PDA

Zobacz pełną wersję : co proponujecie na masę??

tomo135
27-04-10, 13:13
Witam, mam 16lat 184cm wzrostu, ważę 75kg, diety ułożonej nie mam ale staram się jeść regularnie dobre posiłki, mój staż treningowy około 8 miesięcy, co byście mi proponowali (jakie odżywki) na masę??

fallenursus
27-04-10, 13:28
Witam, mam 16lat 184cm wzrostu, ważę 75kg, diety ułożonej nie mam ale staram się jeść regularnie dobre posiłki, mój staż treningowy około 8 miesięcy, co byście mi proponowali (jakie odżywki) na masę??
jedz wiecej tych regularnych posilkow. mozesz sobie zrobic gainer wlasnej roboty, przepisy mozesz znalesc na forum.

Pero
27-04-10, 13:55
Postaraj się, żeby w tych regularnych posiłkach nie było śmieci, a lepiej kurczak, ryż itp (na masie najlepiej dużo dobrych węgli-np. zamiast zwykłego białego pieczywa-chleb mieszany słonecznikowy).No i dbaj o dobry sen, nie zarywaj nocek przed kompem ;) bo we śnie mięśnie rosną.No i ćwicz.Co do odżywek to jeszcze za wcześnie, bo możesz teraz wykorzystać sam trening i diete, a i tak będziesz szedł do przodu masą.O odżywkach pomyśl wtedy jak będzie dużo i dobrze jadł, odpowiednio ćwiczył, a przyrosty zaczną być minimalne albo zerowe.Powodzenia.

tomo135
27-04-10, 15:11
mam za sobą jeden cykl na jabłczanie kreatyny z Activlaba, a co do diety to do końca nie dam rady trzymać, ale na sniadanie jem płatki kukurydziane z mlekiem, na obiad zawsze ryż+kotlety z piersi kurczaka, później jakiś jogurt do picia, kanapki z żółtym serem itp.

Pero
27-04-10, 18:37
A sprawdzałeś czy ilość posiłków/ich kaloryczność/odżywczość jest odpowiednia?Wejdź do działu dieta, żebyś widział ile czego jeść-chodzi mi o W/B/T.Nie zapominaj, że zdrowe tłuszcze są ważne-np.oliwa z oliwek.

rafio83
27-04-10, 19:23
mam za sobą jeden cykl na jabłczanie kreatyny z Activlaba, a co do diety to do końca nie dam rady trzymać, ale na sniadanie jem płatki kukurydziane z mlekiem, na obiad zawsze ryż+kotlety z piersi kurczaka, później jakiś jogurt do picia, kanapki z żółtym serem itp.

Musisz ułożyc sobie diete taka na jaka cie stac i jakiej mozesz przestrzegac! Zamiast kukurydzianych daj owsiane, zamiast żółtego sera daj biały+duużżo warzyw to tak ogólnie reszty dowiesz sie w dziale DIETA. Pzdr.