Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Barki-rehabilitacja

Piterr
17-04-10, 17:47
witam. dwa tygodnie temu doznalem lekkiej kontuzji barku. nie moglem zegnac reki do tylu. smarowalem mascia i teraz moge zginac ale nadal czuje napiecie, nie dosc duze ale jest. podczas tych 2 tygodni nie cwiczylem i teraz mysle zeby rozpoczac rehabilitacje. mysle ze cwiczenia po 50 powtorzen bylyby dobre, aby poprawic krazenie. do lekarza nie ide bo za dlugo bym musial czekac a do prywatnego nie mam kasy. jakie cwiczenia proponujecie?

hubi1910
17-04-10, 18:02
ćwiczeń na rehabilitacje takowych ci nie podam bo nie znam ... mnie jak polał bark to robiłem sobie zimne okłady z lodu lub go zmrazalem zamrazaczem w sprayu i po 3-4 dniach mialem problem z glowy :D
http://www.shoperia.com.pl/lod-sztuczny-icemix.html

fallenursus
17-04-10, 19:22
http://www.youtube.com/watch?v=oI_MzRbZDJ8

KowalX
17-04-10, 20:14
witam. dwa tygodnie temu doznalem lekkiej kontuzji barku. nie moglem zegnac reki do tylu. smarowalem mascia i teraz moge zginac ale nadal czuje napiecie, nie dosc duze ale jest. podczas tych 2 tygodni nie cwiczylem i teraz mysle zeby rozpoczac rehabilitacje. mysle ze cwiczenia po 50 powtorzen bylyby dobre, aby poprawic krazenie. do lekarza nie ide bo za dlugo bym musial czekac a do prywatnego nie mam kasy. jakie cwiczenia proponujecie?

Myślę ,że idź do lekarza zobaczyć co i jak.Kolejek nie ma wcale długich .Zapisujesz się i czekasz,sam ostatnio uczęszczam.

fallenursus
17-04-10, 20:19
e tam odrazu lekaz, najpopularniejsza kontuzja w swiecie podnoszenia zlomu. pocwicz tak jak na widelo c2d i w preciagu 3-4 tygodni sie polepszy. jak nie to zjem klawe

rmn
17-04-10, 20:31
e tam odrazu lekaz,
lekarz

fallenursus
17-04-10, 20:39
lekarz
nie mam polskich czcionek

Bull2
17-04-10, 20:53
pomagaja te cwiczenia z youtube... bez rozgrzewki na barki -to z YT plus wymachy rozne ani rusz do treningu, bo czuje rwanie. Po 2 miesiacach robienia tych cwiczen poczulem roznice na lepsze, ale nie do konca

Piterr
18-04-10, 12:25
po ile serii kazdego z tych cwiczen? jakie przerwy miedzy nimi? kiedy skoncze swoja rehabilitacje zamierzam te cwiczenia wykonywac jako rozgrzewke przed wyciskaniem czy przed barkami, tak z 3 serie tego co bylo zaprezntowane na filmiku. myslicie ze to dobry pomysl? a moze cwiczyc to w dni nietreningowe, jakies propozycje?

Piterr
18-04-10, 12:35
edit: chcialbym te cwiczenia rozlozyc na godzinny trening. ile razy w tygodniu trenowac? po ile serii wykonywac kazdego z tych cwiczen?

fallenursus
18-04-10, 16:29
napisane wyzej co ile masz te cwiczenia robic
nie tylko jak cwiczysz barki
rob je co dwa dni.
2 serie po 20.

Piterr
19-04-10, 20:24
trening trwal 35min, mniej niz bym chcial, wiec moze wykonywac 3 serie po 50 powtorzen?

fallenursus
20-04-10, 06:04
wykonuj tyle zebys czul pompe,ale nie bol. chodzi oto zeby naprowadzic jak najwiecej krwi w obrecz barkowa.

Piterr
22-04-10, 12:06
a moze tak polaczyc cwiczenia i wykonywac 4x70? zastanawiam sie czy po rehabilitacji te cwiczenia wystarcza jako rozgrzewka czy robic je w dni nietreningowe