Zobacz pełną wersję : Redukcja
Witam mam pytanie odnosnie redukcji.Jestem po zimie troszke zalany i chcialbym zrzucic okolo 5kg nie wiem od czego zaczac bo nigdy nie robilem redukcji.Kolega doradzil mi zeby zmniejszyc ciezar i starac sie robic wiecej powtorzen 15-20 oraz dodac przed trenigiem z 25min aerobow w postaci rowerka. Do tego odpowiednia dietka z ograniczeniem wegli oraz a6w.Czy stosujac to bede na dobrej drodze do redukcji?
Pioter1994
27-04-10, 17:59
ZASTRZEŻENIA:
-Aeroby na koniec treningu, przynjamniej 30 min.
- a6w nie spali tkanki tłuszczowej.
Co to jest 5kg?
Obetnij węgle o 20%, trenuj jak zawsze, w dni nie treningowe, aero pod każdą postacią i tyle :)
Co to jest 5kg?
Obetnij węgle o 20%, trenuj jak zawsze, w dni nie treningowe, aero pod każdą postacią i tyle :)
Dokładnie,5 kg nie powinno byc problemem.Jeśli do tej pory jedyna aktywność fizyczna u Ciebie to była siłka to wystarczy dopiąć dietkę i 3 razy w tygodniu pobiegać czy wsiąść na rowerek i migusiem powinnieneś tą piątkę zgubić.
No ja gram w pilke to w dni nie treningowe mam treningi z pilki noznej tam sobie biegam.Co do aero to kolega mowil ze lepiej przed poniewaz wtedy gdy skonczy sie zapas wegli poprzez zrobienie aero sile na trening bedzie pobierana z zapasu tluszczu w calym ciele a samego brzuszka sie nie da zrzucic wiec polecil mi te metode.Czekam na rady.
Wieczorem postaram sie dodac fotki to zobaczycie jak to wyglda
Nie próbowałem tej metody, ale fallen ćwiczy bez węgli chyba....
Pioter1994
27-04-10, 18:49
Co do aero to kolega mowil ze lepiej przed poniewaz wtedy gdy skonczy sie zapas wegli poprzez zrobienie aero sile na trening bedzie pobierana z zapasu tluszczu w calym ciele a samego brzuszka sie nie da zrzucic wiec polecil mi te metode.Czekam na rady.
Odwrotnie. Na treningu siłowym zużyjesz glikogen a potem spalisz tłuszcz.
Na treningu siłowym nie spalisz tłuszczu. Jeśli chesz budować mięśnie to musisz mieć nadwyżkę kaloryczną a także budulec. Niestety może Ci przy tym przybyć niechciany tłuszcz...
Jednak pomysl z aerobami przed cwiczeniami odpada... Sprobowalem dzisiaj cwiczyc w ten sposob i okazalosie ze znacznie mniej sily mialem podczas treningu a weider po treningu byl masakra...A wiec w jakiej kolejnosci po treningu robic weidera a aeroby
Aero po treningu siłowym , nie zmieniaj treningu bo tylko stracisz siłe jedz jak jedziesz tylko dodaj aero co dzinnie min 45 min bieg , rower . Jak nie chcesz stracić mieśni to antykataboliki bcaa , glutamina , carbo i 5kg masz zwalone 2,5 tygodnia . pozdro
2,5 tygodnia i 5kg chyba przesadziłeś
2,5 tygodnia i 5kg chyba przesadziłeś
Jak się to robi z głową to da radę, ale po co się spieszyć?
Jak się to robi z głową to da radę, ale po co się spieszyć?
Tylko Ciekawe ile ujdzie tłuszczu a ile wody z tych 5 kg..
To już nie pytanie do Mnie.
5kg w 2 tygodnie to realne, ale jeśli faktycznie u niego ledwo widać te 5kg nadwagi to nie da rady.
Nie spieszy mi sie chce tylko troszke spalic i wazne zeby dobrze, w jakiej kolejnosci po treningu robic aero i a6w co najpierw? oraz z jaka intensywnoscia musza byc wykonywane aeroby na rowerku czy ciezkosc pedalowanie musi vyc duza?Wieczorem bede fotki to ocenicie panowie.
Po 2 tygodniach dosc intensywnych aerobow i zredukowania prawie calkowice wegli na kolacje zrzucilem prawie 3 kg i 3cm w pasie mysle ze ide w dobrym kierunku...
Tak z redukuj węgle do 30 gram i zarzuć tluszcze żeby sie wprowadzić w ketoze to polecisz z fatu jak szalony tylko musisz dobrze dobrać proporcje jak nie będzie szlo do wogule wywal wegle