Zobacz pełną wersję : Zejscie...
Witam ekipe
Panowie,zaczne od tego ze jestem juz po paru cyklach(rowniez paru bez odbloku-mlodosc,nie wiedza). teraz chodz wiedza jest juz znacznie wieksza,pomimo tego jest mi strasznie ciezko utrzymac mase po cyklu,
Nie mam pojecia w czym lezy problem. Oczywiscie po cyklu,lzejsze ciezary lub przerwa na regeneracje,zmniejszenie kalorycznosci,intensywnosci,tempa,ogolnie treningu,wejscie z odzywkami,odblok,ogolnie wszystko to co trzeba zrobic!
Jesli jestem "on"czasem pol g omki tyg. lub gram prolo week sa dosc jak na taka ilosc male przyrosty!Biore rowniez pod uwage ze wcinam Nolve 10g ed wiadomo w jakim celu,dieta jest zroznicowana,czasem low carb,czasem na tluszczach bardziej ale ilosc bialka jest w granicach 200-250g na ok.90kgmasy ciala! Kalorycznosc jest rowniez uzalezniona od celu cyklu!
Byc moze wieksze zejscie masy jest spowodowane w mlodym wieku braniu sterow bez odbloku?
Chodz wiadomo ze wspoimagam organizm srodkami podwyzszajacymi wlasny endo test i pomimo tego jest staly problem z tym!
Sadzicie ze sa to bledy mnlodosci ktore teraz bedzie mi ciezko zniwelowac jesli chodzi o przyszle cykle?
Prosze tylko o wypowiedzenie sie ludzi majacych cos sensownego do powiedzenia w tym temacie!
fallenursus
15-04-10, 22:04
najwiekszym bledem moze byc np. niepoprawny odblok, lub odblok bez dobrze dobranych srodkow. na drugim miejscu stawiamlbym nie utrzymanie diety po cyklu na takim samym standarcie jak na cyklu jak i rowniez nawrot estro co bardzo wiaze sie z pierwszym puntkem,+ niekontrolowanie kortyzolu.w zaleznosci od branych srodkow odblok musi byc dobrany wlasnie do nich,dlugosci cyklu i dawek.
zrob sobie badania na offie a bedziesz wszytko wiedzial
fallenursus
15-04-10, 22:16
zapomnialem dodac, opierdalanie sie na treningach podczas pct, lzejsze ciezary itp itd wedlog mnie tez jest od strony dupy. taka sama intensywnosc jak na cyklu z tymze o jeden dzien wiecej na regeneracje. nie ma ze boli.
brak odbloku to jak stosunek bez orgazmu.
tak na serio pct jest wazniejsze niż sam cykl.
fallenursus,zgodze sie z Toba w kwesti odbloku,natomiast jesli chodzi o kontynuacje treningu na takim samym poziomie to juz nie bardzo!
Powinno sie dac troche odpoczac miesniom i dalej jazda!Co do diety-uwazasz ze kalorycznosc po odlozeniu srodkow rowniez na tym samym poziomie?Cienko to widze z doswiadczenia swojej osoby!
Priorytet u mnie to masa dobrej jakosci!Jesli wegle to tylko zlozone,bo inaczej szybko lapie tluszcz,wode-kiha jednym slowem.
Wezcie pod uwage ze kazdy organizm jest inny i to co idzie jednemu dobrze nie znaczy ze pojdzie tak samo drugiemu.
Jak to widza inni?
byc moze wina lezy tez w regeneracji,odpoczynku.sen jest w granicach max 7h czasem mniej.
fallenursus
16-04-10, 16:58
fallenursus,zgodze sie z Toba w kwesti odbloku,natomiast jesli chodzi o kontynuacje treningu na takim samym poziomie to juz nie bardzo!
Powinno sie dac troche odpoczac miesniom i dalej jazda!Co do diety-uwazasz ze kalorycznosc po odlozeniu srodkow rowniez na tym samym poziomie?.
dlatego masz jeden dzien wiecej na regeneracje
jesli utrzymujesz pozadna diete czysta nic cie nie powinno zalewac. taka sama wymyslona bzdura jak to ze oma robi pokemony :)
tu masz racje ...... oma nie zalewa pierdolą tak kmioty .... co byli na diecie typu mc' donald's czy cos w podobie .........
fallenursus
16-04-10, 22:49
ja i tak mam najlepszy spsob na spadki
nie schodzehttp://img42.imageshack.us/img42/4079/23984855.gif
a ty Kububa zamiast marudzic maszeruj do lekarza to bedziesz wiedzial co i jak. Moze masz bloka i chui cza bedzie sie leczyc.Wyniki pokaza co i jak.
koniec cyklu koniec katowania org,
musi miec czas na regeneracje, odpoczynek i powrot do normalnosci,
po skonczonym cyklu 1 dzien wiecej na regneracje przy zachowanie tej samej intensywnosci i obciazenia treningowego to nie bardzo to widze,
zmniejszasz obciazenie bo zasada jest prosta - cykl budowa / po cyklu utrzymanie i regeneracja - a nie dalszy progres,
dalszy progres po okresie dojscia do normalnosci,
dalszy progres po cyklu saa bez saa to nic innego jak cofanie sie do tylu - bez soku nie utrzymasz wynikow wiec katowanie sie dla samej zasady ze dam rade i nie odpuszcze przyprawia o bol glowy, kontuzje i zle samopoczucie,
Ja tam nie patrze na rodzaj treningu czy jestem na cyklu czy po,
wiadomo że na cyklu większa pompa przez co trening jest bardziej ostry,
zła dieta a co najważniejsze nieudolny cykl i odblok może być powodem dużych spadków,
dobry cykl, pod koniec jakieś winko itp, po cyklu clen i odblok i musi być git :)
I teraz tak zrobie ze sprawdze swoj stan "po"!
Co do omy to ja osobiscie sie na niej mozna powiedziec rzezbe,bo wiadomo ze dieta jest kluczem do masy czy rzezby!
I zaleznie od celu robie albo jedno lub drugie.Po pewnym czasie czlowiek sam wie jak jego organizm reaguje na rozne srodki i diete itd.ale jesli chodzi o zejscie,wydaje mi sie ze robie wszystko co trzeba a jednak jest inaczej.gdzies lezy blad i niestety musze go znalesc.
Lg widze wiesz o co chodzi.
Sporo osob mowi o dobrym dobloku ale tak naprawde kto moze indywidualnie dobrac dobry odblok (i zapewnic duze prawdopodobienstwo powrotu do normy)i wytlumaczyc dlaczego taki a nie inny?
Jak sadzicie? hehe
fallenursus
17-04-10, 17:48
Kububa na ok.3ciej stronie jesttemat "prawidlowy odblok w 21szym wieku" nie moge wkleic linka z fona:(moze cos pomoze poczytaj.
Dzieki fallen.
Panowie wiec do rzeczy:
jaki widzicie odblok po
1-6 oma 500 week
nolva 10mg ed
Jakie wejscie z hcg i czy razem z sermami czy dopiero pozniej?
po cyklu hcg pasowało by dać ale nie musowo bo cykl tylko 6 tyg - daj 2 x po 2000/2500iu.
clomid 6 dni po 100mg, kolejne 10 dni po 50mg.
1-6 oma week - to nie jest cykl,
Byc moze ale dluzsze kuracje juz w 8-9 tyg jest stagnacja i tylko ciagniecie aby dobic do 10 czy 12 tyg. to jest bez sensu w moim przypadku. A wesmy jeszcze pod uwage okres poltrwania srodka.
Czlowiek probuje,modeluje,koryguje,sprawdza i sie uczy na bledach.
6 tyg to nie cykl? a co powiecie na jeszcze krotsze cykle proponowane na innych forach ?:twisted:
fallenursus
21-04-10, 18:16
kombinuj, moze na ciebie to zadziala.
sa ludzie co robia cykle 4ro tygodniowe.
nie wyobrazam sobie cyklu na enanth przez 4 czy 6tyg...
no chyba ze jak w USA 250mg ed przez 6 tyg i manipulowanie dieta na KOSMICZNYM poziomie, nie osiagalnym przez nas,
to moze miec to zastosowanie, na naszym poziomie i przy naszych mozliwosciach uwazam ze nie,