Zobacz pełną wersję : Rwa kluszowa
Tak więc mój znajomy poprosił mnie o pomoc, ponieważ dolega mu RWA KLUSZOWA i potrzebuje jakiś trening na wzmocnienie mięśni pleców, nie chcę mu nic źle doradzić, więc postanowiłem spytać się na forum. Mam nadzieję że pomożecie, z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Rwa kulszowa jest w większości przypadków spowodowana dyskopatią, uciskiem na nerw co powoduje ból. Ze schorzeniami kregosłupa nie ma żartów dlatego potrzebna jest konsultacja lekarska.Ja radziłbym unikac cwiczeń a dużymi ciężarami .Aby uniknąć kłopotów a nawet inwalidztwa każ mu iść do medyka, niech zrobi prześwietlenie będzie wiadomo na czym stoi. Dobrze aby wypowiedział sie Kowal albo Wujek Maciek oni są mądrzejsi w tych sprawach .
Rwa kulszowa jest w większości przypadków spowodowana dyskopatią, uciskiem na nerw co powoduje ból. Ze schorzeniami kregosłupa nie ma żartów dlatego potrzebna jest konsultacja lekarska.Ja radziłbym unikac cwiczeń a dużymi ciężarami .Aby uniknąć kłopotów a nawet inwalidztwa każ mu iść do medyka, niech zrobi prześwietlenie będzie wiadomo na czym stoi. Dobrze aby wypowiedział sie Kowal albo Wujek Maciek oni są mądrzejsi w tych sprawach .
U lekarza był już i dawali mu maści, i zalecali terapie na które chodził i nic nie pomagały a mówił że jak zaczął ćwiczyć to mniej go boląplecy i ma mniej problemów, więc jeśli ktoś mógłby zalecić jakiś tam mały plan ćwiczeń na te plecy to było by fajnie. :)
niech mu zastrzyki przepisze lekarz
niech mu zastrzyki przepisze lekarz
A jakaś nazwa konkretnie? ;)
Bo to do angielskiego lekarza :)
po prostu powiedz incjection for rwa kulszowa
OLFEN, DEXAN- MYDOCALM, KETONAL, WITAMINA B12. Możesz kupić ketonal w tabletkach i maść. Rwe leczy sie przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi.Kiedyś była jeszcze papaveryna ale nie wiem czy aktualne. Mnie pomogła B12 + mydocalm w tabletkach. Najważniejsza rehabilitacja.
OLFEN, DEXAN- MYDOCALM, KETONAL, WITAMINA B12. Możesz kupić ketonal w tabletkach i maść. Rwe leczy sie przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi.Kiedyś była jeszcze papaveryna ale nie wiem czy aktualne. Mnie pomogła B12 + mydocalm w tabletkach. Najważniejsza rehabilitacja.
OK dziękuję bardzo ;)
Jeśli trenuję niech stosuję rozciąganie kręgosłupa ,gwarantuje poprawę.Dobrze jeśli będzie również trenował dolną partię mięśni będzie zachowana lepsza równowaga.Nie będzie trzeba nic łykać.
CIASTECZKOWY POTWOR
23-04-10, 23:05
TK było???
rwa czesto jest wywolywane przez przepukline jadra miazdzystego a to juz gowniana historyjka kwalifikujaca sie do operacji
najpierw diagnoza najlepiej rezonans magnetyczny
CIASTECZKOWY POTWOR
24-04-10, 22:29
wogole to skad wie ze to rwa ?
jakie objawy???