Zobacz pełną wersję : Kreatyna i Tłuszcz ...
Witam , mam takie pytanie ....
Jestem na cyklu na mono , i ograniczam tłuszcz do minimum , ale np dziś rano nie chciało mi się jeść jajek , to wypiłem porcję WPC , i teraz czy mogę sobie zrobić normalne kanapki , Tj. chleb zwykły , masełko , szynka , serek żołty ???
Tłuszczu wogóle nie moża jeść , czy jak kretę brałem rano o 6.00 , śniadanie na 9.00 a trening dopiero ok 18.00 to mogę jeść troszkę tłuszczu - jak np. te kanapki ....
A kto powiedział ze jak bierzesz krete to nie możesz tłuszczu jeść???
Diete masz? Możesz jeść tłuszcze,najlepiej zdrowe, ja w swojej diecie zawsze uwzględniam rezerwe ponieważ kanapki tez sarujesz tłuszczem.
Najlepiej jak byś zjadł kanapki z chleba pełnoziarnistego+szynka chuda(sopocka,itp)
Tłuszcz trzeba jeść w odpowiedniej ilości tak jak i pozostałe składniki.
ok, chodzi mi o to że czytałem , że tłuszcz utrudnia wchłanianie kreatyny i teraz nie wiem czy po prostu unikać go jak ognia czy też nie jeść go w następnym posiłku po kreatynie ...
Dieta jest , może nie trzymana co do grama i co do minuty , ale staram się rozplanować z głowa posiłki i jem :
Śniadanie : płatki owsiane + mleko ( pełny talerz , duzo płatków ) , 4 duże jaja
w szkole : jeden posiłek typu 4 kromki razowca z piersią kuraka , i drugi posiłek też w szkole po ok 3 godzinach taki w miarę normalny czyli jakieś zwykłe kanapki , czy tam kopytka z baru , ale dopijam to białkiem ...
jak wracam do domu to dwa woreczki ryżu i 200 gram kuraka + sporo warzyw typu marchew , groszek , itp. ( mieszanki mrożonki ) , no i potem to już kolacja i robie sobie szejka z 125 gram sera białego ( pół kostki ) szklanka mleka , dwa banany i to wypijam ....
tak więc nie trzymam się gramów , i dokłądnie godzin , a monitoruje w sumie głównie białko i staram się żeby dziennie nie schodzić poniżej tych 150 gram ... węgli tak nie pilnuje bo nie jestem chyba chudy i nie walcze o każdy kilogram łącznie z tłuszczem , tylko zależy mi na masie mięśniowej w miarę dobrej jakości ;] mam 82 kilo i 180 cm wzrosu
Rozumiem ,że chodzi Ci o kreatyne na śniadanie i posiłek 30min po?Może być tłuszcz w takim śniadaniu,nie widzę problemu.