inne wykrety sobie wymyslasz i chuj z tego wychodzi . ELo;d