Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening (Klata)

MoCny92
17-04-10, 09:39
Witam to znowu ja, mam ogromny problem z klatką piersiową
Staż-6 miesięcy
i wiciskam tylko 85 kg wiec twierdze że to bardzo mało jak na taki staż i trza wziąść pod uwage że waże równierz 85 kg . wiec prosze powieccie czy to aż tak bardzo mało wyciskam , i jakiś trening na poprawe siły w wyciskaniu . Chciałym poprawić swoje wyniki w wyciskaniu o mniej-więcej 15-20% . Z góry thx i prosze o rozsądne wypowiedzi i odpowiedzi ! pzdr

hubi1910
17-04-10, 09:59
jak na 6miesiecy to i tak duzo podnosisz ile bys chcial 200kg???

MoCny92
17-04-10, 10:01
hehe nie napisałęm okolo 15-20% wiecej . ale jak twierdzisz że dużo to ok fajnie thx za odp !

piuras86
17-04-10, 10:26
ćwicz klatke tym samym ciężarem za każdym raze te same kg czy to wyciskanie sztangi czy hantli rozpiętki czy linki jak dojdziesz do takiego stopnia ze tez ciężar bedzie dla ciebie juz lekki... to znaczy ze siłą poszła...... w znacznym stopniu...... i tak rób cyklicznie dokłądaj sobie po 10kg trochecierpliwości a zobaczysz po 2 latach ile juz będziesz brał ....... naprawdę ta metoda jest idealna która stosował Ronie C.

rmn
17-04-10, 10:27
pamiętaj że jak będziesz robił tylko górne partie a bedziesz unikał nog to tak jakby się zablokujesz i więcej nie wyciśniesz na klatke. I przykładaj się do treningów, a po 6mscach możesz wziąść jakiś pierwszy cykl np krete mono i siła powinna pójść w góre

MoCny92
17-04-10, 10:31
Ok, wielkie thx nogi też robie ( przecierz nie urosną same) thx pzdr

BULLI
17-04-10, 20:50
Witam to znowu ja, mam ogromny problem z klatką piersiową
Staż-6 miesięcy
i wiciskam tylko 85 kg wiec twierdze że to bardzo mało jak na taki staż i trza wziąść pod uwage że waże równierz 85 kg . wiec prosze powieccie czy to aż tak bardzo mało wyciskam , i jakiś trening na poprawe siły w wyciskaniu . Chciałym poprawić swoje wyniki w wyciskaniu o mniej-więcej 15-20% . Z góry thx i prosze o rozsądne wypowiedzi i odpowiedzi ! pzdr

Musisz sam sobie zaac pytanie co chce osiagnac?
Jezeli zalezy tobie na sile to nie ma mocnych walisz trening typowo silowy ciezar w granicach 90-95% twojego maxa 4-5 powt. . Jezeli robisz masowek to zapomnij o sile. Nieda sie budowac poteznych miesni i ogromnej siky za jednymrazem. Dlatego w kulturystyce stosyje sie cykle w roku np:
-masa
-sila
-masa
-rzezba