Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozsądek dla każdego coś dla pocztkujących i zawansowanych.

joh1964
27-04-10, 12:16
Tekst jest pisany z głowy jest mojego autorstwa, ze swojej praktyki.
Na początek opisuje nandrolon z testosteronem

Wiele osób na forach kulturystycznych pyta jak zrobić najbezpieczniejszy cykl nie będę e pisał o diecie
o co najmniej 2letnim stażu i pełnoletnośći.
Idealnego sterydu niestety nie ma, idealnego miksu też nie.

Skupmy więc się na środkach idealnym sterydem dla początkujących byłby nandrolon jakby nie bardzo silnie blokowanie
HPTA, mamy dekę i npp , oba środki nie przekształcają się w dht, nandrolon jest tedynym sterydem którty nie przekształca się w dht
niestety nandrolon posiada efekt ze przekształca się do progesteronu, przy dużych dawkach może powodować ginekomastię progesteronową oraz impotencję , jak zniwelować te skutki uboczne.

Mamy dwa wyjścia albo dołączomy do kuracji dostinex/norpllolac/bromergon ewentulnie wit b6 albo stosujemy małe dawki deki czy npp
oczywisćie jest dołączenie testosteronu do npp który jest przeznaczony na jakość dołączamy stosonkowo bezpieczy prop,
dla długiego enan.
A wiec mamy połączenie nandrolonu działającego silnie anaboliczne bardzo słabo androgennie i testosteronu który działa
silnie androgennie.

Rozsądne dawkowanie masa cel mas nandrolon silnie blokuje stosujemy go krotko jako minimum 8tyg ale robimy frona potem dawka
wynosi 200mg na tydzień przykladowy cykl z enanem.
testosteron tez robimy fronta uderzenie musi być silne bo nie bierzemy kick startera jak meta szloby oczywiście pokombinować z propem
ale narazie skupmy się na podstawach

1-deka 600-800mg
2-8 deka 200mg ew
1-11 testosteron enan 200/250e4d front 500mge2d nolva arimidex, femara zawsze pod ręką gdy zaczynamy cykl
11-13 hcg mi osobiscie najbardziej odpowiada opcja 2000je3d 2500je3d ostatnie dozy to 500 lub 1000jeod
ma być silne uderzenie hcg a małe dozy na sam koniec gdy jądra odzyskają wielkość jak przed cyklem.
okolo 3dni wchodzimy na sermy.
przykladowy pct.
1-5 clomid 100mg
5-21 clomid 50mg
1-28nolva 10/20mg
mozna dołączyć proviron jak będaklopoty z nastrojem lub libido
srednia efektywna dawka to 50mg w dawkach podzielonych.

cykl na rzeżbę npp +prop zastrzyk robimy w jednej strzykawce ten cykl jest nieco inny staramy się szybko wejsc
przez 6 tyg intesywnosć treningu maksymalna a osttnie trzy to tapering na propie reszta jw w cyklu deki i enana.

1-6 npp75mg eod
1-6prop 100mg eod
6-9 taper propem z rana
tu wystarczy jedna ampułka pregnylu 5000j podzielone systemem najpioerw 2500je3d potem 5 razy 500j ed.
hcg bijemy w ostnich tyg razem z propem.
sermy
1-20 clomid 50mg można dodac nolvę ale nie trzeba podobnie proviron.
po clomidzie można dodać jakiś dobry bozzer testosteronu dla mnie najlepszy obecnie to axis bsn-u

Nastepny raz skrobnę coś o boldenonie lub metanabolu.
To co napisalem to tylko wierzchołek góry lodowej, ale moze przydać się początkującym i osobą ktore bardzo ostrożnie
podchodzą do saa powyzsze cykle ich plusem jest brak środkow grupy 17 a profil lipidowy tez nie będzie mocno zakłócony skupiamy
się na dobrym i długim odbloku

fallenursus
27-04-10, 13:41
jakos nie mam przekonania do frontow, choc przyznam ze zastanawialem sie nad frontem z EQ.:) rowniez te wysokie dawki HCG moim zdaniem mozna sie nabawic kuku.Sa utwierdzajace badania ze wiecej jak 500j organizm i tak nie przerobi,a reszta moze spowodowac silne nawroty estrogenu. to moje prywatne zdanie,kazdy moze miec inne:)
Ale pisz pisz, zbierze sie w kupe i podwiesi.
chociaz byl juz pomysl opisywania srodkow z perspektywy juzerow, ale jakos nikt nie chce sie przyznac czym sie truje:)

joh1964
27-04-10, 13:54
jakos nie mam przekonania do frontow, choc przyznam ze zastanawialem sie nad frontem z EQ.:) rowniez te wysokie dawki HCG moim zdaniem mozna sie nabawic kuku.Sa utwierdzajace badania ze wiecej jak 500j organizm i tak nie przerobi,a reszta moze spowodowac silne nawroty estrogenu. to moje prywatne zdanie,kazdy moze miec inne:)
Ale pisz pisz, zbierze sie w kupe i podwiesi.
chociaz byl juz pomysl opisywania srodkow z perspektywy juzerow, ale jakos nikt nie chce sie przyznac czym sie truje:)

z hednej strony masz racje , nie ma utartych schematów czasami jest to po prostu indywidualna reakcja.

jaca666
27-04-10, 14:11
Super John.
Jak znajdziesz czas to skrobnij coś o anapolonie.

ht
27-04-10, 14:36
hhmmm te dawki uderzeniowe jakos mi nie podchodza. chodziaz powiem szczerze ze nie probowalem. ale wolalbym dac cos na start. meta/prop/ tekst spoko sie czzyta wytlumaczone po ludzku nie po lekarskiemu;)

lg team
27-04-10, 17:49
ja bym dla bazowej dawki deki 200mg week nie dawal fronta z 800mg,

joh1964
28-04-10, 21:20
ja bym dla bazowej dawki deki 200mg week nie dawal fronta z 800mg,

mozna dać 400-600mg tu trzeba uwazac jak sie nie ma np bromergonu by prolaktyna nie wyrwała się spod kontroli.

joh1964
28-04-10, 21:36
teraz coś dla początkujących ale także zawansowanych.

UNDESTOR
Napewno wiele osób wyśmieje że undestor jest nie efektywnosći do ceny.
Undestor wchlania się średnio 5% przez uklad limfatyczny co przy dawce 400mg daje nam okolo 20mg testosteronu dziennie
140mg testosteronu tygodniowo .
Kurację undestorem mają trzy cele lajtowy cykl raczej na redukcje lub rzeżbę można dolożyc winstrol lub oxę.
małe dawki mety +provironu.
-Undestor mozna brać między cyklami zwłaszcza jak po pct libido i nastrój nie są najlepsze .
-Undestor jest najlepszym środkiem do taperingu.

Problem z undestorem to cena na czarnym rynku wiele produktów po przez złe przechowywanie może byc nie aktywne,
jak ktoś ma dostęp do apteki może korzystać z dobrodziejstw undestoru.

Teraz przykladowe cykle

1-8[12] undestor 320-400mg mozna dodac saa słabo blokujący jak oxandrolon lub winstrol ale nie trzeba.

Taper undestoru przypuścmy po pół rocznej bombie

1-2 320ng dawka podzielona.
2-3undestor 200-240 dawka podzielona ostatnia dawka o 16.
3-6 undestor po pierwszym posiłki 160mg ostatni tydzien 80mg w tym czasie biemy hcg

Undestor między cyklami jako most

tu dawka i czas trwania jest umiarkowany dawkę najlepiej pod siebie.

Undestor aby lepiej się wchlaniach bierzemy po posiłku bogatym w tłuszcz ja zawsze piłem 2-3 oliwy z oliwek.

To co napisałem jest z moich doswiadczeń zapraszam do dyskusji.

CIASTECZKOWY POTWOR
28-04-10, 22:17
Super John.
Jak znajdziesz czas to skrobnij coś o anapolonie.

a co bys chcial np wiedziec o anapolonie???

fallenursus
28-04-10, 22:22
to nie lepiej przybic poltora ampa prolo na tydzien?....htz na tym robia skoro takie dobre?

vold
28-04-10, 22:39
Z tym frontem to różnie bywa, wysoka dawka na starcie przy długich estrach to nie musi wcale tak zadziałać jak myslimy, środek zaczyna pózniej działać nie jest powiedziane że odrazu na pełnych obrotach, dobre efekty mogą być znaczne dopiero po jakimś czasie ciągłego nasycenia a w tym przypadku ta dawka wysoka na starcie może nic nie dać :)

joh1964
03-05-10, 09:22
teraz tren jak wiemy tren jest dla osób zawansowanych, moim nie wczesniej niż na czwarty cykl.
najpopularniejszy to tren acetat często stosowany przez kulturystów z propem i winstrolem przed zawodami.
tren może być łączony prawie ze wszystkimi sterydami oprócz nandrolonu choć są zawansowani zawodicy łączący npp
z trenem dla amatorów takie połączenie jest dopuszczalne nawet zmałą dawką deki ale musimy włączyć do kuracji
dostinex norprlolac bremergon.

połączenie trenu i cel jaki chcemy osiągnąć.
mimo tego podstawowa zasada do trenu musi iść testosteron.

tren+winko+prop definicja sila jakosć
tren+oxa+prop definicja jakość
tren+meta++ prop lub enan siła i masa na nisko dawkowanym metanabolu może być dobrej jakość,
poniewaz tren ma działanie synerfGczne z oralami chodzi o działanie IG-F.
tren+boldek +prop/enan jakość sila
tren +aga maksymalna sila jakosć.

masa
tren e lepiej się nadaje ale mozna też zrobić cykl z trenem acetat
tren +omka +metka/anaolon
tren+enan duże dawki

Jak wiemy wszyscy tren to środek sidowy nie jest anabolikiem dobrego samopoczucia , jak metanabol, czy testosteron,
agresji czy kaszlu czujemyss ie schorwani często mamy napady kaszlu czy duszności problemi z nerkami z prostatą z ciśnieniem.
jak zminimaliziwać te skutki.

wątroba tu kwestia wpływu trenu na wątrobę jest kestionowana są różne opinie
jednak dla ambitnych essensiale forte heparangen, dodatkowo lecytyna.
nerki picie co najmniej 5 litrów wody żurawina herbata z pokrzywy
nie wiem jak przy nerkach sprawdziłby się urosrpt który działa na drogi moczowe,
wydaję się ciekawym preparatem pośrednio wpływającym na nerki.

ciśnienie leki moim zdaniem prestarium na receptę lub inne leki ja preferyję prestarium
pomocniczo magnez. wapń , czosnek.
Uwaga ciśnienie to bagatelizowana sprawa na cyklu z trenem a profilaktyka ciśnienia na trenie to dla mnie
numer 1.
agresja, ataki wsciekłośći ja polecam synetyki jak ktoś ma agresje na testosteronie nie polecam trenu.
synetyki pochodne benzodiazepiny relanium stosunkowo bezpieczne brać tylko w krytcznych momentach.
hydroksyzyyna tez na receptę ten lek ma ytrzy plusy na cyklu z trenem po pierwsze obniza subtelnie ciśninie działa nasennie uspokajająco
najlepiej brać na noc , oraz anty alergicznie.
ginekomastia progestonowa dostinex/bromergon/norprolac witamina b6 działanie kwestionowane.
może przy nisko dawkowanym trenie sie sptawdzać przy krótkim trenie który sie tak nie kumuluje jak tren e.

Tekst pisany z głowy mojego autorstwa, nie może być żadną wyznacznią do stosowania trenu.
mozna spróbować preparatów ziołowych persen lub validol to chyba najlepsze ziółka choć nie ma porównania z
kaszel dusznośći małe dawki clenbutrolu kub salbutamolu ,dodatkowo aspiryna

fallenursus
03-05-10, 13:15
moge dodac ze najlepiej brac jak zycie jest dobrze poukladane i nie ma zadnych problemow. Lekko siada na psyche. Sa dowody ze t3 w przyzwoitej dawce poprawia nie tylko humor na trenie jak rowniez zwalcza prolaktyne.
Dopuki sie nie nakrecilem na t3 humor byl bardzo czarny.