Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tluszczyk -> w mase

nwa
24-04-10, 21:35
Witam wszystkich,

Od ubieglego tygodnia robie ACT na silowni po dlugiej przerwie, do tego przez ok 15 minut po kazdym treningu robie jazde na rowerze. Cwicze 2 razy w tygodniu. Waze 74,5 kg, mam 180 cm wzrostu. Mam oponke sadla na brzuchu, a chce sie jej pozbyc. W dalszej perspektywie czasu chce przybrac na masie, tak to 80 kg. Od czerwca mam zamiar zmienic trening na FBW. Tak sie zastanawiam czy spadnie mi masa jesli jeszcze przez maj bede cwiczyl jeszcze ACT. Czy sa moze jakies cwiczenia, ktore pozwalaja na zamiane tluszczu na miesnie. Bo jesli pocwicze jeszcze przez maj ACT + rower, to pewnie masa mi spadnie to 70 kg, a tego chce uniknac. Wolalbym zamienic tluszcz w miesnie:)

Nie jadam tlusto, za to spozywam bialko, owoce, warzywa, cukry.

Co polecicie w tym temacie?

Dzieki i pozdrawiam

szycha77
24-04-10, 21:37
Pytasz czy można zamienić tłuszcz w mięśnie...hm... a czy można zamienić kupę w jedzenie?
Nie, nie można.

nwa
24-04-10, 22:00
Czyli krotka pilka. Najpierw trzeba zrzucic smalec z brzucha, a potem masowac sie:)

Tadel
24-04-10, 22:01
Pytasz czy można zamienić tłuszcz w mięśnie...hm... a czy można zamienić kupę w jedzenie?
Nie, nie można.
http://erupcja.bloog.pl/id,867312,title,Jak-smakuje-kupa,index.html?ticaid=6a0c5

szycha77
24-04-10, 23:19
Czytałeś Tadel Gułag? Sołżenicyn pisał, że niektórzy jedli...
A co do pytania o zamianę tłuszczu w mięśnie odpowiedziałem ironicznie.

KowalX
24-04-10, 23:23
Jak będziesz szamał jak człowiek to masa będzie szła.Owoce wywal.

Tadel
24-04-10, 23:35
Czytałeś Tadel Gułag? Sołżenicyn pisał, że niektórzy jedli...
A co do pytania o zamianę tłuszczu w mięśnie odpowiedziałem ironicznie.
oj ja też dla ironii dałem link... Gułagu nie czytałem ale inne podobne książki, chociażby opowiadania Tadeusza Borowskiego

Bull2
24-04-10, 23:55
przy zdrowej diecie masowej to tluszcz ci sie stopniowo bedzie zmniejszał. Mowie tu o lagodnej diecie na mase, bez miernych odzywczo odzywek typu gainer np.