Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nadgarstki.

///M
20-04-10, 22:36
Czy usztywnianie nadgarstków bandażem elastycznym jest dobre?

Tadel
20-04-10, 22:38
Jeśli masz problemy z nadgarstkami (jak np ja ) to tak ale ja mam rękawice z takim długim paskiem do owijania i jest super.

Hermann
20-04-10, 22:41
Troche dużo roboty z tym owijaniem. Generalnie usztywniacze w dużym stopniu zapobiegaja kontuzji ,nie tylko nadgarstki także inne narażone na kontuzje stawy.

///M
20-04-10, 22:43
Miałem parę razy pokręcone te nadgarstki i teraz przy wszystkich ćwiczeniach strzela mi w nich i zastawiam się czy nie owijać bandażami elastycznymi. A jak ściskać mocno czy lekko?

Hermann; Chwila moment mama szybko zawija ;D

slim shady
20-04-10, 22:47
nie warto stosować usztywniaczy, chyba, że na zawodach

Tadel
20-04-10, 22:58
to zależy ;)

Hermann
20-04-10, 23:04
Jak Ci mama zawija i nie przeszkadzają Ci a miałes problemy z nadgarstkami to z pewnością Ci to nie zaszkodzi.

burn
20-04-10, 23:07
Nie gadaj głupot, nie wyobrażam sobie robić klatki poważnym ciężarami, bez usztywnienia. (mimo to potrafią boleć jak cholera)

slim shady
20-04-10, 23:59
Nie gadaj głupot, nie wyobrażam sobie robić klatki poważnym ciężarami, bez usztywnienia. (mimo to potrafią boleć jak cholera)
no właśnie to jest dowód, nadgarstki wam się nie wzmocnią, ani nie załatwią problemów z prawidłowym utrzymanie prawdziwego ciężaru

długi czas ćwiczyłem w usztywniaczach (kupiłem specjalnie osobno, a nie w wersji w rękawiczkach) i długo żałowałem bo problemy z nadgarstkami się pogłębiły

KowalX
21-04-10, 01:45
Nie wiem ja mam i problemy nie występują.

Thunderbreaker
21-04-10, 07:25
Ja tam kupiłem sobie rękawice z usztywniaczami i od tej pory jest dużo lepiej. A nadgarstek i tak ćwiczę więc myśle, że mi się nie osłabia.

rmn
21-04-10, 12:13
zapodam tekst z innego forum: "rękawiczki są dla pipek" btw to tylko cytat nie bierzcie tego do siebie

KowalX
21-04-10, 13:58
zapodam tekst z innego forum: "rękawiczki są dla pipek" btw to tylko cytat nie bierzcie tego do siebie

Pewnie ten kto to pisał przerzuca gruz gołymi rękoma na budowie :twisted:

///M
21-04-10, 14:28
Tu nie chodzi o rękawiczki tylko o nadgarstek.
To jak wiążąc mocno czy lekko?

Hermann
21-04-10, 15:54
Wiąż aby krew swobodnie przepływała, eksperymentuj, za lekko nic nie da, z wyczuciem kolego.