Zobacz pełną wersję : Redukcja.
Witam. Mam 170 cm wzrostu i obecnie ważne 88 kg mam zamiar zejść do ok.75. W ciągu miesiąca na samej diecie straciłem 5kg. Mam zamiar zejść do 80 i dopiero rozpocząć trening na siłowni (kiedyś ćwiczyłem przez 13 miesięcy, ale jakoś straciłem zapał). Chciałbym się dowiedzieć czy to dobry pomysł z rozpoczęciem treningu przy wymienionej wadze, czy może jednak zacząć wcześniej?? Mam nadzieję że do 80 kg zejdę do początku lipca,a wtedy będę miał dużo czasu przez 3 miesiące i będę mógł spokojnie powrócić na siłownię.
Thunderbreaker
20-04-10, 15:36
Każda waga jest dobra żeby zacząć siłownię.
Zacznij szybciej przygodę z siłką to szybciej osiągniesz masa jaką masz na myśli.
rafalkomando
22-04-10, 18:39
kolego, ja na twoim miejscu zaczął bym od teraz... i tak stracisz wage cwiczac troche siłowo i na rzeźbę... nie ma sensu czekać az to wypalisz... odpowiednia dieta tak jak napisałeś i waga bedzie lecieć z dobrym treningiem na rzezbe
Mam takie jedno pytanie wiec nie chce zakładać nowego postu. 4 serie po 12-16 powtórzeń będzie ok?? Czy może lepiej 5 serii?
rafalkomando
22-04-10, 19:33
ale jaka partia miesniowa, zalezy jaka.... domyslam sie ze klatka, to wystarczająco 4 wystarczy....
ciachowicz
25-04-10, 18:40
10-9 na duze partie 6-7 na male
bierz sie za to http://www.e-kulturystyka.info/showthread.php?20417-Przykładowe-plany-na-masę-(split)
Ale po co mi trening na masę ??
Trening ma najmniejsze znaczenie jeśli chodzi o redukcje , Używaj tego planu z linku . co najwyżej zmniejsz przerwy pomiędzy seriami , dodaj super serie , tri sety itp.
REDUKCJA = DIETA < DIETA < DIETA <.
A możecie mi polecić jakąś odżywkę, która przyśpieszy spalanie tkanki tłuszczowej??
Zielona, czerwona Herbata , Grejfrut :)
zdrowe tłuszcze ze słonecznika,róznego rodzaju pestek,ocet winny,kawa,i ostre przyprawy takie jak chili wprowadź to do diety nie będziesz potrzebował odzywek i innych tego typu pierdół.
pozdro
Dawidhardcore
27-04-10, 00:54
Zielona, czerwona Herbata , Grejfrut :)
chlopak po tej herbacie ladnie bd w wc przesiadywac:)wiem cos o tym:)ale jest dobre:)pomaga,zeby wydobyc z siebie zla energie:)