Zobacz pełną wersję : Trening na sciskaczu do rąk
Moze taki glupi temat ale jezeli ktos cwiczy/czył na sciskaczu doradzcie cos ile seri, powtorzen, ile razy w tygodnu. Chodzi o to ze chce sobie troche rozwinac przedramiona i wzmocnic silę uscisku
tym to za bardzo siły sobie nie wyrobisz
Dexter1900
12-02-07, 19:41
Moj kolega chodzil to sciskal jak debil moze z pol roku non stop lazil z tym w reku i teraz przedramie ma wieksze niz biceps w przedramieniu ma ponad 30 a biceps moze z 30 gora haha siesznie to wyglada... rob sobie moze z 3-4 serie i ile razy max dasz rade :razz:
krzychuool
12-02-07, 19:44
4 serie po max powtórzeń
Rób to w dniu kiedy ćwiczysz przedramię
ja tak samo robie i siłe daje
Co wy pieprzycie ludzie!!
Ja też mam taki ściskacz,ale służy mi on do przesiedzenia nudnych lekcji!!
Jak chcecie mieć suuper przedramie to walcie se :mrgreen: :mrgreen: :razz:
pzdr.
jonasz ma racje, troche robót ręcznych i przedramie będzie jak ta lala :mrgreen: :mrgreen: :razz: :razz: :mrgreen: :mrgreen: :razz: :razz:
A teraz na poważnie :razz: mam jedno pytanko co do tego 'ściskacza' czy po ćwiczeniu tym wynalazkiem moge się spodziewać że moje nadgarstki troche beda grubsze? Bo nie znam zadnego dobrego sposobu zeby je troche powiększyć, bo są z deka za chude :neutral: pozdro ;)
Miałem problemy z nadgarstkami. Czego nie zrobiłem to mnie męczył ból z tydzień. Dzięki ściskaczowi poprawiłem ich wytrzymałość. Oprócz zwykłego ściskania to okręcam nadgarstki w ścisku. Troche trudne ale mi sie podoba :razz:
Ja tylko czasami to ćwiczę :)
pkmh, jak chcesz mieć grubsze nadgarstki to dobrze działa uginanie nadgarstków nachwytem!!
pzdr.
pkmh, jak chcesz mieć grubsze nadgarstki to dobrze działa uginanie nadgarstków nachwytem!!
pzdr.
A mógłbyś dokładniej napisać ocb z tym uginaniem?
Chodziło Ci o coś takiego: http://img254.imageshack.us/img254/30/image024ot3.gif (http://imageshack.us)
PS. Znasz jeszcze jakieś sposoby?
Nie, tylko to!! Nadgarstki mozna jeszcze podchwytem ale wtedy już nie pracuje ten mięśień na samym prawie nadgarstku!!
Albo zwijadełko!!
pzdr.
grzesiek k
15-02-07, 20:43
ja też to robie co jest na foto i nie tylko całą sztangą ale tez samymi hantlami mi się to podoba