Zobacz pełną wersję : Białko godne UWAGI !!!
dziurek1410
25-04-10, 11:43
Witam wszystkich zastanawiam się nad kupnem białka myślałem nad gainerem lecz kumpel doradził mi kupić białko + carbo bo samemu mogę odmierzyć zapotrzebowanie w 1 porcji białka i węgli . Carbo kupiłem Bioginexa 4kg i teraz muszę kupic białko tylko jakie ?
Proszę o pomoc i opinie o danym Białku ...
Dymatize - Elite Whey Protein
Ostrowia
Optimum - 100% Whey Gold Standard
PVL - Iso-Stack
PVL - Whey Maxx
Syntrax - Matrix
Dobrze Ci kolega doradził, tak jest lepiej. Polecam Prolongatum Biogenixa.
dziurek1410
25-04-10, 13:03
Moze wypowie się ktoś jeszcze z własnego doświadczenia
??? Nie więzę ze nie stosujecie odzywek białkowych
http://www.allegro.pl/item1007482134_vitamin_shop_whey_protein_concentra te_600g_bialko.html super smak i rozpuszczalnosc :)
http://www.allegro.pl/item1007482134_vitamin_shop_whey_protein_concentra te_600g_bialko.html super smak i rozpuszczalnosc :)
wszamalem juz pol paczki tego bialeczka i jest ok
Jak masz hajs to Optimum - 100% Whey Gold Standard...
Ale co to w ogóle jest? JAki jest producent? Czy to czasem nie jest zwykła pasza z mleczarni ze zmienioną etykietą? Ja nie kupowałbym na allegro...
dziurek1410
25-04-10, 14:11
Cały czas wypowiadają się tylko te same osoby może ktos jeszcze cos doradzi ???
Myslałem nad Ostrowią smak naturalny + kakao ;)
Ale co to w ogóle jest? JAki jest producent? Czy to czasem nie jest zwykła pasza z mleczarni ze zmienioną etykietą? Ja nie kupowałbym na allegro...
heh w kazdym sklepie z odzywkami znajdziesz to bialko... ja kupilem w autoryzowanym sklepie... co do odpadow produkcyjnych to zaczynam podejrzewac ostrowie ale nic nie twierdze
Cały czas wypowiadają się tylko te same osoby może ktos jeszcze cos doradzi ???
Myslałem nad Ostrowią smak naturalny + kakao ;)
Ostrowia jest smakowo średnia i średnio się rozpuszcza,problemy jelitowe też po niej dolegają,gazy itp.Jest to wybór dla tych co mają mniej kasy.
Kwestia ile masz pieniędzy.
fallenursus
25-04-10, 16:45
tak samo jak GNC ma wlasne produtky, Vitamin-Shop rowniez. te bialko to sam koncentrat nie tykal bym tego nawet kijem:)
jak amsz kase kup cos porzadnego
iso sensation 93
dymatize
Kaizen
ja innych nie kupuje juz.
MolderDist
25-04-10, 19:18
Smakowo poprostu nie ziemskie są białka z Fitness Authority
jedyny minus, że na 100 g jest 66 g białka i 5 g cukru, także na redukcje raczej odpada ale na masie jak najbardziej polecam bo jest nieziemskie
również dobre WPC i już z normalną zawartością białka moge polecić Whey Protein z Activlaba smak woce leśny - smak bardzo dobry i białko ma gęstszą konsystencje, takie lubie :-)
A ja miałem do tej pory z białek które miałem najlepiej oceniam Olimp system protein 80 , jest pomieszane , ma różne czasy wchłaniania ( WPC , białko jaja ) , smak czekoladowy pyszny a półtora kilo z wysyłką wychodzi praktycznie podobnie co ostrowia 1800 z wysyłką ... - 71 zł
No to też fakt ;] Ale smakuje mi to bardzo bardzo ... do tej pory miałem białe z olimpu tylko jakieś whey protein complex czy coś takiego , i miałem z vitamin-shopu czy jakoś tak ...
A system protein 80 to W/g Ciebie złe białko ??
No osobiście uważam ,że olim akurat smakowo ma jedne z gorszych białek :)
najlepszy smak dla mnie to ciastko z kremem Mutant Pro. wymiata no i skład... komplex białkowy.
również polecę poraz n-ty Nitroprogen z Treca. również kompleks. kupuj komplexy białkowe, są bardziej 'naturalne' bo nie składają się z jednego białka a 3. komplex to komplex ;]
Nitroprogen Ci smakował :knockout:? :)
fallenursus
25-04-10, 22:45
równiez kompleks. kupuj komplexy. komplex to komplex ;]
zmien bialko.:shifty:
fallen, nie rozdupiaj mnie. jak sięgnę po sok, to będzie znaczyć że jestem kompleks. na razie mam wyjebke i dlatego nie wstydzę się wrzucać foty sadła. [;
KowalX, Nitro mi smakował. czekolada nie ale wanilia z śmietanką spoko. z wodą lipa ale z mlekiem na noc - niezłe.
niemniej ciastko z kremem po prosty jest wypas.
KowalX, Nitro mi smakował. czekolada nie ale wanilia z śmietanką spoko. z wodą lipa ale z mlekiem na noc - niezłe.
niemniej ciastko z kremem po prosty jest wypas.
Ło ja to już nie pamiętam jaki miałem smak ,ale nie podchodził mi ,za słodkie i podjeżdżał tym jajecznym blee.
tak samo jak GNC ma wlasne produtky, Vitamin-Shop rowniez. te bialko to sam koncentrat nie tykal bym tego nawet kijem:)
.
fallen dlaczego nietykalbys tego ? co w tym zlego ;p
fallenursus
25-04-10, 23:28
koncentrat
czyli jest gorszej jakosci czy jak to wyglada ? bo ja zjadlem juz cale opakowanie wlasnie mialem jutro jechac po nowe ;p bo kupuje tu u siebie w miescie
Rozejrzyj się za jakimś lepszym jakościowo izolatem.
fallenursus
26-04-10, 00:06
niekoniecznie musi byc to sam izolat. ale moim zdaniem koncentrat bialka to najgorszy wybor odzywki.
ale jak mam wystarczajaco duzo funduszy to izolaty same kupuje:)
sam koncentrat sienie sprawdzi jako bialko potreningowe, a to najwazniejsza pora dnia na podanie bialka,jak rowniez po przebudzeniu gdzie przydatne jest cos co sie szybciej wchlania moim zdaniem.
jesli chodzi o bialeczko to napewno myofusion, primaltein whey, bialka fa tez w smaku kozaki. teraz maja wypuscic mieszanke i izolat.
Mi pasuje bialko Elite Whey Protein Isolate z firmy Dynamize.Białko z Revolutions też ok.Oba produkty świetnie się rozpuszczają,smak wanilia bardzo dobry i cenowo również ok.
Mi pasuje bialko Elite Whey Protein Isolate z firmy Dynamize.Białko z Revolutions też ok.Oba produkty świetnie się rozpuszczają,smak wanilia bardzo dobry i cenowo również ok.
Ja mam to samo ,równiez polecam!
A ja bym doradzał Syntrax Matrix 5.0 ciastko z kremem :) ma wszystko co potrzeba, oprócz tego Myofusion Gaspariego-z mlekiem jak szejk z Mc'a :) ponownie zamówiłem te dwa białeczka, w zeszłym tygodniu mi doszły.Jak dla mnie zajebiste.
fallenursus
27-04-10, 06:06
Syntrax to pajace i klamali na etykietach. Jak dla mnie firma przegrana.
WPC łowickie 80 i bedzie git.
ja bralem mass xxl z trec, rozpuszcza sie super, smak tez super, efekt b.d z kreatynom a bez niej troszke slaby a masa super idzie
ja bralem mass xxl z trec, rozpuszcza sie super, smak tez super, efekt b.d z kreatynom a bez niej troszke slaby a masa super idzie
Czytając takie wypowiedzi nasuwa się pytanie czy Ty wiesz co to gainer?
Dlatego nie wchodzę w niektóre działy bo płakać się chce jak dzieciaki sobie doradzają :(
dziurek1410
27-04-10, 16:04
a ty jacek co polecasz ???
Za dużo motania.Bierz mix izolatu z koncentratem np z dynamize,a jak masz więcej kasy wal czysty izolat ,wszystko.
Dokładnie:
Dymatize, Pvl, wpc olimp.
A co sadzicie o ZEro Carb -metapure??nie chodzi o smak tylko efektywnosc.W smaku niezbyt ,bynajmniej te ktore spozywam czyli truskawkowo-bananowe.Lepiej smakowalo mi czekoladowo-kokosowe.
Dodam ze zalezy mi na redukcji tkanki tluszczowej a budowie miesni (oczywiscie w umiarze).Przewaznie pije je po treningu okolo godz 20.
alez prosze
http://www.fit.pl/sklep/suplementy/odzywki_bialkowe/metapure_zero_carb__shaker_gratis,1547.html
Wygląda ok ,ale drogie nawet jak na izolat,firmy nie znam.
Zgadza sie,,dosc drogi.Ale kubek dostalam gratis;-)
Hehe nie ma jak kubek :)
Ja celuję w inne białko,tańsze i też ok.
fallenursus
27-04-10, 22:36
wszystkie zero carb to najdrozsze i najochydniejsze w smaku bialka:) mialem VPX Zero Carb. lykalem rozne syfy, ale to musialem zmieszac z innym bialkiem.:)
No i za tą cenę kupi się już hydrolizat :),nie ma co smakować też musi hehe
fallenursus--ja tez juz pilam inne bialka i byly dobre smakowo a te truskawkowo-bananowe jest fuj fuj:-/,,no ale mam do wyboru jeszcze czekoladowo-kokosowe,,te jest w miare.....
najdrozsze sa zero carb??ale akurat mi takie jest potrzebne wiec nie mam wyjscia hmmm.
fallenursus
27-04-10, 22:48
szykujesz sie na zawody ze taki rygor? ketoza?
fallenursus--ja tez juz pilam inne bialka i byly dobre smakowo a te truskawkowo-bananowe jest fuj fuj:-/,,no ale mam do wyboru jeszcze czekoladowo-kokosowe,,te jest w miare.....
najdrozsze sa zero carb??ale akurat mi takie jest potrzebne wiec nie mam wyjscia hmmm.
Bierz to i będziesz mi dziękować:
Whey Delicious (http://testosterone.pl/product_info.php/cPath/14/products_id/2348/Whey-Delicious.html)
A jeśli izolaty te są lepsze od twojego i trochę taniej wychodzą:
Whey Isolaat (http://testosterone.pl/product_info.php/cPath/14/products_id/2344/Whey-Isolaat.html)
lub to:
Iso Sensation 93 (http://www.kulturystyka.sklep.pl/product_info.php/products_id/1915)
Hehe,,nie szykuje sie.Hmm ale jak juz sie czegos podejmuje to staram sie to robic w 100%.
Bynajmniej wiem ze od tego bialka nie przybiore duzo na masie:-)
kowal-dzieki za porade.Jak mi sie te skonczy to zakupie te ktore wstawiles w linku.Widze ze wszystkie maja podobny sklad.Minimalna roznica w ww,ale bynajmniej smakowo pewnie lepsze.
1grama węgli nawet nie poczujesz :)
iso sensation jest bardziej płynne do wyżej lekko gęste,oba świetne.
fallenursus
27-04-10, 22:57
skoro nie zawody ani kompletna ketoza, to bierz iso sensation bo naprawde dobre, miarke bialka+lyzke duza stolowa naturalnego masla z orzechow ziemnych+maly jogurt-wszsytko do miseczki, namieszaj dobrze az sie zrobi cos a'la budyn. Pycha!
W lipcu zdam relacje po pierwszych dawkach preparatow z twojej listy:-))wcale nie przecze ze sa nieodpowiednie,,wrecz przeciwnie!!
To pierwsze cappuccino na mleku mmm,mmm http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/ai4059_d%20%282%29.gif ,zero chemii po prostu cappuccino
no i udalo wam sie zrobic mi smaka ,,,teraz juz nie ma zadnych przeciw tylko same za!!!Heheh
Coraz gorzej przelknac mi izolat ktory mam w domu,,jest poprostu okropny w smaku.
Jestem zmuszona zamowic cos innego.I prosilabym ponownie o rade.JAkie bialko,a bardziej interesuje mnie izolat bialkowy bylby najlepszy dla mnie,dodam ze zalezy mi na budowie miesni a pozbyciu sie tluszczu.Pije go przewaznei po treningu wieczornym wiec z jak najmniejsza dawka weglowodanow.Teraz posiadam MEtapure ZEro CArb wiec chcialabym cos podobnego ale lepszegow smaku i oby zawieralo BCAA.(nie chcialabym kupowac odrebnie BCAA)
Z gory dziekuje za odpowiedz
fallenursus
01-05-10, 16:14
te co masz wymienione wyzej
Czyli ten Iso Sensation 93 bylby odpowiednim rozwiazaniem???TYlko czy w smaku jest dobry??No i nei doczytalam czy zawiera BCAA?
Wszystkie białka zwierają bcaa.Tak ,jest dobry w smaku jak i jakościowo ,jeśli chcesz bardziej gęste to wybierz to drugie.Wszystkie podane wyżej smakowo jedne z lepszych.
W tym pierwszym masz duży wybór smaków m.in, kruche ciasto ,cappuccino,wanilia,czekolada ,kokosi td...Zawsze przed zamówieniem zaznacz smak.Z iso 93 piłem wanilie i kremowe ciastko ,oba smaczne.
TEn ISo Sensation ma duzy wybor smakow u nas.JAk narazie posiadam w domu Zero CArb bananowo-truskawkowe ktorego nei moge przelknac a drugie czekoladowow kokosowe ,,te jest ok smakowo.Teraz zastanawiam sie nad ciastkiem z kremem,,mysle ze byloby w smaku podobne do autentycznego ciacha:-)
Widze ze Iso zawiera mniejsza dawke BCAA niz te ZEro CArb Metapure,,ma to jakis zwiazek??
Nie zwracaj na to uwagi różnice bcaa są niewielkie,a najważniejsze i tak są proporcje aminów.Ciastko smakuje podobnie do wanilii ,a wanilia coś jak stare lody "pipi"nie wiem czy ich próbowałaś.Ogólnie nie przepadam za owocowymi białkami i wole właśnie wanilie ,ciacho, cappuccino (bomba hehe) i tym podobne.
Nic mi nazwa lodow nie mowi,ale to nie gra roli,,wazne ze smak jest w porzadku.:-)
JEsli nie mam co porownywac sklad bcaa to skieruje sie jednak ku Iso Senasation,,
dzieki za porade!!
Dzis kurier dostarczyl mi ISo sensation 93 o smaku ciastka z kremem,,musze przyznac ze pyszniutkie.
Kowal dzieki ,,za twoja pomoca dokonalam wyboru!!!!
Tak się koledzy zachwycają tym iso sensation 93 a ja tego nie mogę wykminić dajcie jakiegoś linka gdzie to jest z góry dzięki pozdro.
wbij w google nazwe to uda ci sie wykminic,,nawet na allegro sa.
ja nie zamawialam w Pl wiec ci nei pomoge.
Ale polecam,w smaku naprawde rewelacja,,,porownujac do wczesniejszego,ktorego nie moge przelknac i pucha stoi w szafce,,,,
fallenursus
06-05-10, 17:07
Tak się koledzy zachwycają tym iso sensation 93 a ja tego nie mogę wykminić dajcie jakiegoś linka gdzie to jest z góry dzięki pozdro.
http://allegro.pl/listing/search.php?string=iso+sensation+93&category=19662&country=1
http://imgcash4.imageshack.us/img707/9740/55232011.gif
http://allegro.pl/listing/search.php?string=iso+sensation+93&category=19662&country=1
http://imgcash4.imageshack.us/img707/9740/55232011.gif
Masz racje Fallen nic tylko se młotkiem walnąć ale dzięki za link ja się za bardzo na kompie nie znam i dlatego tak głupie pytanie ładny skład tego białaczka fakt 30g w porcji tylko pytanie czy tyle jest kiedyś kupiłem jakie białko tej firmy i nie było dobre no i cena ładna no ale jak chce się tanie to se Ostrowie można szamać.
Dzis kurier dostarczyl mi ISo sensation 93 o smaku ciastka z kremem,,musze przyznac ze pyszniutkie.
Kowal dzieki ,,za twoja pomoca dokonalam wyboru!!!!
Proszę ,nie ma sprawy.